Patiënt met fibromyalgie biedt tips voor een betere nachtrust

Door Annie Lane

Beste Annie : Ik kreeg onlangs de diagnose fibromyalgie. Ik schrijf u om mijn brief alstublieft in uw column te publiceren, omdat ik denk dat dit, gezien uw brede publiek, de grootste mogelijkheid biedt om andere FMS-patiënten te helpen.

Een goede nachtrust krijgen is erg moeilijk voor FMS-patiënten. Voor sommigen gebeurt het nooit. Sinds mijn symptomen vorig jaar toenamen, heb ik geen enkele goede nachtrust gehad. Ik word elk uur wakker om mezelf voorzichtig en pijnlijk in het bed te herschikken. Als ik eenmaal gewend ben, is het moeilijk om weer in slaap te vallen. Als ik dat doe, word ik een uur later weer wakker. En dat is met een slaappil, diep ademhalen en goede ontspanningstechnieken.

Maar dankzij mijn massagetherapeut (God zegene haar!), Heb ik sinds afgelopen donderdagavond de beste nachtrust gehad die ik in heel lange tijd heb gehad.

Ze raadde een verwarmd matras aan, dat ik online heb gekocht. Het was elke cent waard. De pad is ontworpen om over een 21-inch matras te passen en heeft 11 instellingen, waaronder een voorverwarmingsinstelling. Omdat mijn man het niet aan zijn kant wilde hebben, kocht ik de dubbele maat en legde het eenvoudig op onze gewone matras en onder het onderlaken.

Ik zet het voorverwarmen terwijl ik aan het baden ben en me klaarmaak om naar bed te gaan, zodat het bed warm is als ik instap. Vervolgens zet ik het op de lage stand. Voor het eerst in maanden word ik niet elk uur wakker om me pijnlijk om te draaien in bed. Behalve dat ik opsta om naar de wc te gaan, slaap ik de hele nacht. ‘S Morgens, bij het ontwaken, ben ik niet zo stijf als vroeger.

Ik kan je niet vertellen hoeveel het helpt om goed uit te rusten. Het lost niet alles op, maar het maakt al het andere gemakkelijker te beheren. Het was geweldig, een echte zegen. Ik wil fibromyalgiepatiënten informeren over deze geweldige mogelijke oplossing. – Eindelijk slapen

Beste tot slot : Heel erg bedankt voor het delen van deze tip. Ik ben blij om het te publiceren, want er is een kans dat het een van de naar schatting 5 miljoen Amerikanen die aan fibromyalgie lijden zal helpen om verlichting te vinden.

Voor degenen die zich afvragen wat de symptomen en behandelingen van fibromyalgie zijn, bezoek de website van de National Fibromyalgia Association (http://www.fmaware.org).

Beste Annie : De recente brief van “Charged-Up Spouse” benadrukte het probleem van een man met het feit dat zijn vrouw zijn iPhone-opladers meenam. Ik weet niet zeker of het aanbrengen van gekleurde tape op zijn laders het probleem echt zal oplossen. Ik denk dat mijn man de beste oplossing heeft bedacht. Hij zegt dat de man voor zichzelf een Android-telefoon moet kopen. Omdat Androids een ander soort oplaadsnoer gebruiken dan iPhones, zou zijn vrouw het niet nodig vinden om zijn opladers te lenen. – Camille

Beste Camille : Een nieuwe telefoon en al zijn servicekosten zouden waarschijnlijk meer zijn dan de meesten van ons zouden kunnen betalen om de vervelende gewoonte van een echtgenoot te verhelpen. Maar het is een slim idee; Dat gun ik je.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.