Fibromyalgie en ernstige heuppijn. Is heuppijn gerelateerd aan fibromyalgie?

Fibromyalgie en ernstige heuppijn

De aandoening fibromyalgie blijft ondanks dat een mysterie, de onderzoekers over de hele wereld uitgevoerd.

Fibromyalgie is een aandoening van het bewegingsapparaat die wordt gekenmerkt door hevige pijn over het hele lichaam of op sommige punten aangeduid als gevoelige punten.

Синостоз - признаки, причины, симптомы, лечение и профилактика ...

Het werd voor het eerst beschreven door het America College of Rheumatology (ACR) in 1990. APR suggereerde dat elke pijn die fibromyalgiepijn wordt genoemd, gedurende ten minste drie maanden wijdverspreid zou moeten zijn in het lichaam van de patiënt en dat 11 van de  18 gevoelige punten  pijnlijk zouden moeten zijn wanneer aangeraakt.

ACR publiceerde de officiële richtlijnen voor de diagnose van fibromyalgie. American Pain Society (APS) publiceerde de eerste behandelrichtlijn voor deze ziekte.

In 2010 werden nieuwe criteria voor de diagnose van fibromyalgie voorgesteld. Dit was een alternatieve methode om de ziekte te diagnosticeren.

Bij deze benadering werden de gevoelige punten volledig verwijderd en omvatten de wijdverspreide pijnindex (WPI) en de ernst van de symptomen (SS).

WPI omvat 19 lichaamsdelen en de index moet meer dan of gelijk zijn aan 7. In het geval van SS zou de ernst meer dan of gelijk moeten zijn aan 5. Symptom Severity (SS) omvat de ernst van vermoeidheid, gerelateerde symptomen en wakker worden vers of niet vers.

Een van de ergste dingen die verband houden met deze ziekte is dat er geen remedie beschikbaar is om de ziekte te behandelen. Ontspanning kan de patiënt ook geen verlichting geven vanwege de pijn in de nek, schouder, heup, rug, handen, voeten, enz.

Er zijn medicijnen en alternatieve therapieën beschikbaar die de pijn die verband houdt met de ziekten en andere symptomen kunnen verminderen, maar de ziekte niet kunnen genezen.

Northwestern persbericht uit 2008 verklaarde uit een studie uitgevoerd aan de Northwestern University dat in een gezond brein alle regio’s in evenwicht zijn en in coördinatie met elkaar werken, terwijl bij mensen met chronische pijn het voorste cortexgebied van de hersenen dat wordt geassocieerd met emotie is altijd functioneel.

Het is een uitdaging om dagelijks met fibromyalgie te leven. Chronische fibromyalgiepijn beïnvloedt de slaap en dagelijkse activiteiten. Het leidt ook tot zwaarlijvigheid en andere ziekten.

The Journal of Headache and Pain publiceerde in 2011 dat migrainehoofdpijn fibromyalgie kan veroorzaken. Onderzoekers suggereren ook dat het genezen van migraine de ontwikkeling van fibromyalgie bij sommige mensen kan vertragen, terwijl het bij anderen de symptomen bij een patiënt kan verminderen.

In 2016 werd in BMC Musculoskeletal Disorders gepubliceerd dat patiënten met reumatoïde artritis (RA) met fibromyalgie lagere niveaus van gewrichtsontsteking hadden.

Verder werd gesteld dat dergelijke patiënten gevoelig zijn voor zacht weefsel met ontsteking in de gewrichten.

Wat zijn de symptomen die verband houden met fibromyalgie?

Het leven met fibromyalgie is niet gemakkelijk. Zelfs de dagelijkse routinetaken worden moeilijk uit te voeren en de patiënt begint zich depressief te voelen.

Fibromyalgie is een combinatie van vele symptomen  zoals hoofdpijn, vermoeidheid, depressie, constante pijn door het hele lichaam en op verschillende gevoelige punten, slaapstoornissen, rode huid, stijfheid in de benen, enz.

Vrouwen hebben meer last van fibromyalgie dan mannen. 8 van de 10 patiënten met fibromyalgie zijn vrouwen. Vrouwen ervaren naast de bovengenoemde symptomen ook enkele andere symptomen.

Dysmenorroe, premenstrueel syndroom (PMS), endometriose en chronische bekkenpijnstoornis (CPPD), enz. Zijn enkele van de symptomen die alleen voorkomen bij vrouwen die lijden aan fibromyalgie. Van vrouwen is ook bekend dat ze meer gevoelige punten van fibromyalgie hebben dan mannen.

Behalve deze is ernstige heuppijn ook gekoppeld aan fibromyalgie.

Is heuppijn gerelateerd aan fibromyalgie?

Heuppijn kan bij elk normaal individu voorkomen zonder het in verband te brengen met fibromyalgie. Maar als een fibromyalgiepatiënt aan hevige pijn lijdt, kunnen beide aan elkaar gerelateerd zijn.

Tedere punten in de rechter en linker bil en aan de zijkanten van de heupen kunnen pijnlijk zijn om aan te raken. Dit kan problemen veroorzaken bij het lopen en slapen.

Onderzoekers hebben bevestigd dat vrouwen meer heuppijn ervaren dan mannen. Velen suggereren dat dit te wijten kan zijn aan gewichtstoename en hormonale veranderingen die vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. Heupgewricht en billen kunnen tegelijkertijd pijnlijk zijn.

Veel mensen met fibromyalgie hebben last van lage rugpijn en de meesten van hen kunnen beter worden door fysiotherapie. Het werd onthuld in een studie van de Universiteit van Göteborg in 2011.

Degenen die aan langdurige rugpijn lijden, kunnen een beetje verlichting krijgen en hebben een uitgebreide behandeling nodig. Het is dus aan te raden om de lage rugpijn in een vroeg stadium te behandelen.

Veel onderzoekers hebben gesuggereerd dat verschillende benaderingen van de behandeling moeten worden toegepast ten behoeve van fibromyalgiepatiënten. De combinatie van twee of meer methoden kan vruchtbaarder zijn dan een enkele methode om de ziekte te behandelen.

De pijnstillers kunnen worden uitgerust met een goed en schoon dieet, oefeningen, meditatie, etc.

Onderzoek aan de Universiteit van Göteborg in april 2011 publiceerde dat onmiddellijke behandeling door een fysiotherapeut problemen met terugkerende lage rugpijn kan verminderen. Het werd onthuld in een proefschrift van deze universiteit.

Hoe kan een ernstige heuppijn worden behandeld?

Er zijn medicijnen beschikbaar in de vorm van pijnstillers die de hevige heuppijn kunnen helpen verminderen. Naast medicijnen zijn er enkele alternatieve methoden die ook de pijn kunnen verzachten. Enkele hiervan zijn als volgt:

1- Warme en koude ijspakken is een traditioneel huismiddeltje dat veel patiënten helpt.  De hot pack wordt aanbevolen voor iemand met ernstige heuppijn die niet het gevolg is van een blessure.

Als iemand in de war is over het gebruik van een warm of koud pakket, kan hij / zij 20 minuten proberen met één pakket en het verschil en comfortniveau zien.

2- Rekken is een gemakkelijke methode om de lichaamsdelen functioneel te houden.  Rekken geeft stress en pijnverlichting als de heuppijn niet zo ernstig is.

Als iemand lijdt aan chronische heuppijn, moet hij / zij een yoga-instructeur of een andere instructeur raadplegen voor de juiste ondersteuning en begeleiding.

Krachtig rekken wordt niet aanbevolen voor fibromyalgie, omdat het de pijn kan verergeren. Rekken, yoga en lichaamsbeweging verbeteren de bloedcirculatie en helpen bij het verbeteren van chronische pijn.

3- Aromatherapie kan spierpijn verminderen en de bloedcirculatie verhogen.  Het helpt ook om slaap en mentale rust te bevorderen.

4- Acupunctuur kan ook pijn in de heup verlichten en de bloedstroom verhogen.  Een gekwalificeerde acupuncturist moet worden geraadpleegd.

5- Een studie uitgevoerd in het St. Joseph’s Hospital and Medical Center in 2010 suggereerde dat langzaam ademen de pijn aanzienlijk kan verminderen.  Er werd ook gemeld dat fibromyalgiepatiënten ook minder pijn hebben gemeld als ze langzaam ademen.

Maar de pijn kan oplaaien als er negatieve gevoelens, angst, verdriet en depressie zijn. Dit onderzoek is gepubliceerd in PAIN, een tijdschrift van de International Association for the Study of Pain (IASP).

Een vreselijke schouder wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. Stijfheid kan worden gevoeld in de schouder die pijn veroorzaakt tijdens het bewegen van de schouder, armen en slaapproblemen veroorzaakt.

Fibromyalgie is een vreselijke en frustrerende ziekte. Het is erg ongemakkelijk en ondraaglijk. Het kiezen van alternatieve en natuurlijke therapieën kan een betere manier zijn om de symptomen onder controle te houden dan met medicijnen die vol bijwerkingen zitten en nooit 100% verlichting geven.

Zijn er alternatieve therapieën om heuppijn onder controle te houden?

Alternatieve therapieën zoals fysieke activiteiten, lichaamsbeweging, yoga, aromatherapie, acupunctuur, enz. Kunnen helpen bij het beheersen van elke vorm van pijn die verband houdt met fibromyalgie.

Een studie uitgevoerd door York University, 2011, toonde aan dat het beoefenen van yoga de fysieke en psychologische symptomen van chronische pijn bij vrouwen met fibromyalgie vermindert.

Het suggereerde dat yoga werkt op de cortisolspiegels bij vrouwen en helpt bij het verminderen van symptomen van fibromyalgie bij vrouwen. In een onderzoek werd onthuld dat 75 minuten yoga, twee keer per week gedurende een periode van acht weken, de totale cortisolspiegel kan verhogen.

In oktober 2010 publiceerde de Oregon Health and Science University (OSHU) dat yoga-oefeningen de wijdverspreide pijn van fibromyalgie kunnen bestrijden.

Deze studie is online gepubliceerd in het tijdschrift PAIN. In een eerdere studie bij OSHU suggereerde ook dat yoga een aantal symptomen van fibromyalgie kan bestrijden, zoals pijn, vermoeidheid, angst, slecht geheugen, enz.

De pijn was met 24% verminderd, vermoeidheid met 30% en depressie met 42% bij degenen die yoga deden.

Het tijdschrift PAIN merkte ook op dat lichaamsbeweging een subcategorie is van fysieke activiteit, de fysieke activiteit omvat meer dan alleen het oefenen van een dergelijke beweging van het lichaam tijdens spel, werk, transport, huishoudelijke taken en recreatie.

Zowel fysieke activiteiten als lichaamsbeweging kunnen helpen bij het verminderen van elke vorm van gewrichtspijn, heuppijn of schouderpijn.

Het is waar dat het vermijden van fysieke activiteiten en dagelijkse klusjes de pijn bij fibromyalgie-patiënten niet vermindert. Maar het kan vermoeidheid en angst verminderen.

De patiënten die pijn aanhouden en lichamelijke oefeningen ondergaan waarbij ze hun pijn negeren, kunnen leiden tot overactiviteit en kunnen lastige dagelijkse activiteiten krijgen.

Een betere manier om fibromyalgie te behandelen, is door de patiënt voor te lichten over de ziekte en de patiënt voor te bereiden op de komende symptomen, zodat de patiënt de ziekte mentaal en fysiek het hoofd kan bieden.

Het begrijpen van pijn en andere symptomen is erg belangrijk bij fibromyalgie. Door patiënten met pijnneurowetenschappelijke voorlichting te geven, verandert de perceptie en het geloof van de patiënt ten aanzien van pijn.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.