3 effectieve pijnstillers voor fibromyalgie

Een van de moeilijkste dingen om met fibromyalgie te leven, is om te zoeken naar een effectief pijnmedicijn dat de symptomen kan onderdrukken. Medicijnen die echt effectief zijn bij het verlichten van pijn, kunnen bijwerkingen en risico’s hebben. Aan de andere kant zijn sommige geneesmiddelen die als veilig worden beschouwd mogelijk niet zo effectief. Dus hoe ontdek je de beste pijnstillers voor symptomen van fibromyalgie? Hier zijn 3 medicijnen om te overwegen.

Tramadol
Tramadol is een van de nieuwste pijnstillers op de markt die effectief is bij de behandeling van matige pijn tot ernstige pijn. Dit heeft ertoe geleid dat artsen medicijnen voorschrijven aan patiënten die lijden aan fibromyalgie. Het heeft voor de meeste mensen positieve resultaten opgeleverd. Tiradol heeft twee belangrijke voordelen bij de behandeling van fibromyalgie. Ten eerste is het een opioïde, een klasse medicatie die kan helpen de interactie van neurotransmitters in de hersenen te voorkomen en de manier waarop uw lichaam pijn krijgt te veranderen. Als gevolg hiervan zal Tramadol niet het verslavings- en verslavingsrisico op zich nemen dat sommige opioïden zullen doen.

Bovendien heeft tramadol geen ernstige bijwerkingen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat er geen zijn. Mensen die medicijnen gebruiken, hebben vaak geklaagd over slaperigheid en mentale mist, vooral als ze hoge doses nemen.

Cymbalta
Cymbalta is een veelgebruikt geneesmiddel dat wordt voorgeschreven aan patiënten die lijden aan fibromyalgie. Het is een van de meest effectieve medicijnen als het gaat om het beheersen van fibromyalgiepijn. Cymbalta is een soort antidepressivum. Het helpt neurotransmitters, serotonine, in de hersenen op te bouwen, wat een positief effect heeft op fibromyalgiesymptomen. Het belangrijkste voordeel van Cymbalta in de vroege stadia van fibromyalgie is dat lage doses van het medicijn pijnlijke symptomen kunnen helpen beheersen zonder dat u andere sterkere medicijnen hoeft te nemen.

Savella
Savella is een ander geneesmiddel dat speciaal is ontwikkeld als behandeling voor mensen met fibromyalgie. Het werkt op dezelfde manier als antidepressiva, zoals Cymbalta. Ze voorkomen de heropname van serotonine in de hersenen en verhogen het totale serotonineniveau. Dit kan helpen bij het aanpakken van de verschillende symptomen van fibromyalgie, zoals spierstijfheid, vermoeidheid en pijn.

Net als alle andere pijnstillers, kan Savella effectief zijn voor anderen en werkt het misschien voor niemand. Het geneesmiddel kan ook enkele milde bijwerkingen veroorzaken.

Om uw veiligheid te garanderen, kunt u het beste uw arts raadplegen voordat u besluit een van deze fibromyalgiemedicijnen te nemen.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.