AuNy blodprøve for fibromyalgi gir håp til millioner av mennesker med kroniske smerterto Draft

Forskere ved Ohio State University har vist at blodprøver pålitelig kan oppdage fibromyalgi, en sykdom som ofte er feildiagnostisert på grunn av dens generelle symptomer og ligner på en rekke andre forhold som revmatoid artritt, revmatoid artritt og slitasjegikt eller systemisk lupus erythematosus. Denne gode nyheten ble videresendt av våre andre medlemmer av The Sun.

 Denne studien ble publisert i   Journal of Biologisk kjemi , og beskriver suksessen med forskning i fibromyalgi-biomarkører og skillet mellom sykdommen og andre relaterte forhold. Studien beskriver også diagnosen og behandlingen av fibromyalgi som “en utfordring på grunn av mangelen på pålitelige biomarkører.”

Ny blodprøve for fibromyalgi gir håp til millioner av mennesker med kroniske smerter

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en kronisk eller langvarig tilstand som forårsaker smerter i muskel- og skjelettet. Symptomene inkluderer økt følsomhet for smerter, tretthet, stive muskler, forstyrret søvn, irritabel tarm-syndrom og kognitive problemer som hukommelse og konsentrasjonsproblemer. Fibromyalgi er en veldig komplisert sykdom, som ikke er helbredet (risiko for tilbakefall); behandlingen består av medisiner, gruppeterapi og livsstilsendringer for å lindre og håndtere symptomer.

Diagnosen fibromyalgi er basert på et bredt spekter av symptomer rapportert av pasientene selv. Noen ganger inkluderer det også en fysisk vurdering av pasientens smerte ved å bruke et mildt trykk på 18 spesifikke smertepunkter der smerter ofte kjennes. Og som Francetvinfo påpeker   ,   når 11 av disse 18 poengene er smertefulle; diagnosen faller: den handler om fibromyalgi. Imidlertid brukes diagnostiske verktøy ofte for å ekskludere andre sykdommer med symptomer som ligner fibromyalgi.

En studie, et håp

Utført av Ohio State University, var målet med studien å utvikle en rask metode basert på biomarkører for å diagnostisere fibromyalgi ved bruk av vibrasjonsspektroskopi (  en kjemisk analyse av molekylær sammensetning) for   å skille fibromyalgi-pasienter de med andre tilstander som revmatoid artritt, slitasjegikt eller systemisk lupus erythematosus. Forskningen hadde også som mål å identifisere metabolitter (mellomliggende eller metabolske organiske forbindelser) assosiert med disse forskjellene.

Forskerne oppdaget klare og reproduserbare metabolske mønstre i blodet til dusinvis av pasienter med fibromyalgi. Dette kan føre til bedre, mer nøyaktig og fremfor alt personlig behandling. Over tid kunne et bestemt protein, syre eller kombinasjon av molekyler assosiert med fibromyalgi identifiseres. I tillegg kan metabolske fingeravtrykk til og med vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen hos hver pasient.

En raskere fremtidig diagnose

Hos pasienter som noen ganger venter i gjennomsnitt fem år mellom symptomutvikling og endelig diagnose, er en rask og nøyaktig diagnose absolutt nødvendig og har en rekke åpenbare fordeler for dem og for leger. Pasienter kan være sikre på at symptomene deres er reelle og utenkelige, og leger kan endelig etablere passende og effektive behandlingsplaner.

Udiagnostiserte pasienter får ofte sterke, avhengighetsskapende opioide smertestillende midler. Kevin Hackshaw, hovedforfatter av studien, sier: “I klinikker for kroniske smerter oppfyller omtrent 40% av opioidpasienter de diagnostiske kriteriene for fibromyalgi. Denne sykdommen forverres ofte med disse medisinene, og pasientenes tilstand forbedrer seg absolutt ikke. “

Basert på resultatene fra studien tar Hackshaw sikte på å gjennomføre kliniske studier i større skala for å avgjøre om resultatene fra denne studien kan replikeres pålitelig.

Luis Rodriguez-Saona er ekspert på testmetodene som ble brukt i studien, sa han: “Disse første resultatene er bemerkelsesverdige. Hvis vi kan bidra til å fremskynde diagnosen hos disse pasientene, vil behandlingen deres bli bedre, og de vil sannsynligvis ha bedre utsikter. Det er ikke noe verre enn å være i tvil eller ikke vite hvilken sykdom du har. “

Studien konkluderer med at vibrasjonsspektroskopi kan være en pålitelig diagnostisk test for å skille fibromyalgi fra andre forhold. Hackshaw håper at en test tilgjengelig for utvidet klinisk bruk vil være tilgjengelig innen fem år.FacebookTwitterPinterestTumblrRedditLinkedInBloggerDel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *