Nytt vaccin för behandling av fibromyalgi som faktiskt fungerar

Om någon skulle kunna ge dig ett vaccin som skulle kunna bota din fibromyalgi, skulle du göra det? Det kan låta som en dröm, men det är närmare verkligheten än du tror. Los Angeles-baserade biomedicinska företag,   EpicGenetics   och Massachusetts General Hospital forskare söker FDA-godkännande för att testa Bacillus Calmette-Guerin (BCG) vaccin nästa år   som en potentiell behandling för fibromyalgi .

BCG är ett generiskt TB-vaccin som är nästan 100 år gammalt och har administrerats säkert miljoner gånger, säger Dr. Denise Faustman, chef för Faustman Lab vid Massachusetts General Hospital. “I mer än tio år har vår forskargrupp vid Massachusetts General Hospital aktivt studerat den roll som BCG-vaccin kan spela för att behandla olika former av autoimmunitet. Vårt nuvarande mål är diabetes typ 1, men totalt sett testas BCG vid ett antal autoimmuna sjukdomar. Under de kommande två åren kommer vi att påbörja kliniska studier av BCG vid fibromyalgi. “

Enligt Världshälsoorganisationen får mer än 100 miljoner barn BCG-vaccinet varje år. Det används främst i utvecklingsländer där TB fortfarande är aktivt. BCG-vaccin är inte tillgängligt i USA på grund av den låga risken för infektion. I USA används BCG i ett litet antal patienter för att behandla blåscancer.

Så den uppenbara frågan är: varför skulle ett vaccin mot en infektiös lungsjukdom användas för fibromyalgi? Svaret ligger i immunsystemet.

Vacciner ges vanligtvis till friska människor för att förhindra infektion. I detta fall skulle BCG-vaccinet emellertid ges till patienter med fibromyalgi i syfte att lugna sina symtom.

När EpicGenetics fick i uppdrag att skapa ett diagnostiskt test för fibromyalgi för flera år sedan, utförde forskare alla typer av laboratorietester på fibromyalgi-patienter för att bestämma deras skillnad från friska kontroller och deras symtom. Forskare har upptäckt flera avvikelser hos vita blodkroppar hos patienter med fibromyalgi, vilket leder till att de drar slutsatsen att symtomen är förknippade med ett försvagat immunsystem.

“Vi tror att [termen] fibromyalgi är en felaktig term”, säger Dr Bruce Gillis, VD för EpicGenetics. “Dessa människor lider inte av något som påverkar musklerna till exempel. Vad de lider av är att deras immunsystem inte kan producera normala mängder skyddande proteiner. … Det finns celler i immunsystemet som kallas mononukleära perifera blodceller. De producerar inte normala mängder skyddande proteiner som kallas kemokiner och cytokiner. “

Upptäckten ledde till utvecklingen av FM / ett blodprov för fibromyalgi. (Ja, trots vad dina läkare har berättat för dig, finns det ett blodprov för fibromyalgi, men det accepteras inte i det medicinska samhället.) Testet analyserar halterna av fyra kemokiner och cytokiner som finns på reducerade nivåer i fibromyalgi-patienter. Dessa fyra kemokiner och cytokiner är desamma som de som stimuleras av BCG-vaccinet.

“Med tanke på vad som har publicerats i den medicinska litteraturen tror vi att detta vaccin kommer att vända immunsystemets abnormiteter [fibromyalgi],” sade Gillis.

Gillis och Faustman söker FDA-godkännande för att administrera de första BCG-vaccinerna till fibromyalgipatienter i början av nästa år.

“Detta är första gången en direkt behandling för fibromyalgi kommer att göras,” sade Gillis. “Som ni vet behandlar läkemedlen [för närvarande på marknaden] för fibromyalgi endast symtomen. De har ingen fördel jämfört med immunsystemet. [Läkemedelsföretagen] medger att de bara behandlar symtomen, men att du måste behandla sjukdomen, och det är därför vi går vidare med tillämpningen av vaccinet [till FDA]. “

Om Gillis ‘teori är sant, kommer “kemokiner och cytokiner som är bristfälliga i fibromyalgipatienter inte längre att vara bristfälliga [när BCG-vaccinet administreras],” sade Gillis. “Produktionsnivåerna kommer att normaliseras och du måste anta att deras symtom försvinner. Vi tror att vi är på gränsen till något större. “

Eftersom vaccinet har en lång historia bör det inte orsaka några större biverkningar hos patienter.

BCG-vaccinet bör kosta 20 till 25 USD per dos – ett nominellt belopp jämfört med de pågående kostnaderna för att ta mediciner dagligen.

“Vi tror att en fibromyalgipatient skulle behöva maximalt en eller två doser så att du kan förstå varför jag inte får mycket stöd från läkemedelsföretag,” sa Gillis.

Förutom vaccinetestet samarbetar EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) och Chicago College of Medicine vid University of Illinois för att sekvensera genomerna på 250 000 fibromyalgi-patienter.

“Vi letar efter någon form av genetiska mönster eller avvikelser eller mutationer,” sade Gillis.

Patienter med positiv fibromyalgi som använder FM / ett test kan delta i den genomiska studien.

FM / ett test kostar för närvarande 936 $ men täcks av vissa försäkringsbolag och Medicare. EpicGenetics Support Team hjälper patienter att avgöra om deras försäkringsbolag kommer att täcka testet. En räntefri betalningsplan finns tillgänglig för de som är försäkrade eller vars försäkring inte täcker testet.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *