Fibromyalgie: Oorzaken, Symptomen En Meest Effectieve Natuurlijke Manieren Om FM Te Behandelen

# Introductie – Wat is Fibromyalgie precies?

Fibromyalgie is een syndroom. Er wordt gezegd dat het een wijdverspreide spierpijn is die geen precieze oorzaak heeft. Veel mensen met fibromyalgie dragen de dagelijkse last van vermoeidheid, stemmingssymptomen, volledige lichaamspijn, hoofdpijn, angst & depressie , slaapproblemen , prikkelbare darmsymptomen en hartkloppingen.

Dit zijn slechts enkele van de gevallen van symptomen geassocieerd met fibromyalgie. Andere symptomen zijn onder meer invaliderende vermoeidheid , een gevoel van niet kunnen functioneren en pijn die overweldigend lijkt op de griep. Sommige patiënten melden ook hersennevel (Fibro Fog genaamd), een gevoelige huid, jeuk, costochondritis, ontsteking, hypervigilantie, neuropathie, een laag libido en problemen met het gezichtsvermogen, zoals wazig en spookvisie.

Mensen die dagelijks met deze ziekte te maken hebben, hebben te maken met een aanzienlijke negatieve impact op hun functionaliteit en kwaliteit van leven. In mijn eigen ervaring en de ervaring van veel patiënten die ik ken, kunnen fibromyalgiesymptomen doorgaans slechter worden naarmate de tijd verstrijkt, tenzij veranderingen in eten en levensstijl worden geïmplementeerd om het onder controle te houden. Dat gezegd hebbende, fibromyalgie is een onzichtbare ziekte; de lijder ziet er aan de buitenkant meestal gezond uit, maar lijdt stil aan de binnenkant.

Fibromyalgie is echter een ongrijpbare ziekte. Voor een definitieve diagnose moet een patiënt minstens 11 van de 18 specifieke triggerpunten hebben en pijn rapporteren. Onlangs is een nieuw bloedonderzoek naar voren gekomen om fibromyalgie te detecteren; het wordt de FM / a-test genoemd.

Als een syndroom is het langdurig en omvat het lichaam-brede pijn in de spieren en bindweefsels.

Vrouwtjes van 20 tot 50 jaar hebben de meeste kans op fibromyalgie. Het kenmerkende teken van deze chronische onwelheid is chronische pijn, al dan niet actueel of bij herhaalde flare-ups, en dit zal op elk moment en op elke intensiteit een deel van het lichaam treffen. Hoewel sommige mensen ondanks de pijn door kunnen gaan en door kunnen gaan met hun leven, is het bekend dat ze anderen zodanig verlammen dat ze niet in staat zijn om te werken.

# Wat zijn de oorzaken van fibromyalgie?

Niemand heeft een definitief antwoord op de bovenstaande vraag. Er is een wijdverbreide theorie dat de mensen die ten prooi vallen aan fibromyalgie een gevoeligheid ontwikkelen voor pijnlijke stimuli, waarschijnlijk als gevolg van misfiring in het centrale systeem. Sommige mogelijke oorzaken zijn ook gezegd om allergieën voor chemicaliën of voedingsmiddelen, hormonale problemen, virussen, slechte spijsvertering , lekkende darm, spinale afwijkingen, candidiasis of stress. Vooral stress en traumatische emotionele gebeurtenissen lijken een belangrijke rol te spelen, en veel fibro-patiënten wijzen op deze twee problemen als een voorbode van fibrosymptomen.

# Symptomen verbeteren natuurlijk via voeding

De beste en eerste manier om fibromyalgiesymptomen te verbeteren, is om specifieke ontstekingsremmende voedingsmiddelen te gaan eten. Gaan op een fibromyalgia dieet betekent dat u voornamelijk fruit, groenten, biologisch wild vlees en gekiemde noten consumeert. Voorbeelden hiervan zijn groene groenten om essentiële mineralen te leveren; schoon, magere proteïne om spieren en weefsels te helpen energie en juiste functie handhaven; Omega-3 vetten om de pijn geassocieerd met de ziekte te helpen verminderen; en antioxidanten, zoals vitamine A , vitamine C en vitamine E.

Het stopt niet bij het eten van specifieke soorten voedsel. Er zijn ook voedingsmiddelen om te vermijden. Deze omvatten gluten waarvan wordt gezegd dat het auto-immuunproblemen veroorzaakt en fibromyalgie kan verergeren; suiker die pijn en ontsteking verhoogt; elk potentieel voedselallergeen; overmatige alcohol en cafeïne die mineraal tekorten en uitdroging kunnen veroorzaken; zuivel, soja en maïs in alle vormen; en verwerkt voedsel of voedsel met additieven. Simpel gezegd, een ontstekingsdieet is het beste voor mensen met fibro’s.

Hoe dan ook, u kunt de gezondheid van uw gewrichten verbeteren door een pijnsupplement te nemen dat essentiële voedingsstoffen aan ons lichaam levert.

# Lifestyle Remedies om fibromyalgie te behandelen

Standaardzorg, zoals door uw arts voorgeschreven medicijnen kan al dan niet helpen, ik geloof dat ze niet het antwoord zijn en ze kunnen bijwerkingen veroorzaken. Veranderende dagelijkse gewoonten kunnen fibromyalgiesymptomen verbeteren. Je moet ervoor zorgen dat je stappen zet om de stress in je leven te verminderen en tijd te vinden om te oefenen. Het is ook zinvol om ontspannende activiteiten te plannen om genezing te bevorderen.

Hier zijn enkele natuurlijke behandelingen om te overwegen bij het beheersen en verlichten van uw fibromyalgiesymptomen:

1. Essentiële oliën

Het is bewezen dat oliën zoals Helichrysum-olie de ontsteking verminderen, spierpijn verminderen, de bloedsomloop verbeteren en de genezing van zenuwweefsel ondersteunen. Dus dit maakt het een nuttige natuurlijke behandeling voor fibromyalgie. Ook staat Lavendelolie bekend om het helpen verlichten van de emotionele stress die gepaard gaat met fibromyalgie en slaap veroorzaken. Je kunt ook een zelfgemaakte spier wrijven met lavendel en kokosnoot of een andere dragerolie om pijn te verminderen.

2. Meditatie en yoga

Bekend om fibromyalgiesymptomen te verbeteren. Het helpt de geest en het lichaam te kalmeren, wat ontspanning bevordert en het lichaam helpt te genezen.

3. Acupunctuur

Bekend om zijn doeltreffendheid bij het genezen van vele menselijke kwalen, is acupunctuurook een geweldige manier om fibromyalgiesymptomen te verlichten, door te helpen bij het verbeteren van pijn en stijfheid.

4. Handmatige lymfatische massage

Dit verplaatst de lymfevocht en voert het lichaam van gifstoffen en afvalstoffen af. Deze massage is geweldig voor mensen die last hebben van fibromyalgie en waarvan bekend is dat ze pijn verminderen en het welzijn verbeteren.

5. Biofeedback en ademhaling

Wanneer we leren bewust te zijn van en controle te krijgen over de reacties van het lichaam, zoals hartslag en ademhaling, kan dit helpen de pijn te verminderen.

6. Gewichtsverlies

Als u te zwaar bent, kan het verminderen van slechts een klein gewicht uw symptomen verminderen. Overgewicht draagt ​​bij aan de belasting van gewrichten en dit kan de pijn doen toenemen.

7. Beweging

Het is moeilijk om te oefenen wanneer je lichaam pijn doet, maar onderzoekers hebben ontdekt dat fysieke levensstijl van levensstijl loont bij het verminderen van waargenomen pijn. Lage fysieke activiteit zoals stofzuigen, wandelen, zwemmen of tuinieren tussen vijf tot zeven dagen per week kan verbeteren verminderen pijn, fysiek functioneren en de depressie en uitputting gerelateerd aan fibromyalgie verlichten.

Tai Chi

Een oude Chinese gewoonte om het lichaam langzaam en voorzichtig door een reeks houdingen te bewegen, heeft enig potentieel laten zien voor het verlichten van fibromyalgiesymptomen. Er wordt gezegd dat het de pijn, slaapkwaliteit , depressie en kwaliteit van leven verbetert.

9. Het supplement 5-Hydroxytryptofaan

Verkort tot 5-HTP, stimuleert het lichaam tot het produceren van serotonine, wat helpt om de stemming te reguleren en slaap te induceren. Regelmatig gebruik kan de fibromyalgie-patiënt helpen door pijn, vermoeidheid, ochtendstijfheid , slapeloosheid en angst te verlichten .

10. Het supplement SAMe

Het wordt van nature door het lichaam geproduceerd. Het helpt om veel symptomen te verlichten die door fibromyalgie worden veroorzaakt

11. Andere supplementen

Je kunt ook magnesium en kurkuma proberen voor pijn; spijsverteringsenzymen met maaltijden om de spijsvertering te bevorderen; vitamine B; probiotica; en vitamine D. U kunt ook Instaflex controleren , wat ook de flexibiliteit en stijfheid verbetert. Voordat u met voorgestelde supplementen begint, raadpleegt u uw arts die op de hoogte is van uw gezondheidsgeschiedenis.

Een ander kritiek punt om te noemen is slapeloosheid, dus je moet een diepe herstellende slaap krijgen.

# Enkele bewezen tips om u te helpen een goede nachtrust te krijgen zijn:

Neem een ​​uitschakeluur op: een uur voor het slapengaan sluit u alle elektronica af, zet u de verlichting laag of uit, mediteert u, leest u, neemt u een warm bad of douche, luistert u naar ontspannende muziek of geluiden, gebruikt u etherische olie van lavendel in een diffuser, doe wat je ook ontspant.

U kunt een oranje bril dragen of een oranje licht gebruiken om blauw licht te blokkeren. Blauw licht laat je lichaam denken dat het overdag is en kan geen melatonine aanmaken om te slapen. Gebruik verduisteringsgordijnen of eyeshades, ga naar bed en wordt elke dag op hetzelfde tijdstip wakker.

Ontvang ten minste 20 minuten zon per dag, (veel voordelen voor de gezondheid van de zon)
Slaap in een koele kamer, 67 graden is goed.

Schrijf je gedachten op en maak een lijst in een dagboek om ze voor de nacht uit je hoofd te krijgen.

Lees volgende – 8 Natuurlijke kruiden en supplementen voor fibromyalgie

# Uiteraard als afsluiting van de behandeling van fibromyalgie:

Er is echter goed nieuws voor mensen met fibromyalgie! Door je levensstijl en voedingskeuzes te veranderen en samen te werken met je arts en andere wellnessprofessionals, kun je verlichting krijgen. Je kunt je energie verhogen, pijn en ontstekingen verminderen, helderder denken, beter zien en een productiever leven leiden.

Er zijn ook andere alternatieven, zoals een gewrichtspijnaanvulling, om gewrichtspijn snel kwijt te raken. Bekijk EasyFlex om uw keuzes voor pijnsupplementen te verfijnen .

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.