Sjogrens syndrom i fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom

Tennisstjernen Venus Williams åpnet seg for verden i 2014 om en sykdom som opplever gitt henne vanskeligheter i ganske lang tid – Sjogren tilstand. (Artikulerte SHOW-smil.) Vi har episodisk bevis på at denne plagen er vanlig hos oss med fibromyalgi og uopphørlig utmattelsesforstyrrelse.

هذه الأمراض المناعية تختلف عند النساء عنها عند الرجال.. كيف؟ حواء ...

Uten noen andre er Sjogren’s tilstrekkelig til å krasje selv en noe annen solid seriøs konkurrent. Williams trengte å trekke seg tilbake fra en pågående konkurranse siden hun var for utmattet til å overveie å løfte armen. Hun sa til New York Times, “Utmattelsen er vanskelig å avklare med mindre du har det. . . . Videre, jo mer jeg prøvde å presse gjennom det, jo vanskeligere ble det. ” Det er noe jeg vet de aller fleste av oss kan identifisere oss med.

I tilfelle du legger Sjogren til forhold som fibromyalgi og uendelig tretthetsforstyrrelse, har du en formel for ekstraordinær arbeidsuførhet. For at vi skal føle oss mye forbedret og gjenopprette arbeidet, må vi sikre at helheten av sykdommene våre blir analysert og belønnet på riktig måte. Dette kan være vanskelig siden vi kan ha en stor gruppe sammenlignbare plager som for det meste er vanskelige å analysere. Nøkkelen er å ta nøye hensyn til bivirkningene og samtale med legen din om noe nytt.

Hva er Sjogren’s syndrom?

Sjogren’s, også kalt sicca lidelse, er en sykdom i immunsystemet. Det betyr at dine sikre rammer er unøyaktig å skille ditt eget vev som farlige og bestemme deg for å knuse dem.

På grunn av Sjogren, er vevene som tåler et angrep organer som gir fuktighet. De viktigste indikasjonene er tørre øyne og munn. Også forskjellige regioner, for eksempel skjeden og huden, kan være anomale tørre. Denne tørrheten er ikke bare vanskelig; det kan godt være en ekte velværefare. En ustanselig tørr munn kan bevirke orale forurensninger, tannråte, munnsvelging og problemer med svelging. Stadig tørre øyne kan skape magesår.

Sjogren kan på samme måte forårsake iherdig tretthet og forverring i ledd, muskler, nerver, organer eller forskjellige deler av kroppen. Forverringen kan være veldig plagsom.

På det tidspunktet når Sjogren dekker med fibromyalgi eller kontinuerlig svakhetstilstand, har det en tendens til å være vanskelig å oppdage siden en del av indikasjonene er sammenlignende. Det viktige for deg er å fokusere på uordinær eller konstant tørrhet du kanskje forstår og få litt informasjon om det.

Sjogren’s lidelse er en plagsom ting å analysere, så forvent en rekke demonstrative bestrebelser, inkludert:

En vurdering av munnen og øynene,

Blodprøver,

Også potensielt en biopsi av spyttorganet ditt.

Belønner Sjogrens syndrom

Sjogren’s blir behandlet kontrastfullt avhengig av de bestemte kroppsdeler som er påvirket og hvor alvorlig det er.

Det planlegges mange medisiner for å berolige manifestasjonene. For eksempel kan tørre øyne behandles med falske tårer. Smerter og forverring blir regelmessig belønnet med ikke-steroide formildende medisiner (NSAIDs). Gradvis ekstrem irritasjon kan garantere behandling med kortikosteroid resepter.

Din legehjelp kan også anbefale medisiner som kveler eller endrer kapasiteten til det usårlige rammeverket.

Sjogren’s i fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom

Til nå har vi ikke undersøkt hvorfor Sjogren er regelmessig i disse sykdommene. Det kan tenkes at de har en del av de tilsvarende grunnleggende instrumentene. Sjogren’s er immunforsvar, og noen undersøkelser foreslår at uendelig utmattelsesforstyrrelse også kan være immunsystem.

Det å huske er at Sjogren må håndteres unikt i motsetning til fibromyalgi og uendelig svakhet, og hvis det ikke blir behandlet, kan det forsterke de forskjellige sykdommene dine, akkurat som å gjøre livet ditt stadig vanskeligere. Ta kontakt med legen din hvis du har manifestasjoner av Sjogren og mistenker at du kan ha det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *