Lette smerten ved fibromyalgi

Behandling mot smerte trenger ikke alltid være i form av reseptbelagte medisiner, enten smertene er fra fibromyalgi eller noe annet, det er naturlige tilnærminger som kan bidra til å lette dine kroniske smerter.

Áttörés a sclerosis multiplex kezelésében

Fibromyalgi påvirker omtrent 1 av 50 amerikanere med sine nesten daglige utbredte muskelsmerter, konstant utmattethet, søvnløshet, fibro hjernetåke og lav grad av depresjon. Det er ingen kjent kur mot denne tilstanden, som mest sannsynlig er fordi den ikke forstås særlig godt, og dermed er søket etter den beste måten å behandle fibromyalgi pågående. 

Studier antyder at fibromyalgi kan begynne så ung som i barndommen eller i tenårene, spesielt hos tenåringsjenter, og at den gradvis utvikler seg med alderen. På grunn av de vanlige symptomene kan fibromyalgi bli feildiagnostisert hos voksne voksne som kan se på den mystiske smerten de opplever som bare et tegn på å bli eldre. 

Fibromyalgi er ikke et tegn på aldring, dette ofte underdiagnostiserte syndromet er den vanligste artrittrelaterte sykdommen ved siden av artrose, og det er preget av konsentrasjonsproblemer, nedsatt smerteterskel, høyere nivåer av stress / angst, udugelig utmattethet, økt følsomhet for miljøstimuli , irritabel tarm-syndrom, lave stemninger, spenningshodepine, migrene, TMJ-lidelse og utbredte smerter. 

Selv om kvinner er omtrent 10 ganger mer sannsynlig å oppleve dette syndromet, kan menn fortsatt ha fibromyalgi. For øyeblikket er det ingen spesifikke laboratorietesting eller unormale røntgenfunn som kan føre til diagnose. Forskning antyder at fibromyalgi kan være relatert til hormoner, genetisk disposisjon, forhøyede P-nivåer, overfølsomhet for smerter, funksjonssvikt i smerteprosessering i ryggmargen, traumer i nervesystemet, stress, overvekt / overvekt og en stillesittende livsstil. 

Noe forskning indikerer at smertene fra dette syndromet kan være et resultat av lavere nivåer av serotonin hjernekjemikalier som sender meldinger fra en hjernecelle til en annen, da lavere nivåer av denne nevrotransmitteren er knyttet til dårlig søvn og en redusert smerteterskel. 

Ulike symptomer på fibromyalgi kan håndteres med mange pasienter som synes naturlige midler er nyttige, og 90% av de med dette syndromet har prøvd en form for alternativ lindring. Mange ikke-farmakologiske terapier har blitt vist i et voksende bevismateriale som støtter smertelindring, mange av disse har vist seg å være trygge. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning for å bekrefte hvilke populasjoner den spesifikke terapien vil være mest effektiv i. Derfor anbefales det å konsultere legen din eller sertifisert medisinsk fagperson for å finne ut hva som er best egnet for dine behov. 

De med fibromyalgi har vanligvis vist seg å ha lave nivåer av både vitamin D og magnesium. Selv om det er lite bevis som støtter disse relativt sikre naturlige middelet som effektive behandlinger for dette syndromet, tyder forskning på at de har noen effekter på nerve- og muskelfunksjon, og noen studier antyder at lave nivåer kan være assosiert med den kroniske smerten ved fibromyalgi. 

Gamle kinesiske tradisjonelle medisinske praksiser bruker akupunktur for å behandle kroniske smerter, og det er flere studier som antyder at denne alternative tilnærmingen kan være nyttig som et naturlig middel for symptomene på fibromyalgi. Men selv om denne behandlingen ser ut til å gi en viss lettelse, er ikke resultatene veldig langvarige. 

S-adenosylmetionin forekommer naturlig i kroppen og det er involvert i mange prosesser, og dets rolle som smertestillende er blitt studert. Mens SAMe ikke er et legemiddel mot fibromyalgi, har dette uten kosthold vist seg å hjelpe til depresjon og kroniske smerter som er assosiert med slitasjegikt. Selv om det er behov for mer forskning, antyder noen studier at dette tilskuddet også kan hjelpe med utmattelsestivhet og smerter som oppleves hos de med fibromyalgi. 

En annen alternativ smertebehandling som ofte brukes til å behandle symptomene på fibromyalgi som er vanskelig å påvise i kliniske studier, er fordelene med massasjeterapi. Massasjeterapi er vanligvis trygt, det kan lindre tetthet og fremme avspenning, og det kan bidra til å lindre muskelsmerter, men disse fordelene kan ikke gi langvarig hjelp og resultatene varierer fra person til person. 

Noen bruker aktuell applikasjon av capsaicin som et naturlig middel for å hjelpe med smertelindring. Når det påføres lokalt på et område med smerte, stimulerer capsaicin frigjøringen av stoffet P, og når dette kjemikaliet er utarmet, ser det ut til at smerteopplevelsene avtar. Denne tilnærmingen brukes til å behandle kroniske smerter ved diabetes, kreft og hodepine i klyngen, og det kan bidra til å gi en viss midlertidig lindring av smerter i fibromyalgi. 

En alternativ tilnærming som blir populær kalles biofeedback. Denne terapien bruker sinn-kropp-tilkoblingen for å hjelpe deg å lære å bedre kontrollere kroniske smerter med tankene dine. Denne terapien kan være nyttig under forskjellige forhold når den brukes sammen med andre behandlingsformer, og den kan brukes i form av muskelspenninger, hudtemperatur eller hjernebølgemålinger. Imidlertid er det behov for mer langsiktige studier for å avgjøre om biofeedback-terapi er en effektiv behandling mot fibromyalgi. 

Kiropraktikkmedisin er en annen form for alternativ behandling som bruker spinalmanipulering og justering for å gi smertelindring, forbedre funksjon og fremme naturlig legning. Denne alternative tilnærmingen er blitt studert i mange kroniske smerteforhold, og de fleste tyder på at det kan være effektivt for lindring av smerter i rygg, nakke eller hodepine, og selv om noen fibromyalgi-pasienter rapporterer at de synes det er nyttig, opplyser National Institute of Health at mer forskning er kreves for å avgjøre om det er effektivt. 

Selv om det som oftest er assosiert med søvn, har det naturlige hormonet melatonin blitt funnet å være nyttig med depresjon og kronisk utmattelse av fibromyalgi. Så langt smerter går, som de fleste alternativer, selv om pasienter rapporterer nytte, er det nødvendig med mer forskning for å avgjøre om det er effektivt. 

Som med de fleste naturlige og alternative behandlinger til tross for mangelen på forskning for å støtte det, synes mange at de er nyttige. Hvis du vurderer å prøve alternativ medisin eller tilnærming, anbefales det at du først konsulterer din primærpleier eller sertifisert medisinsk fagperson for å komme med en plan som passer dine behov for å unngå muligheten for uønskede bivirkninger og dra nytte av best mulig resultater. 

Materialer levert av:

Innhold kan redigeres for stil og lengde.

Denne artikkelen er ikke ment å gi medisinsk diagnose, råd, behandling eller påtegning.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *