Sinusitis, een vroege waarschuwing voor fibromyalgie?

Sinusitis , een vroege waarschuwing voor fibromyalgie?

Sinusitis, ook bekend als sinus-infectie, en fibromyalgie zijn veel nauwer verwant dan je denkt. Een studie uit 2003, gepubliceerd in de  Archives on Internal Medicine, toonde aan dat mensen die last hebben van onverklaarde vermoeidheid tien keer meer kans hebben op sinusklachten. Deze studie bracht een verband tussen sinusproblemen en onverklaarde vermoeidheid en suggereert dat de behandeling van sinusitis chronische vermoeidheid kan verlichten en de kwaliteit van leven van patiënten met beide kan verbeteren.

Wat is sinusitis?

Sinusitis is een chronische schimmelinfectie van de sinusholte die zich rond en achter je ogen, neus en vervolgens naar beneden in de richting van je keel bedekt. Wanneer u lijdt aan sinusitis, beklaagt u zich over hoofdpijn, loopneus, vermoeidheid, lichaamspijnen en benauwd hoofd enz. De specifieke oorzaak van de gistinfectie kan van patiënt tot patiënt verschillen. Het kan te wijten zijn aan de misvormingen in de neusholte of verstopte neusholten. In feite is de infectie ook vaak gerelateerd aan allergieën voor voedsel, eveneens bij fibromyalgie.

sinusitisandfibromyalgia

Vaak heb je de neiging om licht te denken aan je symptomen zoals verstopte hoofd, loopneus en vermoeidheid, vaak als je lijdt aan een sinusinfectie, omdat er een gebrek aan bewustzijn is van de ernst van sinusitis en de connectie tussen sinusitis en fibromyalgie. Het wegwerken van sinusitis is erg belangrijk omdat de chronische schimmelinfectie een vroege waarschuwing kan zijn voor de pijnstoornis.

De relatie tussen sinusitis en fibromyalgie

Sinusinfectie is een symptoom van zowel sinusitis als fibromyalgie, en daarom is het niet ongebruikelijk dat mensen de ene aandoening verwarren met de andere. Bovendien hebben zowel fibromyalgie als sinusitis veel andere vergelijkbare symptomen, zoals hoofdpijn, benauwd hoofd, slechte slaap, bodyaches en vermoeidheid. Sommige deskundigen zijn zelfs van mening dat sinusitis een vroeg teken is van fibromyalgie en dat het elimineren van sinusitis de sleutel kan zijn tot een succesvolle behandeling van fibromyalgie. Deze theorie wordt ondersteund door een onderzoek uit 2008 gepubliceerd in  The American Journal of Rhinology,  waarin onderzoekers ontdekten dat sinus sugery had bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven bij fibromyalgiepatiënten die ook last hebben van sinusitis.

Hoewel de reden achter het nauwe verband tussen sinusitis en fibromyalgie onduidelijk blijft, kan dit heel eenvoudig te wijten zijn aan het feit dat sinusitis wordt veroorzaakt door schimmelinfectie, wat ook een aandoening is die geassocieerd is met fibromyalgie. Behandeling van gistbesmetting, en daarmee behandeling van sinusitis, kan verlichting bieden bij pijn en vermoeidheid bij fibromyalgie.

Hoe te identificeren of het sinusitis of fibromyalgie is?

Alleen een medische test kan detecteren of het sinusitis of fibromyalgie is. De arts kan vaststellen of u een schimmelinfectie heeft met de misvormingen en verstoppingen in de neusholte. Om fibromyalgie te detecteren, zijn er tegenwoordig geavanceerde hersenscans en bloedtesten beschikbaar, maar de ziekte wordt mogelijk niet gedetecteerd als de stoornis zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Wanneer chronische sinusinfectie is gediagnosticeerd in uw test, is er alle mogelijkheid dat u ook fibromyalgie kunt hebben. In feite kan fibromyalgie ook de reden zijn achter uw sinusinfectie.

Een individu met elke vorm van immuunsysteemaandoening zoals diabetes, astma, reumatoïde artritis kan lijden aan zowel fibromyalgie als sinusitis. In feite is ook gebleken dat mensen met obesitas of overgewicht mogelijk ook gevoelig zijn voor een van de twee ziekten. In plaats van zelfmedicatie, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor de juiste recepten. De arts kan u ook aanraden om bepaalde wijzigingen in uw dagelijkse dieet aan te brengen.

 

bronnen:

  1. Chester AC. Symptomen van rhinosinusitis bij patiënten met onverklaarde chronische vermoeidheid of lichamelijke pijn. Archives of Internal Medicine, 11 augustus 2003: Volume. 163, nummer 15, pp. 1832-1836.
  2. Soler ZM, Mace J, Smith T L. Fibromyalgie en chronische rhinosinusitis: uitkomsten na endoscopische chirurgie van de sinussen. Ben J Rhinol. 2008 juli-aug; 22 (4): 427-32.
Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.