7 vanlige Fibromyalgi-trykkpunkter å være oppmerksom på

Fibromyalgi trykkpunkter

Å leve med fibromyalgi er slitsomt. Du kan ikke se sykdommen, og selv om den har over 60 plagsomme symptomer , tror mange ikke engang at tilstanden er ekte. Å ja, og det er ingen kur. I årevis var det ikke engang en test for å diagnostisere sykdommen. En av de første undersøkelsene jeg lærte om for å diagnostisere fibromyalgi var triggerpunktstesten.

Jeg husker den legetimen tydelig. Legen presset på 18 punkter, fra bena mine opp til nakken og spurte: «Gjør dette vondt? Hva med her?” Hver gang krympet jeg av uutholdelige smerter. Ja! Alle av dem gjør vondt, mye!

Revmatologer har funnet ut at smertefølelse i minst 11 av de 18 triggertrykkpunktene kan være årsak til en fibromyalgidiagnose. Nedenfor deler jeg min erfaring med hvert punkt og hva jeg gjør for å håndtere smerten, fra bunnen og opp.

Hvor er trykkpunktene for fibromyalgi?

1. Knær

Det er ingen overraskelse at leddene våre er påvirket av fibromyalgi, siden betennelse er fiende nummer én med denne tilstanden. Knærne mine er der jeg (og mange andre) opplever de hyppigste smertene; de føler at de bokstavelig talt er i brann til enhver tid. Triggerpunktstesten sier at de skal være ” øme å ta på “, men for meg er det en grov underdrivelse.

2. Nedre rygg og rumpe

Disse to punktene er ekstremt smertefulle og følsomme, selv fra en skånsom spraying i dusjen. For å overleve dagen er jeg avhengig av en komfortabel kontorstol med ryggstøtte.

3. Hofter

Hoftene våre får hard juling hver dag, og betennelse er uunngåelig. Jeg ser for meg at mine gir meg lignende problemer som en 90-åring. To år etter diagnosen min ble smertene så intense at jeg kom til å stole på stokk og rullestol for å komme meg rundt. Heldigvis var dette midlertidig. For å bekjempe det kroniske ubehaget sover jeg på en Tempur-Pedic-madrass.

4. Øvre rygg

Du finner disse punktene der skulderbladene kobles til musklene og sener. Jeg er forsiktig med å holde vekten unna dette området: ingen smykker, kun bomullsklær og lette kåper, selv om vinteren.

5. Foran og baksiden av nakken

Det siste er mitt mest smertefulle triggerpunkt. Selv om jeg vanligvis unngår massasjer (fordi jeg er for følsom), må mannen min ofte bruke all sin styrke for å slippe trykket her, daglig.

6. Bryst

Mange muskler og sener omgir våre vitale organer her. Vær oppmerksom: smerte i denne regionen har etterlignet et hjerteinfarkt på grunn av hevelse i disse musklene, noe som gjør det umulig for meg å puste.

7. Albuer

Igjen, der du finner ledd- og muskelsener møtes, kan du oppleve hevelse og sterke smerter. Sporadisk, når jeg skal strekke meg etter noe, si, for å klappe hunden min JZ farvel, vil armen min låse seg uten forvarsel. Kritt opp enda et hinder for å hoppe når jeg endelig er på vei ut døren.

Det er sant at disse syv punktene er de samme for oss alle, men det er der den delte opplevelsen slutter. Hver fibro-kriger lider en annen skjebne. Noen tilfeller er milde og enkle å håndtere, mens andre snur opp ned på alt i livet ditt.

Hva du bør unngå for å forhindre at dine anbudspunkter blir mer følsomme

Gjennom årene har jeg gjenkjent elementer og tilstander som gjør at triggerpunktene mine blir enda mer følsomme. Unngå å bli blind ved å lære noen vanlige triggere og nyttige tips.

Hva utløser fibromyalgiflammer? 

  • Sukker: Jeg er i en konstant kamp med søtsuget min. Når jeg har vondt, gir sukker meg dopaminslaget jeg trenger for å komme meg gjennom! Er det likevel verdt det? Etter det første feel-good-øyeblikket sender disse søtsakene kroppen min til en nedadgående hale.
  • Temperatur: Temperaturer lavere enn 65F eller mer enn 80F tar meg ut av løpingen for noe utendørs. Chicago-sommere er snille mot meg, men du kan forestille deg hvordan jeg føler om vintrene.
  • Regn: Jeg kan føle at dårlig vær kommer en dag unna. Kroppen min stivner som Tin (Wo)mannen til stormene triller gjennom.

Hvordan forhindre fibromyalgi-oppblussing

  • Kosthold: Prøv å gi opp kjøtt (vegansk er mest effektivt), gå glutenfri og spis kun sukker to ganger i uken. Din betennelse vil redusere betydelig!
  • Strekk: 7 til 10 minutter hver dag, med sakte og lette bevegelser. Ikke overdriv.
  • Svøm: Legit og lav innvirkning. Advarsel: klor kan irritere huden din.
  • Søvn: Prøv ditt beste for å få 8 til 10 timer hver natt. Bonuspoeng hvis du lar telefonen ligge utenfor soverommet.
  • Bløtlegg: Tegn et Epsom-saltbad for å berolige ømme muskler (og sinnet ditt). Hvis du kan håndtere eteriske oljer, slapp av dypere med dråper lavendel, peppermynte og ingefær.
  • Akupunktur: Jeg skulle ønske jeg begynte med akupunktur for 15 år siden. Ikke bare lindrer det kroppssmerter, men det forbedrer også angstnivåer, depresjon og tretthet.
  • Vann: Viktigst av alt, drikk minst 65 gram vann om dagen. Dette er min ikke-omsettelige oppgave.

Med fibromyalgi kan det føles som om du alltid spiller forsvar, og det er utmattende. Stol på støtteteamet ditt for å få hjelp når du kan, online og utenfor. Vi er alle sammen om dette!

Gjør ditt beste for å være positiv og unn deg selv med mange pauser og nedetid. Ønsker deg dager med 75F og solskinn, bare husk nyansene dine.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.