Autoimmune skjoldbrusk-lidelser som finnes hos de fleste fibromyalgi-pasienter

En fersk studie, utført av forskere ved Tokyo Juntendo University og publisert i International Journal of Rheumatic Disease (IJRD), oppgir at det er observert en høy forekomst av autoimmune skjoldbruskkjertelsykdommer hos personer med fibromyalgi.I denne studien fulgte Kenya Nishioka og hennes kolleger 182 personer med fibromyalgi. Forskerne bemerket at av de 182 deltakerne hadde 69 (eller 37,9%) en autoimmun sykdom i skjoldbruskkjertelen.

“Alle deltakere hadde identiske kliniske symptomer, uansett om de hadde en autoimmun sykdom,” sa Nishioka.

En studie fra 2014 hadde allerede belyst mekanismene for smerteutvikling assosiert med autoimmune sykdommer i skjoldbruskkjertelen, inkludert rollen som inflammatoriske mediatorer, fibrøs nevropati og sentral sensibilisering.

En annen studie fra 2010 antydet allerede at autoimmunitet i skjoldbruskkjertelen spiller en rolle i utviklingen av fibromyalgi hos noen mennesker.

“Selv om denne oppdagelsen allerede er et stort skritt fremover for å forstå og behandle fibromyalgi, er det behov for mer dyptgående studier for å evaluere endringer i skjoldbruskkjertelfunksjon hos personer med fibromyalgi med en autoimmun sykdom i skjoldbruskkjertelen,” konkluderer Nishioka.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *