Forbindelsen mellom fibromyalgi og feber

AV JULIA NELSON

Fibromyalgi er en kronisk sykdom som har mange forskjellige egenskaper som smerter i ryggraden, hoftene, skuldrene, nakken og ja – til og med feber med lav grad. Fibromyalgi kan forekomme hos alle individer, uansett alder eller kjønn, men forekommer oftere hos kvinner mellom 30 og 59 år. Den nøyaktige årsaken til fibromyalgi er ikke kjent, noe som har gjort det veldig vanskelig å finne ut en kur mot det . En annen ting som kompliserer dette er det faktum at noen symptomer på fibromyalgi også er til stede ved andre sykdommer / lidelser.

Fibromyalgi og feber er faktisk relatert fordi en person som lider av fibromyalgi faktisk kan ha en lavgradig feber til enhver tid. Det er egentlig ikke noe spesifikt bevis som forbinder de to, men det er en mulighet for at fibromyalgi kan forårsake feber.

Personer som har fibromyalgi har også et veldig svakt immunforsvar, og infeksjoner kan enkelt hentes mens symptomene blusses opp. Disse infeksjonene kan faktisk føre til en mye høyere feber. I tillegg kan alvorlige muskelsmerter / prikking som er vanlig hos individer med fibromyalgi, forårsake feber. Huden din blir veldig varm, og det kan hende at du ikke begynner å svette. I tillegg, selv om du kanskje føler deg varm og tror du har feber, vil termometeret lese normalt. Så du kan føle deg varm, men ikke egentlig ha feber.

Feber relatert til symptomer på fibromyalgi kan også føre til at kjertlene dine hovner opp. Dette skjer både hos individer med fibromyalgi og de som bare opplever feber. I tillegg kan leddsmerter blusse opp hvis du opplever mild feber.

Imidlertid er feberne veldig milde og er ikke den viktigste årsaken til ubehag hos personer med fibromyalgi. Faktisk er de fleste ikke engang klar over at de har feber, men er mer fokusert på symptomene deres som forårsaker det mest ekstreme ubehaget.

I noen tilfeller kan personer med fibromyalgi begynne å skjelve før, under eller etter å ha opplevd feber. Det er egentlig ikke noe kjent medisin som kan dempe feber med fibromyalgi, så den enkelte må fortsette med sitt normale behandlingsforløp, til tross for at den har lav feber (eller høy grad).

Den eneste måten å unngå feber med fibromyalgi-symptomer er ved å passe på å redusere de andre symptomene på fibromyalgi. Sørg for å ta del i regelmessig fysisk trening for å redusere muskelstivhet. I tillegg må du sørge for at du bruker et riktig kosthold som vil gi deg rikelig med energi. Du vil også sørge for at du får tilstrekkelig søvn, noe som vil hjelpe deg å være avslappet og bidra til å redusere symptomene på tretthet og slikt.

Å konsumere et balansert kosthold, som for eksempel å konsumere mye frukt og grønnsaker, kan bidra til å redusere symptomene på fibromyalgi og feber. Grønnsaker har mye fiber, noe som er viktig for å øke metabolismen, og frukt har vitaminer og mineraler som hjelper til med å reparere og gjenoppbygge musklene. Som person med fibromyalgi, bør du passe på å unngå koffein, bearbeidet mat, brus, raffinerte karbohydrater og annen søppelmat.

For de som lider av ikke å sove og høye nivåer av stress, kan medisiner som letter søvn- og avspenningsmetoder være fantastiske når det gjelder å redusere symptomene på fibromyalgi, noe som kan bidra til å føle deg feber.

Begge ikke får tilstrekkelig søvn og nivåer av stress er relatert fordi folk som er stresset ikke får riktig søvnmengde. Jo mindre søvn du kan få, jo mer sannsynlig er det at du reagerer negativt på stress. Derfor vil avslappingsmetoder, som massasje, hjelpe deg med å slappe av, noe som vil hjelpe deg å sove mye bedre.

I tillegg kan massasje bidra til å redusere smerter, noe som bidrar til å lindre andre symptomer. I tider med ekstrem søvnmangel kan du bruke søvnmedisiner, men pass på at du ikke blir avhengig av dem helt som en måte å få søvn på. Husk også at sovepiller ikke har noen uønskede bivirkninger.

For å gjenoppleve feberen som skyldes smerter og andre symptomer på fibromyalgi, kan du vurdere akupunktur som et alternativ. Dette vil typisk gjenoppleve smertene i de ømme stedene og kan godt tjene til å redusere stress. Både massasje og fysioterapi regulerer faktisk nevrotransmitterne i hjernen, noe som hjelper kroppen din til faktisk å ha en mye høyere smerteterskel. Dette fører også til at individet er i stand til mer effektivt å overvinne stress og smerte.

Personer som har fibromyalgi er tilbøyelige til å oppleve både staver av feber og staver av frysninger ved en anledning. I noen tilfeller vil individene ha feber hele tiden som de lider av fibromyalgi, de fleste vil faktisk aldri en gang oppleve feber. Leger sier at personer som er i de mer avanserte stadiene av fibromyalgi er mindre påvirket av feber og frysninger, og de i de tidlige stadiene er mer sannsynlig å bli rammet.

Avslutningsvis er fibromyalgi en kronisk sykdom som har mange forskjellige egenskaper som smerter i ryggraden, hofter, skuldre, nakke og ja – til og med feber med lav grad. Fibromyalgi kan forekomme hos alle individer, uansett alder eller kjønn, men forekommer oftere hos kvinner mellom 30 og 59 år. Den nøyaktige årsaken til fibromyalgi er ikke kjent, noe som har gjort det veldig vanskelig å finne ut en kur mot det . En annen ting som kompliserer dette er det faktum at noen symptomer på fibromyalgi også er til stede ved andre sykdommer / lidelser.

Fibromyalgi og feber er faktisk relatert fordi en person som lider av fibromyalgi faktisk kan ha en lavgradig feber til enhver tid. Det er egentlig ikke noe spesifikt bevis som forbinder de to, men det er en mulighet for at fibromyalgi kan forårsake feber.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *