Hovedårsakene til utbrudd av fibromyalgi

PATIENTE EXPERT
Et utbrudd av fibromyalgi er en midlertidig økning i antall og / eller intensitet av symptomer. Noen utbrudd varer bare en dag eller to, men andre kan vare i uker eller måneder. Den beste måten å   hindre fibromyalgiutbrudd   er å identifisere årsaken og, om mulig, unngå omstendighetene som utløser dem. Husk at det ikke kan oppstå en flare til 48 timer etter hendelsen som utløste den. Her er 10 vanlige årsaker til fibromyalgiutbrudd.

Vær forandrer seg

Kanskje den vanligste årsaken til kortsiktige fibro blusser kan tilskrives endringer i været. Når barometertrykk endres og et nytt panne passerer, opplever mange personer med fibromyalgi en økning i deres symptomer,   inkludert smerte  . Heldigvis varer disse utbruddene vanligvis bare en dag eller to.

Overdreven innsats

Når vi skyver oss for langt fysisk, risikerer vi å utløse en bluss. De sjeldne dagene når vi føler oss veldig gode, er det så vanskelig å ikke prøve å få tak i alt husarbeid og aktiviteter som vi ikke har kunnet gjøre i en måned eller to. Men overdrivelse, selv når du føler deg bra, vil vanligvis komme tilbake til å bite deg i form av en fibrostøt. Det er bedre å gradvis øke aktivitetsnivået ditt og håpe at du vil bruke mer gode dager med færre tilbakeslag.

Understreke

Langvarig stress kan få betydelig innvirkning på symptomene på fibromyalgi. Stress kan være en spesielt lumsk faktor når det gjelder fibro-flare utløsere, fordi det skjer så ofte – bilen vår går ned, økonomien blir verre, vårt barn blir syk. Uten bevisst å tenke på det, er stressnivået skyrocketing. Dessverre varer stressutbrudd ofte svært lang tid, da de kan være vanskeligste å identifisere og finne måter å håndtere effektivt.

Sykdom eller skade

Akkurat som en sykdom eller skade ofte utløser oppstått av fibromyalgi, kan en annen sykdom eller skade utløse en bluss opp av fibromyalgi symptomer. Selv noe så enkelt som forkjølelse kan føre til fibroflare.

Hormonelle endringer

En rekke kvinner rapporterte å ha fibromyalgiangrep relatert til menstruasjonssyklusene og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med sin lege om hormonbehandling er egnet eller nyttig i disse tilfellene.

Temperaturendringer

Mange med fibromyalgi er ekstremt sensitive for kulde, varme eller begge deler. Eksponering for disse ubehagelige temperaturene, selv i relativt korte perioder, kan noen ganger utløse en bluss.

Mangel på søvn eller endringer i søvnrutine

Å få en avslappende, restorativ og kvalitets søvn er en konstant utfordring for personer med fibromyalgi. Når søvn er forstyrret eller en persons normale søvnmønster forandres – spesielt over en periode – kan det ikke være langt bak en fibro surge. Det er viktig å finne en søvnrutine som passer deg og holde deg så nær som mulig.

Behandling endres

Selv om endringer i medisinene eller andre behandlingsprotokoller er utviklet for å   forbedre symptomene dine  , kan disse endringene noen ganger føre til økt symptomer. Det kan være vanskelig å avgjøre om flare var forårsaket av endringen selv eller om det var en tilfeldighet. I forbindelse med legen din, kan du trenge en prøveperiode for å avgjøre om endringen i behandlingen er skyldig eller om en annen faktor har utløst trykk.

reiser

Det er sjelden lett å reise for noen med fibromyalgi, og selv den beste turen kan følges av en fibro-flare. Dette skyldes trolig at turer ofte involverer andre vanlige flareutløsere, for eksempel klimaendringer, temperaturendringer, stress og forstyrrelser av søvnmønstre. Prøv å planlegge mye hvile under turen, og planlegg en ekstra dag før avreise og etter at du kommer tilbake til hvile. Selv om dette ikke helt forhindrer en bluss, kan det bidra til å minimere alvorlighetsgraden.

Individuelle følelser

Personer med fibromyalgi har ofte en rekke problemer som de er særlig følsomme for, for eksempel allergier eller følsomhet overfor lys, støy og / eller lukt. Eksponering for gjenstander du er følsom overfor, for eksempel sterke lys eller sterke dufter, kan utløse en fibro-trykk.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.