Personer med fibromyalgi har forskjellige tarmbakterier

En studie som sammenlignet kvinner med og uten fibromyalgi, har for første gang koblet tarmbakterier til den langvarige sykdommen og dens viktigste symptomer.

Forskere i Canada identifiserte 19 arter av tarmbakterier som var til stede i høyere eller lavere antall hos individer med fibromyalgi.

“Vi fant,” sier Amir Minerbi, fra Alan Edwards Pain Management Unit ved McGill University i Montreal, “at fibromyalgi og symptomene på fibromyalgi – smerter, utmattelse og kognitive vansker – bidrar mer enn noen av de andre faktorene til variasjonene. vi ser i mikrobiomene til de med sykdommen. ”

Minerbi er den første forfatteren av en fersk artikkel om studien, som inneholder journalene  Pain .

Han og kollegene brukte kunstig intelligens og andre teknikker for å utelukke variabler som kan påvirke koblingen mellom tarmbakterier og fibromyalgi. Disse inkluderer blant annet alder, medisiner, kosthold og trening.

“Vi så også,” legger Minerbi til, “at alvorlighetsgraden av pasientens symptomer direkte ble korrelert med økt tilstedeværelse eller et mer uttalt fravær av visse bakterier – noe som aldri har blitt rapportert før.”

Teamet er opptatt av å påpeke at funnene ikke viser om endringene i tarmbakterier bare er markører av sykdommen eller faktisk bidrar til eller forårsaker dens utvikling.

Ytterligere studier som undersøker tarmbakteriens rolle i hodepine, ryggsmerter og andre smerterelaterte forhold kan kaste lys over dette spørsmålet.

Skulle det vise seg at tarmbakterier spiller en aktiv rolle i å fremme og forårsake fibromyalgi, kan en slik oppdagelse forkorte de årene det vanligvis tar å diagnostisere tilstanden. Det kan til og med bane vei for å finne en kur.

Tarmmikrobiom og fibromyalgi

Tarmen mikrobiome er et stort og komplekst økosystem av bakterier, gjær, virus, sopp og andre mikroorganismer som bor i fordøyelseskanalen.

Disse bittesmå gjestene utveksler stadig signaler med cellene til verten deres.

Tallrike studier har avdekket at interaksjonen mellom tarmen mikrobiom og kroppen spiller en viktig rolle i helse og sykdom.

Fibromyalgi er en langvarig tilstand som rammer 2–4% av USAs befolkning, noe som tilsvarer omtrent 6–12 millioner mennesker.

Det rådende trekket ved fibromyalgi er utbredte smerter som ofte oppstår ved siden av tretthet, ømhet, søvnvansker og andre symptomer. Symptomene forsvinner ikke, selv om intensiteten deres kan variere over tid.

Personer med fibromyalgi kan synes det er utfordrende å utføre hverdagslige aktiviteter, for eksempel å gå til kort vei, klatre opp trapper og utføre oppgaver rundt i hjemmet.

Seniorstudieforfatter Yoram Shir, direktør for Alan Edwards smertehåndteringsenhet ved McGill University, forklarer, “Mennesker med fibromyalgi lider ikke bare av symptomene på sykdommen deres, men også av vanskeligheter fra familie, venner og medisinske team til å forstå symptomene sine. .”

Mikrobiomedata førte til nøyaktig diagnose

Av de 156 kvinnelige innbyggerne i Montreal som deltok i studien, hadde 77 fibromyalgi, mens de resterende 79 friske individene fungerte som kontroller. Noen av deltakerne i kontrollgruppen var søsken, avkom eller foreldre til de med fibromyalgi eller delte deres boareal.

Alle deltakerne ga prøver av avføring, urin og spytt. De gjennomgikk også intervjuer. Forskerne analyserte data fra tester på prøvene og fra intervjuene. De sammenlignet resultatene for deltakerne med fibromyalgi med resultatene til deres sunne kolleger.Forskere finner en mulig kobling mellom tarmbakterier og ...

Studier medforfatter Emmanuel Gonzalez sier: “Vi sorterte gjennom store datamengder og identifiserte 19 arter som enten ble økt eller redusert hos individer med fibromyalgi.”

Gonzalez jobber som bioinformatikk-konsulent ved Institutt for humangenetikk ved McGill University.

Ved hjelp av maskinlæring, en type kunstig intelligens, for å analysere mikrobiomene i avføringsprøvene, var teamet i stand til å identifisere hvilke deltakere som hadde fibromyalgi med en nøyaktighet på 87,8%.

“Vi observerte,” bemerker forfatterne, “en kvantitativ sammenheng mellom forekomsten av flere [arter av bakterier] og alvorlighetsgraden av [fibromyalgi] -relaterte symptomer, inkludert smerteintensitet, smertefordeling, utmattelse, søvnforstyrrelser og kognitive symptomer. ”

De legger til at “overflod” av bakteriens arter også “korrelerte selektivt med sykdomsrelaterte symptomer, men ikke med sykdomsuavhengige variabler.”

Forskerne planlegger å gjenskape funnene i en større, geografisk mangfoldig gruppe deltakere. De ønsker også å gjennomføre dyreforsøk for å finne ut om tarmbakterier faktisk har en hånd i å forårsake fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *