Fibromialgie, ‘n stadige dood: ‘n siekte wat tot tien jaar kan neem om gediagnoseer te word

Fibromialgie word nie gesien nie, dit ly. Fibromialgie is onsigbaar, maar die miljoene wat daaraan ly, is nie.

Omdat fibromialgie ‘n gesondheidsprobleem geword het

Alhoewel instellings steeds elders kyk, is fibromialgie ‘n werklikheid wat aanhou groei, wat nie sosiale klas, kulturele vlak, ouderdom of kardinale punt insluit nie. Dit kan in die kinderjare begin en met die jare erger word, met die voorkoms van nuwe simptome.

Die nuutste navorsing in die wêreld, wat baie van hulle beweer het, is nie sielkundig nie, maar dit dui daarop dat dit ‘n neuro-immuun siekte is en dat dit die liggaam se stelsels in gedrang bring. meer as dertig verskillende simptome. Die mees ongeskiktheid is pyn en chroniese moegheid.

“Fibromialgie is ‘n chroniese en verswakkende siekte van onbekende oorsake en sonder effektiewe behandeling.”

Hy het hierdie definisie vir baie jare vermy en verkies om die leuenaar van die pasiënt te beskuldig, te kerm, neuroties, depressief, trickster, victimista … soveel dat die meeste van die samelewing glo dat fibromialgie sinoniem is met cuentista en al die forums. word op ‘n spottende en verdagte manier van hierdie pasiënte gepraat.

Die betrokke mense word blootgestel aan ‘n ‘populêre verhoor’ met ‘n uitspraak: ‘lewenslange gevangenisstraf’, gevonnis om hulself tuis te sluit, nie voor te berei nie, nie om te glimlag nie … want as hulle dit doen, word hulle herontwerp. ‘Dit sal nie so sleg wees as alles regkom nie’, ‘Kyk hoe lag sy, dit sal nie te veel seermaak nie …’

Benewens die feit dat hulle siek is, bevraagteken die samelewing hul reg om te lewe en gelukkig te wees. Mense met fisieke probleme wat op sport- of persoonlike vlak suksesvol is, is voorbeelde om bewondering te volg en te inspireer, en niemand twyfel aan hul gestremdheid nie. Hierdie bewondering en empatie is duidelik by alle siektes behalwe fibromialgie.

Die fibromialgie-pasiënt wat, ten spyte van die siekte, gelukkig is om gelukkig te wees en daarin slaag om te slaag, word nie waardeer vir sy krag en begeerte om te presteer nie, en hy is ook nie ‘n voorbeeld van die lewe nie, dit is bloot ‘n rede om sy diagnose en die professionaliteit van die dokter wat dit aan hom gegee het, te bevraagteken.

Die feit dat die harde werklikheid van hierdie ernstige siekte so lank ontken is, het baie mense wat geraak word, onherstelbare fisieke en geestelike skade berokken.

behandeling

Wat gesondheid betref, is polifarmasie misbruik en is dwelmverslaafdes geskep en die feit dat hul omgewing en die samelewing ‘niks’ is nie, het gelei tot onderbrekings in die gesin, teistering, ontslag en ongunstige sinne. ongeskiktheid vir werk.

Wanneer die pasiënt vir al hierdie kollaterale skade in ‘n depressie is, word die een wat behep bly met die ontkenning van die getuienis bevestig deur die feit dat sy probleem sielkundig is.

Jare gelede kon ons hierdie “onvanpaste behandeling” regverdig weens onkunde oor die oorsprong van die patologie, maar na dertig jaar werk dit nie meer nie. Alhoewel ons steeds nie weet wat die oorsprong is nie, hoewel daar steeds geen meetbare merker is nie, is dit tyd om verantwoordelikheid te neem en daarna te begin soek.

Omdat fibromialgie van ‘n gesondheidsprobleem na ‘n sosiale probleem oorgegaan het. Dit raak 5,4% van die bevolking, 92,7% is vroue wat die risiko van sosiale uitsluiting het.

“Fibromialgie is ‘n chroniese en ongeskiktheidstoestand van onbekende oorsaak en sonder effektiewe behandeling.” Dit is ‘n eenvoudige en maklik verstaanbare vonnis; dit is tyd om dit te aanvaar, verantwoordelikheid te neem en daarvolgens te handel. byvoorbeeld deur in navorsing en hulpbronne te belê vir die toepaslike behandeling van die siekte.

Fibromialgie is nie net pyn nie, soos sommige sê, asof dit nie veel is nie. Dit beïnvloed die hele organisme, sodat die pasiënt jare van spesialiteit na mediese spesialiteit loop, totdat hy uiteindelik ‘n diagnose kry wat nie veel help nie, omdat die voorgeskrewe middel nie die pyn laat verdwyn nie.

Die resultaat is ‘n buitengewone uitgawe vir die gesondheidstelsel en ‘n vermorsing van pasiënt tyd, wat die newe-effekte van polyfarmasie en frustrasie by die simptome voeg. Frustrasie word ook gedeel deur dokters wat die pasiënt wil help, maar hulpeloos voel weens gebrek aan tyd in konsultasies en hulpbronne om hulle op ‘n multidissiplinêre manier te dien soos wat hulle verdien.

Die oplossing is om die politieke wil te hê om te belê in die navorsing en opleiding van kundige dokters wat hierdie eenhede bestuur. Hierdie vorm van sorg sou goedkoper wees vir die stelsel en dit sou die lewensgehalte van die pasiënt en dus die gesin en die professionele omgewing verbeter. Miskien is een van die redes waarom dit nie bestudeer word nie, omdat “Fibromialgie nie sterf nie …”

Met fibromialgie leef jy nie, jy oorleef.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *