Hvordan gå ned i vekt når du har fibromyalgi

Å miste vekt med fibromyalgi kan være en kamp, ​​men det trenger ikke å være det.

I USA er det minst fem millioner voksne som kjemper mot den svekkende fibromyalgi-sykdommen. Mange av disse pasientene er også overvektige eller overvektige.

Ofte er overvekt eller overvekt et symptom på sykdommen i seg selv. Med andre ord, kroniske smerter, muskelsmerter og stivhet assosiert med fibromyalgi gjør det til en utfordring å holde seg aktiv, og det kan være vanskelig å kjøpe og tilberede sunne måltider med disse symptomene også. Noen mennesker blir til og med stressende og overspiser på grunn av depresjon og andre emosjonelle symptomer relatert til sykdommen.

Men hvis du sliter med fibromyalgi, er det viktig å vite at du kan gå ned i vekt til tross for symptomene du møter. Du trenger bare å få riktig hjelp og innta de riktige vanene. Denne trinn-for-trinn-guiden vil hjelpe deg å navigere i en sunn og effektiv vekttapplan, mens du tar hensyn og behandler symptomer på fibromyalgi.

Husk at du kan nå målene dine om vekttap, selv mot fibromyalgi.

Å miste vekt med fibromyalgi: trinn-for-trinn-guide

Innhold 
1. Behandle smerter så godt du kan 
2. Behandle depresjon og eventuelle følelsesmessige symptomer 
3. Få hjelp til tretthet, søvnløshet og andre søvnproblemer 
4. Lær å spise sunt for å redusere symptomer 
5. Start redusere kalorier for å eliminere fett 
6. Begynn å trene sakte 
7. Lær å takle tilbakeslag 
som du kan miste vekt med fibromyalgi 
1. Behandle smerter så godt du kan

Smerte og tretthet vil være de to viktigste tingene som vil hindre deg i vekttapets fremgang, og smerter bør behandles først fordi det ofte kan være årsaken til ekstra tretthet. Det er flere måter å behandle fibromyalgismerter.

Husk først at det er bedre å behandle smerter med løsninger uten medisiner. Fysioterapi og massasje kan gjøre underverker for mange pasienter. Det kan styrke musklene og øke bevegelsesområdet ditt. Din fysioterapeut kan også lære deg noen metoder for selvmassasje.

Deretter kan du vurdere å prøve biofeedback. Dette er en prosess som hjelper deg å kontrollere og kontrollere funksjonene til din egen kropp. Det er en lært prosedyre som viser deg hvordan du kan merke endringer i kroppens hjertefrekvens, puste og smerter for å redusere muskelspenninger og smerter på egen hånd.

Akupunktur er et annet alternativ for å forbedre smerter. Denne prosedyren kan forbedre blodstrømmen og endre nivåene av nevrotransmittere i hjernen din.

Til slutt, hvis du ikke allerede har gjort det, snakk med en anerkjent lege om alternativene dine. Avhengig av smertenivået, kan de foreskrive medisiner for å redusere symptomene. Bare sørg for å alltid følge legens retningslinjer. Noen medisiner kan bare tas om natten, en gang om natten på grunn av de tilhørende symptomene.

2. Behandle depresjon og eventuelle følelsesmessige symptomer

Depresjon er et vanlig symptom på fibromyalgi. Dette er ofte fordi pasienter føler seg skyldige for å være så inaktive og i konstante smerter. Det er viktig å behandle depresjon, angst og andre mentale og emosjonelle symptomer før du går videre til de andre trinnene for å gå ned i vekt, siden disse symptomene ofte kan forhindre at pasienter prøver å spise godt og trene for å gå ned i vekt.

For det første vil mange mennesker som lider av fibromyalgi dra nytte av kognitiv atferdsterapi eller CBT. Denne formen for terapi hjelper pasienter med å identifisere dysfunksjonelle tankemønstre og utvikle nye rutiner og teknikker som kan takle negative tanker.

Meditasjon er en annen måte å roe sinnet på og frigjøre stress og angst. Et akselerert sinn, konstante negative tanker og andre ikke-produktive tankemønstre er ofte et resultat av vår akselererte verden. Meditasjon og daglig oppmerksomhet kan hjelpe deg å bremse og tømme hodet.

I noen tilfeller kan antidepressiva være foreskrevet for å redusere depresjon og øke hormonet, serotonin. Mange av disse behandlingene mot depresjon kan også hjelpe med smerter.

3. Få hjelp til tretthet, søvnløshet og andre søvnproblemer

Kronisk tretthet og andre søvnproblemer er også forbundet med fibromyalgi. Mange av rettsmidlene mot smerte og depresjon skal hjelpe med tretthet, men problemet er at tretthet ofte kan føre til at folk ikke deltar i disse vanene fordi de er for trette.

Det er imidlertid grunnen til å behandle tretthet så viktig, og måten å gjøre det på er å starte sakte og jobbe i små trinn. Hvis du vil meditere, kan du prøve å gjøre det bare 5 minutter av gangen. Hvis du vil prøve noen selvmassasje teknikker, bare gjør det noen minutter i stedet for å prøve å gjøre dem i løpet av en time.

Behandlingen av tretthet kan hjelpe deg med å behandle andre symptomer på fibromyalgi, men å behandle de andre symptomene på fibromyalgi vil også hjelpe deg med å behandle tretthet. Med andre ord, du må gjøre alt på samme tid og begynne å se fremgang på alle områder. Nøkkelen er å gå sakte.

4. Lær å spise sunt for å redusere symptomer

Å spise et sunt og næringsrikt kosthold er en av de beste måtene å redusere symptomer på fibromyalgi. Mange ganger er for eksempel smertesymptomer relatert til betennelse, og betennelse påvirkes sterkt av maten du spiser. I tillegg pleier søppelmat å få noen til å føle seg dårlige, så jo tidligere du kan eliminere dem, desto bedre.

Husk først at grønnsaker og frukt bør utgjøre mesteparten av kostholdet ditt. Magert kjøtt som kylling og kalkunbryst og fisk kan også spises i moderate mengder. Hvis du er vegetarianer, kan du prøve å spise mer bønner og nøtter, eller spise egg hvis de er inkludert i kostholdet ditt.

I tillegg til grønnsaker, frukt og magert kjøtt, fokuser du på fullkorn. Disse vil holde deg mett lenger og hjelpe deg med fordøyelsen. Du bør også drikke minst åtte åtte gram glass vann hver dag. Å holde seg hydrert er en utmerket måte å behandle tretthet på.

Til slutt, snakk med legen din om kosttilskudd. Noen ganger kan mangel på vitamin D eller mangel på B-vitaminer bidra til kronisk tretthet.

5. Begynn å kutte kalorier for å miste fett

Han begynte å spise sunt, og det er sannsynlig at denne endringen allerede har gjort noen positive endringer i vekten. Nå er det på tide å ta kontroll over kaloriinntaket.

For å gå ned i vekt skikkelig i et sunt tempo, må du redusere omtrent 500 kalorier fra kostholdet ditt hver dag. Men for å vite hva målinntaket ditt skal være, må du først vite hvor mange kalorier du forbrenner regelmessig. Dette tallet kalles din AMR eller den aktive metabolske hastigheten. Du kan beregne dette tallet ved å se etter en online AMR-kalkulator som tar hensyn til kjønn, alder, høyde og aktivitetsnivå.

Fra din AMR trekker du 500 kalorier, og dette skal være ditt daglige kaloriinntak. Å redusere kostholdet ditt med 500 kalorier per dag vil hjelpe deg å miste minst en eller to kilo per uke.

Husk også at sakte vekttap er bra. Faktisk er dette den beste typen fordi den er lettere å vedlikeholde enn raskt vekttap. Og når du har fibromyalgi, vil du ikke gå ned i vekt raskt. Det er godt å innse dette så snart som mulig og forberede deg på sakte til moderat fremgang, slik at du ikke føler deg skuffet når fettet ikke smelter over natten.

6. Begynn å trene sakte

Øvelsen skal starte sakte. Ikke fordyp deg i en treningsrutine på tre timer per dag fordi det ikke vil være bærekraftig. Mange mennesker som lider av fibromyalgi opplever at langsomme fysiske øvelser som tai chi, yoga, lett pilates og svømming er de beste typene trening fordi de er skånsomme mot muskler og ledd.

En annen ting du bør huske på er at du ikke trenger å ha samme nivå av treningsintensitet hver dag. Fordi det er “gode dager” og “dårlige dager” med denne sykdommen, er det viktig å ta hensyn til hvordan du føler deg og måler treningen din. Gjør mer når kroppen tillater det.

For det meste er det viktig å opprettholde konsistensen, så hvis det er en dårlig dag, er det greit å gå tilbake, men prøv å følge bevegelsene. Selv om du bare gjør noen tøyninger, er det fremgang. Trening vil være bra for å forbrenne ekstra kalorier og hjelpe deg å gå ned i vekt, men det vil også være bra for å redusere smerter og depresjon.

7. Lær å håndtere tilbakeslag

Sist, men ikke minst, er det viktig å lære å håndtere feil. Suksess er ikke et direkte skudd til toppen. Tvert imot, suksess er ofte en svingete vei som tar deg frem og tilbake. Imidlertid, hvis du ikke kan lære å takle å gå bakover, kan du ende opp med å slutte å sabotere din langsiktige suksess.

Å håndtere tilbakeslag er å innse at du bare er menneske, og at du kommer til å gjøre feil. Vær snill mot deg selv og hold øynene opp for premien. Ikke fortsett med jævla bare fordi du gjorde en feil. Gjør din feil, tilgi deg selv for det og gå i en mer positiv retning.

Du kan gå ned i vekt med fibromyalgi

Å miste vekt når du har fibromyalgi kan virke umulig med det første. Den overveldende smerte og tretthet, sammen med alle de andre svekkende symptomene som følger med denne sykdommen, stopper tusenvis av menn og kvinner til og med for å prøve å gå ned i vekt.

Men bare fordi det kommer til å bli en prosess full av utfordringer, betyr ikke det at du ikke kan gå ned i vekt når du sliter med fibromyalgi. Bruk de syv trinnene beskrevet over, følg med på resultatene og husk at selv sakte fremskritt er bedre enn ingenting. Over tid vil suksessene dine samle seg, og du vil bli oppmuntret til å fortsette med det verdifulle arbeidet du gjør.

Å miste overflødig fett for å oppnå og opprettholde en sunn vekt er et godt mål, og å gjøre alle tingene som er oppført i denne guiden vil bare gi positive fordeler for deg. Start i dag med denne planen og hopp på veien til suksess. Vekttapmålene dine er innen rekkevidde; Du må bare nå dem og ta tak i dem.

Så hva forhindrer deg i å gå ned i vekt med fibromyalgi? Fortell meg dine utfordringer i kommentarene.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *