Vet du om IV Ketamin infusjonsbehandling mot fibromyalgi

Skrevet av:  James Pegler

Alle med fibromyalgi vet at det finnes hundrevis av behandlinger som adresserer de forskjellige symptomene på fibro. Det er fordi det er så mange forskjellige måter at lidelsen manifesterer seg, med så mange forskjellige symptomer. Å adressere hvert symptom kan føre til en mengde behandlinger. Det er en nyere behandling som ser ut til å hjelpe flere fibrosymptomer, i tillegg til å adressere årsakene til lidelsen. Denne behandlingen er intravenøs (IV) ketamin infusjonsterapi. Her er en nærmere titt på hvordan IV-ketamininfusjon fungerer, og hva som er lovende med å bruke den til å behandle fibromyalgi.

Ketamin har blitt brukt i medisin i rundt femti år nå. Legemidlet brukes ofte som et bedøvelsesmiddel for operasjoner, fordi det i den dosen får en person til å bli bevisstløs og blokkerer kroppens evne til å føle smerte. Dette skjer fordi stoffet blokkerer nerveseptorene som overfører smertesignaler. Det samme stoffet har også blitt brukt for å hjelpe psykiatriske problemer, inkludert depresjon, som mange fibro pasienter takler.

IV ketamin infusjonsterapi hjelper til med å behandle fibromyalgi ved å bruke de samme nevrologiske blokkeringsegenskapene som gjør det så nyttig for anestesileger. IV ketamininfusjonen bruker en langt lavere dose, og den injiseres over lang tid. Studier viser at når de brukes på denne måten, kan pasienter ha betydelig lindring av smertesymptomer i opptil 3 måneder. Prosessen gjentas flere ganger i løpet av noen dager eller uker. Sluttresultatet er at nervesystemet får en smerterespons på nytt. Denne prosessen må gjentas for å opprettholde samme lettelse. Infusjonsterapi med ketamin er vanligvis reservert for pasienter som har vært resistente mot alle andre former for behandling, og som har alvorlige nevrologiske smerter. Mange som lider av fibromyalgi oppfyller definitivt den standarden. For å få ketaminbehandlinger mot fibrosymptomene dine, du må snakke med legen din. Hvis legen mener at det ville være gunstig for saken din, vil han / hun gi deg henvisning til en klinikk som utfører prosedyren.

Infusjonsprosessen med ketamin IV er avslappende. Når du gjennomgår infusjonen, går du i grunn i en kjemisk indusert søvn i flere timer. Enkelte motoriske funksjoner blir fortsatt intakte med dette legemidlet, så hvis du må bruke toalettet midt i behandlingen, kan du våkne. For alle som lider av mangel på avslappet søvn på grunn av fibroen sin, høres ikke ideen om en kjemisk indusert søvn ut så dårlig ut.

Ketamin agiterer også reseptorene som regulerer glutamat (en humørmodulator), som har en rolle i depresjon. På grunn av dette gir det raske resultater som et antidepressivt middel. Mange fibro pasienter lider av depresjon. Den kombinerte evnen til ketamin til å behandle både depresjon og kroniske nevrologiske smerter gjør det til et flott alternativ for behandling av fibromyalgi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.