10 WARE OORZAKEN VAN FIBROMYALGIE DIE JE ARTS NOOIT ZAL VERTELLEN

10 WARE OORZAKEN VAN FIBROMYALGIE DIE JE ARTS NOOIT ZAL VERTELLEN

Hoewel het slechts een schatting is, treft fibromyalgie 1 op de 50 mensen, goed voor een totaal van 6 miljoen. Het wordt gekenmerkt door chronische musculoskeletale pijn, vergezeld van symptomen zoals hersenmist, cognitieve stoornissen, depressie, pijnlijke punten in het lichaam, vermoeidheid en slaapstoornissen. De oorzaak van fibromyalgie is nog steeds onduidelijk, en de conventionele geneeskunde behandelt momenteel de symptomen met behulp van pijnstillers en antidepressiva.

Aan de andere kant is functionele geneeskunde gericht op het vaststellen van de oorzaak van fibromyalgie, het behandelen van het onderliggende probleem en daarmee het terugdraaien van de aandoening. Volgens één functioneel medicijnarts zijn onderstaande problemen de 10 belangrijkste oorzaken van fibromyalgie.

10 basisoorzaken van fibromyalgie

1. Glutenintolerantie

Gluten wordt vaak de “grote maskerares” genoemd omdat het geassocieerd is met meer dan 55 ziekten. De symptomen worden zelden gemanifesteerd als problemen met de spijsvertering, maar eerder als neurologische problemen zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, depressie, gedragsproblemen, cognitieve stoornissen en pijn.

2. Candida Overgroei

Candida is een geslacht van gisten, waarvan een klein deel in de darmen gedijt. Het probleem ontstaat wanneer het de wand van de darmen overwoekert en afbreekt. Dientengevolge dringt het de bloedbaan binnen, waardoor toxische stoffen in het systeem vrijkomen en veroorzaakt symptomen zoals pijn, vermoeidheid en hersenmist. Algemeen, de meeste patiënten met fibromyalgie hebben Candida-begroeiing gehad.

3. Schildklier

De meeste mensen met een schildkliergerelateerd probleem zijn zich niet bewust van het feit dat zij er één hebben, en tot 90 procent van hen heeft last van hypothyreoïdie. Om de functie van de schildklier te meten, moet de arts 6 verschillende bloedmarkers controleren. Bij het beoordelen en diagnosticeren van schildklieraandoeningen moet de arts zich concentreren op het optimale bereik in plaats van het standaardreferentiegebied. Het bereiken van de schildklierniveaus in het optimale bereik verlicht meestal vermoeidheid, slaapstoornissen, depressie en hersensmisselijkheid.

4. Tekorten aan voedingsstoffen

Fibromyalgiepatiënten hebben vaak een tekort aan magnesium, vitamine D en vitamine B12. Interessant is dat veel artsen beweren dat het stimuleren van magnesiumniveaus hen geholpen heeft de toestand van de patiënt te veranderen. De beste manier om uw magnesiumgehalte te meten, is het meten van het rode bloedcelmagnesiumniveau dat in elk laboratorium kan worden getest.

5. Dunne darm bacteriële overgroei (SIBO) en lekkende darm

Wist je dat bacteriën de menselijke cellen in het lichaam overtreffen? Wanneer ze uit balans raken, meestal als gevolg van antibiotica en een suikerrijk dieet, kan men hun vermogen verliezen om voedingsstoffen te verteren en te absorberen, vooral vitamine B12. Iedereen die is gediagnosticeerd met fibromyalgie of een vergelijkbare chronische aandoening, moet eerst het darmkanaal repareren, omdat dit een vicieuze cirkel is waarin alles nauw verwant is.

6. Bijniervermoeidheid

Chronische stress, of ze nu echt is of niet, is de belangrijkste oorzaak van bijniervermoeidheid. Chronische pijn benadrukt de bijnieren, hoewel het in de meeste gevallen niet de eerste bijnierstressor is. Vitaminetekorten, Candida, voedselintoleranties en kwiktoxiciteit zijn de meest voorkomende bijnierspiestors en het wordt aanbevolen om de bijnieren te ondersteunen met adaptogene kruiden totdat de wetenschap met de oorzaak komt en de manier waarop het kan worden opgelost.

7. Mycotoxinen

Mycotoxinen zijn toxische verbindingen geproduceerd door giftige schimmels. Geschat wordt dat ongeveer 25 procent van de bevolking het gen draagt ​​dat iemand gevoelig maakt voor de nadelige effecten van mycotoxinen. Helaas test conventionele schimmelvorming niet op mycotoxinen maar alleen op niveaus van schimmelsporen.

8. Kwikvergiftiging

Kwik is zeer giftig voor ons lichaam en wordt beschouwd als een potentiële oorzaak van fibromyalgie en andere chronische ziekten zoals neurologische stoornissen, auto-immuunziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom en zelfs kanker. Dit is de reden waarom veel artsen hun patiënten aanraden op zoek te gaan naar een biologische tandarts en hun kwikamalgaamvullingen te laten verwijderen.

9. Glutathione-deficiëntie

Glutathion is een belangrijke antioxidant die een cruciale rol speelt in het ontgiftingsproces van het lichaam. Het wordt gerecycleerd in het lichaam, tenzij de toxische stof de normale hoeveelheden overschrijdt of het lichaam de enzymen mist die nodig zijn om glutathion te produceren en te recycleren. Het is gebleken dat het nemen van glutathion of de voorlopers zoals mill distel en NAC helpt om vermoeidheid te behandelen.

10. MTHFR-mutaties

MTHFR is een enzym dat nodig is voor methylatie, een belangrijk metabolisch proces. Tijdens dit proces worden zowel folaat als foliumzuur omgezet in actieve vormen, zodat het lichaam ze kan gebruiken. Elke MTHFR-mutatie maakt het lichaam minder in staat om te glymeriseren en toxines zoals lood en kwik te ontgiften. Hoe meer mutaties men heeft bij dit gen, hoe hoger de vereisten voor folinezuur, methyl-B6 en methyl-B12 om het ontgiftingsproces normaal te laten verlopen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *