5 feiten over Kratom en fibromyalgie

DOOR JULIA NELSON

We hebben wat geruchten gehoord over Kratom als een mogelijke alternatieve optie voor de behandeling van fibromylgiesymptomen. Hier zijn 5 feiten die we uit ons online onderzoek hebben verzameld.

1. Kratom, of de bladeren van de mitragyna speciosa-boom, wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van verschillende landen in Zuidoost-Azië. Onlangs is de populariteit ervan in de westerse landen van de wereld toegenomen naarmate het bewustzijn van de plant en de potentiële voordelen ervan zijn toegenomen.

2. Kratom wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, verminderde angst, stemmingsverbetering, verminderde hypertensie, verminderde vermoeidheid, verhoogde focus, verlichting van IBS (prikkelbare darmsyndroom) en verhoogde energie.

 3. Kratom beïnvloedt de opioïde receptoren in de hersenen op een manier die vergelijkbaar is met opiaten. Een van de actieve middelen van Kratom is mitragynine, dat de opiumachtige effecten kan veroorzaken en ook werkt als spierverslapper en ontstekingsremmer.

4. Vanwege de psychoactieve effecten en zorgen over het potentieel voor misbruik, is Kratom verboden in verschillende landen (Thailand, Maleisië, Australië en Birma) en 4 Amerikaanse staten (Tennessee, Indiana, Wisconsin en Vermont). Kratom is legaal in de andere 46 Amerikaanse staten.

5. Er zijn 3 verschillende soorten Kratom, elk met verschillende effecten: witte ader, groene ader en rode ader. Witte ader wordt beschreven als een stimulerend middel, groene ader wordt vaak gebruikt om pijn en angst te behandelen, en rode ader wordt aangeprezen als spierverslapper. Rode ader Kratom wordt ook vaak gebruikt als zelfbehandeling om te herstellen van opiaatverslaving.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.