Fibromyalgiasmerter kan være knyttet til dysfunksjon i ryggmargen, sier forskere

I følge en studie med tittelen “Forlenget kutan stille periode i fibromyalgi foreslår sentral sensibilisering som en patogenese” og publisert i tidsskriftet PLOS One, kan dysfunksjon i ryggmargsbehandling være ansvarlig for smerter i fibromyalgi (FM) pasienter.

Blant andre bivirkninger er Fibromyalgi fremstilt av kroniske utbredte smerter, men den viktigste årsaken som er ansvarlig for kroniske smerter i FM er fremdeles vag. En fersk undersøkelse har vist at for fibromyalgi patogenese, sentral smerteforsterkning er nøkkelen, er FM-patogenese også kjent som “sentral sensibilisering” en prosess som er preget av forsterket smerte og sensorisk prosessering i ryggmargen og hjernen.

Den kutane stille perioden (CSP), en spinal refleks som ble interced med A-delta kutane afferenter som brukes til å evaluere smerteprosessering i både det sentrale og perifere nervesystemet, mellom FM-pasienter og normale sunne kontroller, ble sammenlignet av forskerne. Mengden personer som ble analysert var 24 fibromyalgi-pasienter (diagnostisert i henhold til klassifiseringssystemet American College of Rheumatology fra 1990) og 24 sunne kontroller av samme alder og kjønn. CSP ble sjekket fra abductor pollicis brevis muskel som er til stede i hånden mellom håndleddet og tommelfoten ved å bruke standard elektrodiagnostisk utstyr, sammen med pasientenes parametere hvor statistisk informasjon, antall anbudspunkter, visuell analog skala og fibromyalgi påvirker undersøkelser score ble inkludert.

Disse funnene tyder på at fibromyalgi i sentralnervesystemet er koblet med smertemodulasjonsmekanismer dysfunksjon. I følge forskningsstudier var det heller ingen sammenheng mellom CSP og kliniske parametere som VAS-poengsum, K-FIQ-score, alder og høyde, noe som stiller spørsmål ved spørsmålet om å bruke CSP for å kartlegge alvorlighetsgraden. Faktisk understreker forskere at det er nødvendig med ekstra gjennomgang for å i tillegg vurdere forholdet mellom CSP-parametere og klinisk informasjon.

Forfatterne skriver i rapporten sin, “Avslutningsvis kan dysfunksjon av supraspinal kontroll være ansvarlig for smerter i FM, noe som gir ytterligere bevis på at sentral sensibilisering ligger til grunn for sykdomspatogenesen,”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.