Hovedårsaker til fibromyalgiutbrudd

Karen Lee RichardsPASIENTEKSPERTEt fibromyalgiutbrudd er en midlertidig økning i antall og / eller intensitet av symptomer. Noen utbrudd varer bare en dag eller to, men andre kan vare i uker eller til og med måneder. Den beste måten å   forhindre fibromyalgiutbrudd   er å identifisere årsaken deres og om mulig unngå omstendighetene som utløser dem. Husk at en fakkel ikke kan oppstå før 48 timer etter hendelsen som utløste den. Her er 10 vanlige årsaker til fibromyalgiutbrudd.

Værforandringer

Den kanskje vanligste årsaken til kortsiktige fibro-fakler kan tilskrives endringer i været. Hver gang barometrisk trykk endres og en ny panne passerer, opplever mange mennesker med fibromyalgi en økning i symptomene deres,   inkludert smerter  . Heldigvis varer disse utbruddene bare en dag eller to.

Overdreven innsats

Hver gang vi skyver oss for langt fysisk, risikerer vi å utløse bluss. De sjeldne dagene hvor vi føler oss veldig bra, er det så vanskelig å ikke prøve å ta igjen alle husarbeidene og aktivitetene som vi ikke har klart å gjøre på en måned eller to. Men å overdrive, selv når du har det bra, vil vanligvis komme tilbake til å bite deg i form av en fibro-skyvekraft. Det er bedre å gradvis øke aktivitetsnivået for å håpe at du vil tilbringe flere gode dager med færre tilbakeslag.

Understreke

Langvarig stress kan ha betydelig innvirkning på symptomene på fibromyalgi. Stress kan være en spesielt snikende faktor når det gjelder fibro-flare triggere, fordi det skjer så ofte – bilen vår går i stykker, økonomien blir verre, barnet vårt blir sykt. Uten at vi bevisst tenker på det, skyter stressnivået vårt opp. Dessverre varer stressutbrudd ofte veldig lenge siden de kan være de vanskeligste å identifisere og finne måter å håndtere effektivt på.

Sykdom eller personskade

Akkurat som en sykdom eller skade ofte utløser fibromyalgi, kan en annen sykdom eller skade utløse en oppblussing av symptomer på fibromyalgi. Selv noe så enkelt som forkjølelse kan føre til en fibro fakkel.

Hormonelle forandringer

Flere kvinner rapporterte å ha fibromyalgi-angrep relatert til menstruasjonssyklusene og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med legen sin om hormonerstatningsterapi er passende eller nyttig i disse tilfellene.

Temperaturendringer

Mange mennesker med fibromyalgi er ekstremt følsomme for kulde, varme eller begge deler. Eksponering for disse ubehagelige temperaturene, selv i relativt korte perioder, kan noen ganger utløse et bluss.

Mangel på søvn eller endringer i søvnrutinen

Å få en avslappende, gjenopprettende og kvalitetssøvn er en konstant utfordring for mennesker med fibromyalgi. Når søvnen blir forstyrret eller individets normale søvnmønster endres – spesielt over en periode – kan det hende at en fibro-bølge ikke er langt etter. Det er viktig å finne en søvnrutine som passer deg og for å holde deg så nær den som mulig.

Behandling endres

Selv om endringer i medisinene dine eller andre behandlingsprotokoller er designet for å   forbedre symptomene dine  , kan disse endringene noen ganger føre til en økning i symptomene dine. Det kan være vanskelig å avgjøre om fakkelet var forårsaket av endringen i seg selv eller om det var en tilfeldighet. I forbindelse med legen din kan det hende du trenger en periode med prøving og feiling for å avgjøre om endringen i behandlingen har skylden, eller om en annen faktor har utløst dytten.

reiser

Det er sjelden lett å reise for noen med fibromyalgi, og selv den beste turen kan følges av en fibro fakkel. Dette er sannsynligvis fordi turer ofte involverer andre vanlige blussutløsere, som klimaendringer, temperaturendringer, stress og forstyrrelse av søvnmønstre. Prøv å planlegge mye hvile i løpet av turen og planlegg en ekstra dag før avreise og etter hjemkomsten til hvile. Selv om dette ikke helt kan forhindre bluss, kan det bidra til å minimere alvorlighetsgraden.

Individuelle følsomheter

Personer med fibromyalgi har ofte en rekke problemer som de er spesielt følsomme for, for eksempel allergier eller følsomhet for lys, støy og / eller lukt. Eksponering for gjenstander du er følsom for, for eksempel sterkt lys eller sterke dufter, kan utløse en fibro-skyvekraft.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *