Lady Gaga geïrriteerd door mensen die niet geloven dat haar fibromyalgie echt is

Lady Gaga is boos over het feit dat critici niet geloven dat haar strijd tegen fibromyalgie reëel is.

Vorig jaar  erkende de hitmaker van  Born This Way publiekelijk de diagnose, die vermoeidheid, ernstige spierpijn, geheugen- en stemmingsproblemen kan veroorzaken.

Gaga legt uit dat haar gezondheid wordt verergerd door andere fysieke en mentale problemen waar ze mee worstelt, en ze wil dat mensen haar gezondheidsproblemen en de moeilijkheid waarmee ze worden geconfronteerd, beter begrijpen.

“Ik ben zo geïrriteerd door mensen die niet geloven dat fibromyalgie echt is,” vertelde ze aan Vogue Magazine   . “Voor mij, en voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, posttraumatische stress, trauma en paniekstoornis – al deze factoren veroorzaken overdrive van het zenuwstelsel, dan een Zenuwpijn dus. “

LEES MEER:
* Fibromyalgie, een slecht begrepen chronische ziekte
* Lady Gaga onthult haar leven en gedachten in Netflix doco
* Lady Gaga in het ziekenhuis; plaats een foto van IV in de arm

“Mensen moeten meer compassievol zijn,” voegt ze eraan toe. “Chronische pijn is geen grap. En elke dag worden we wakker zonder te weten hoe we ons gaan voelen.

“Chronische pijn is geen grap. En elke dag worden we wakker zonder te weten hoe we ons gaan voelen, “zegt Lady Gaga.

In 2014 onthulde de zangeres dat ze als tiener verkracht was en legde uit dat ze een traumatische stressstoornis had opgelopen als gevolg van trauma. In haar interview met het modetijdschrift, legde Gaga ook uit hoe praten haar hielp te genezen.

“Niemand anders wist het,” zegt ze. “Het was bijna alsof ik het uit mijn hersenen probeerde te wissen. En toen hij eindelijk naar buiten kwam, was het als een groot lelijk monster. En je moet het monster onder ogen zien om te genezen. “

“Voor mij was, met mijn geestelijke gezondheidsproblemen, de helft van de strijd aan het begin het gevoel te hebben dat ik tegen de hele wereld loog omdat ik zo veel pijn had, maar niemand wist het,” voegt ze eraan toe. “Dat is waarom ik zei dat ik PTSS had, want ik wil me niet verbergen, net zomin als ik ooit moest doen.”

En ze gaat door met het beschrijven van de fysieke effecten van het trauma waarmee ze nog steeds te maken heeft.

“Ik ben verbluft. Of belemmerd, vervolgt ze. “Ken je dat gevoel wanneer je in een achtbaan zit en je staat op het punt de echt steile helling af te dalen? Die angst en die druppel in je maag? Mijn middenrif grijpt. Dan heb ik moeite met ademhalen en mijn hele lichaam samentrekt. En ik begin te huilen.

“Het is wat je elke dag voelt voor traumaslachtoffers, en het is … ellendig. Ik zeg altijd dat het trauma hersenen heeft. En het beïnvloedt alles wat je doet. 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrRedditLinkedInDelen
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.