Hvilke familiemedlemmer af personer med fibromyalgi bør vide

Dette indlæg er rettet mod familiemedlemmer og det umiddelbare miljø omkring mennesker med fibromyalgi.

Selv om fibromyalgi ikke er mærkbar, er det meget reelt. Mange mennesker tror, ​​at en person ikke er rigtig syg, medmindre de ser syge ud. Når du har fibromyalgi, kan personen være fuld af sundhed (udefra), men inden for en procession af forfærdelig forfærdelige symptomer.
Fibromyalgi er en vanskelig sygdom at forstå. See,lv om der ikke er nogen kur, kan det lykkes at have livskvalitet. Fordi alle tilfælde er forskellige, virker behandlinger som øvelser, medicin eller terapi ikke lige så godt for alle. Det er en konstant søgning for at finde det, der virker bedst for dig.
Lad dig ikke narre af udseendet. Familiemedlemmer har ofte indtryk af, at personen med fibromyalgi ikke gør tilstrækkelig indsats for at føle sig bedre, fordi de ikke spiser godt eller ikke udøver nok. Sandheden er, at enhver indsats, uanset hvor lille, er et job eller et offer, der er meget større end det ville koste at gøre nogen sund.
Fibromyalgi er ikke et psykologisk problem. Mange mennesker tror, ​​at det er umuligt at få så mange hjerteskærende symptomer, og at intet kommer ud under deres medicinske eksamener, så de ofte tilskriver denne betingelse til et psykologisk problem. Og det er vigtigt at vide, at der er tilstrækkeligt videnskabeligt bevis for at bevise, at det er en reel stat.
Livet kan ændre sig fuldstændigt med fibromyalgi. Det er normalt, at personen med fibromyalgi ikke længere kan gøre de samme ting som før, eller at de har brug for meget hjælp fra deres familiemedlemmer til at gøre dem. Dette kan variere fra skiftende vaner til skiftende job.
Udsvingene i aktivitetsniveauet er normale. En person med fibromyalgi kan være meget aktiv i en dag, fordi en anden dag måske ikke engang kommer ud af sengen. Personen er ikke doven eller foregiver at undgå arbejde. Der vil være dage, hvor din mængde energi vil være meget lav. Fibromyalgi er en sygdom med mange op-og nedture.
Den person med fibromyalgi lever i permanent lidelse. Selvom du ikke udtrykker det hele tiden, føler du altid smerte i hele din krop, udmattelse, og mange eksterne stimuli som lugt, støj, lys, vejr og andre faktorer kan forværre dit ubehag. Prøv at holde dig på plads hele tiden, så du kan forstå ham.
Sommetider undgår man med fibromyalgi fysisk kontakt. Du kan opleve meget smerte med ikke-smertefulde stimuli såsom håndtag, klap på ryggen, berører armene og skuldrene, og selv med en stærk klem, generelt et tryk der forårsager friktion eller friktion. Ingen bør føle fornærmet, når det kommer til at undgå denne slags intimitet hele tiden.
Trætheden af ​​fibromyalgi er ikke en simpel træthed. Det er ikke kun fysisk udmattelse, men også mental udmattelse, som ikke forbedrer sig med hvile, og kan kaste en person frem i sengen i flere dage. Personen føler sig fortæret af træthed, udmattet eller udmattet.
Den person med fibromyalgi er ikke antisocial eller apatisk. Ofte nægter de invitationer eller ophører med at deltage i møder, fordi de er udmattede, undergår en krise, eller fordi de har en begrænset mængde energi, frygter de, at visse aktiviteter kan udløse et udbrud, som kan forværre alle deres symptomer. øjeblik til et andet.
Fibromyalgi forårsager kognitive problemer. Den person glemmer ting (nogle gange små, nogle gange vigtige) og har svært ved at koncentrere sig; Dette er kendt som fibroneblin. Det får dem ofte til at miste tingene eller føle sig desorienterede.
Undgå stress er afgørende for den person med fibromyalgi. Stress har vist sig at forværre symptomerne på fibromyalgi, hvilket øger deres smerte, træthed og utilpashed. Prøv at skabe et roligt miljø derhjemme og undgå situationer og stressorer.
Den person med fibromyalgi har tendens til at være isoleret. Det betyder ikke, at du vil afslutte dit sociale liv, eller at du ikke længere værdsætter dig selv. Tværtimod forsøger du at forstå og opretholde kontakten med hende og vise at du har din kærlighed og støtte, når du har brug for det. Tilbyde din hjælp til en opgave, som du ikke kan eller ikke kan gøre på et givet tidspunkt, som f.eks. Shopping eller afhentning af børn i skolen.
Støtten og forståelsen af ​​deres familiemedlemmer kan få dem til at føle sig bedre. Selv om du ikke kan gøre meget lidt om sygdommen, må du ikke behandle det som om der ikke er sket noget, fordi denne holdning kan ses som apati eller uinteresseret, hvilket får dig til at føle, at du ikke er ligeglad med, hvad der påvirker både dit forhold til dig og dit helbred påvirkninger. fysisk og følelsesmæssigt. Tværtimod hjælper han med husstandsopgaver, der kan indebære en stor indsats, som f.eks. Hængende tøj eller sengetøj.
Familiemedlemmer til en person med fibromyalgi skal holdes velinformerede. Hvis du stadig ikke ved, hvad denne sygdom handler om, søg på internettet, er der utallige kilder til information om det, som du kan hjælpe din elskede med at klare det bedre.
Gå med ham til hans medicinske aftaler. Dette er en af ​​de bedste måder at vise din støtte på. Derudover støtter du ham for at fuldføre behandlingerne, samtidig med at han forstår tilstanden af ​​hans tilstand og hans fremskridt.
God kommunikation er grundlæggende i familien. Fibromyalgi genererer følelser, både hos patienten og med andre familiemedlemmer. Det er vigtigt at udtrykke dem på en sund måde at forhindre vrede og fjendtlige holdninger, der kun kan forværre symptomerne eller forårsage en krise for patienten.
Jeg håber, at disse enkle tips vil nå enhver, der har en elsket, der er syg med fibromyalgi eller enhver anden kronisk smerte tilstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *