9 Gevaarlijke geneesmiddelen op recept die u tweemaal moet denken voordat u gaat innemen

Geneesmiddelen op recept zijn wereldwijd een probleem, niet alleen de Verenigde Staten. De Verenigde Staten zijn echter ‘s werelds grootste verslaafd. Amerikanen zijn goed voor 99 procent van de wereldwijde consumptie van hydrocodonen, 80 procent van de Oxycodon-consumptie in de wereld en 65 procent van het hydromorfoonverbruik in de wereld.

Dat zijn absoluut verbazingwekkende statistieken. Uiteraard is er een enorm probleem, maar een verschil is om één persoon tegelijk te starten. Het is erg belangrijk om op de hoogte te zijn van wat uw arts u voorschrijft. Het kan verslavend zijn, schadelijk en hebben vreselijke bijwerkingen. Gewoon omdat uw arts het voorschrijft, betekent nog niet dat u het veilig kunt gebruiken.

Veel populaire geneesmiddelen op recept blijken ernstige neveneffecten te hebben, zoals misselijkheid op de korte termijn en hoofdpijn tot chronische ontstekingsmyopathie en hartaandoeningen, of erger. In dit artikel heb ik de gevaarlijkste voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Zoals ik al eerder zei, het is cruciaal voor uw gezondheid dat u zich bewust bent van de gevaren van de medicijnen die u mogelijk voorgeschreven krijgt. De statistieken zijn alarmerend, de feiten zijn huiveringwekkend en de mensen stijgen. Zorg ervoor dat je oppast voor deze veel voorgeschreven medicijnen. Ze kunnen extreem schadelijk zijn!

Protonpompinhibitoren (PPI)

Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven aan diegenen die last hebben van gastro-intestinale problemen. Bijwerkingen omvatten hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, angst, obstipatie, ernstige diarree en slechte absorptie van voedingsstoffen. Miljoenen Amerikanen nemen PPI’s om de symptomen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) te verlichten, een aandoening gekenmerkt door voedsel en zuur in de maag die terugliep in de slokdarm en schade veroorzaakte.

Maar van PPI’s zoals Nexium (exomeprazol) en Prevacid (lansoprazol) is aangetoond dat ze zowel de opname van voedingsstoffen blokkeren als de productie van noodzakelijk maagzuur remmen, wat een groot aantal andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft op zijn minst een dozijn waarschuwingen gegeven over de gevaren van PPI’s, waaronder een verhoogd risico op bacteriële diarree, magnesiumtekort en botbreuken. Lange termijn consumptie van PPI’s is ook in verband gebracht met een verhoogd risico op longontsteking en ongezonde gewichtstoename.

Selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI)   

Bijwerkingen van deze medicijnen zijn slaperigheid, droge mond, misselijkheid, duizeligheid, nervositeit, slapeloosheid, diarree, seksuele problemen, en de lijst gaat maar door. Dat zijn veel bijwerkingen! Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven aan mensen die lijden aan angststoornissen en depressies. Het is een puur onrecht om diegenen die dergelijke aandoeningen ondervinden, te richten op winst. ze kunnen verergering van de depressieve symptomen veroorzaken en kunnen een persoon gewelddadig maken.

Opioïde pijnstillers

Pijnstillers op basis van opioïden zoals Vicodin (hydrocodonbitartraat en acetaminophen), OxyContin (oxycodon HCI), Percocet (oxycodon en acetaminofen), codeïne en morfine staan ​​op de top van de lijst voor het veroorzaken van de dood in Amerika vandaag. Pijnstillers worden nu meer gevaarlijk en fataal verklaard dan heroïne en codeïne.

Volgens een studie van de Brandeis University in Massachusetts. Als reactie op dit verhoogde aantal pijnstillers op recept hebben de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) in feite een epidemie verklaard.

antipsychotica

Antipsychotica zijn ook extreem gevaarlijk. Ze onderdrukken mentale processen bij mensen die opgesloten zitten in een persistente psychotische toestand. Bijwerkingen zijn wazig zicht, droge mond, spierspasmen, tremoren en gewichtstoename. Aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis en ernstige depressie vereisen hun recept. Een milde gemoedstoestand en dagelijkse angst zijn de off-label-aandoening die ook op recept verkrijgbaar is.

Seroquel (quetiapine-fumaraat), Abilify (aripiprazol), Risperdal (risperidon) en Zyprexa (olanzapine) zijn de populaire antipsychotica waarvan is vastgesteld dat ze de bloedsuikerspiegel verhogen, het lipiden- en cholesterolgehalte verhogen en gewichtstoename aanmoedigen. Langdurige neurologische en hersenbeschadiging is des te meer zorgwekkend dat dit het gevolg kan zijn van het gebruik van antipsychotica.

Het verhoogt ook het risico of het metabool syndroom dat belangrijke gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes omvat. Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) verklaarde dat antipsychotica gevaarlijker zijn dan terrorisme.

antibiotica

Antibiotica zijn waarschijnlijk de meest voorgeschreven medicijnen. Ze worden meestal voorgeschreven voor verkoudheid en bacteriële infecties. Door deze te nemen, kan een aandoening ontstaan ​​die antibioticaresistentie wordt genoemd. Dit zorgt ervoor dat de gezondheid van het immuunsysteem afhankelijk wordt van het antibioticum en niet zonder ziekteverwekkers kan vechten.

Bijwerkingen zijn onder meer braken, diarree, huiduitslag, vaginale afscheiding en allergische reacties. Levaquin (levofloxacine), Vancocin (vancomycinehydrochloride) en Bactrim (trimethoprim en sulfamethoxazol) zijn de gevaarlijkste antibiotica die momenteel worden voorgeschreven volgens Shane Ellison, MS, van The People’s Chemist. Cipro (ciprofloxacine), Avelox (moxifloxacine HCL) en Floxin (ofloxacine) zijn de antibiotica die levenslange invaliditeit kunnen veroorzaken.

statines

Artsen schrijven dit medicijn meestal voor aan mensen die een hartaanval of andere cardiovasculaire problemen hebben gehad. De belangrijkste functie van de drugs is het LDL van een persoon verlagen. Dit staat ook bekend als slechte cholesterol. Dit medicijn kan uw lever beschadigen en Rhabdomyolyse veroorzaken, een ernstige aandoening waarbij de cellen van spieren beschadigd raken.

Bijwerkingen van dit medicijn zijn hoofdpijn, misselijkheid, diarree en huiduitslag. Lipitor (atorvastatinecalcium) en Crestor (rosuvastatinecalcium) zijn de populaire statinegeneesmiddelen die het risico op diabetes, leverziekte, hersenbeschadiging, spieratrofie en zelfs vroege dood verhogen.

Geboortenbeperkingspillen

deze medicijnen zijn algemeen bekend als Yaz of Yasmin. Bijwerkingen kunnen geboorteafwijkingen, leverschade, zelfmoordgedrag, haarverlies en bloedstolsels zijn. Ze kunnen ook leiden tot blaaskanker, de ziekte van Crohn en hartfalen.

Hormoon drugs

Het nemen van testosteron verhoogt het risico van een hartaanval van een man met 2 keer! Mensen hebben ook last van beroertes, hartaanvallen en andere cardiovasculaire letsels. Voor mannen onder de 65 jaar met reeds bestaande hartaandoeningen, springt het risico 1 op 100.

Acne medicatie

Ernstige bijwerkingen van Accutane omvatten inflammatoire darmaandoeningen, colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, suïcidale gedachten en aangeboren afwijkingen. Dat is een grote prijs om te betalen voor een duidelijker gezicht! Er zijn veel natuurlijke remedies om je gezicht te reinigen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *