Fibromyalgi Skuldersmerter 

Skuldersmerter og fibromyalgi

Som det mest bevegelige leddet i kroppen, kan skulderen sikkert gjøre mange ting for oss, som å løfte, nå og støtte vår gode holdning.

Problemet er at med all den mobiliteten, og slitasjen over tid, kan vi ende opp med å få fibromyalgi i skuldersmerter som kan utstråle, brenne, strekke seg opp og ned i armen, og forårsake resulterende svakhet. 

Fibromyalgia Tampa, FLHar du lagt merke til at når fibromyalgiens skuldersmerter blusser opp, kan du ha problemer med å nå, skrive, skrive, sende tekstmeldinger, bruke musen eller legge deg ned?  

Jeg holdt nylig på med en direktesendt videoserie på facebook-siden hvor jeg snakket om skulderen, og hvordan enkle ting som å ligge i sengen på ryggen også kan blusse opp skuldersmerter når skulderen går til hvile i lavere stilling.

Du ville ikke tenke på det før det skjer med deg, og gutten, kan det være smertefullt. 

Kanskje du strekker deg opp for å hente noen tallerkener fra skapet, og kjenner en skarp og utstrålende smerte i overarmen (humerus)?
Å ja, jeg forstår det, og hvorfor det alltid minner meg om sårbarheten til dette området. Skuldersmerter kan også være aldersrelatert, jeg vet selv, jeg har hatt flere skulderproblemer siden ca 50 år. 

Skade, gjentatte bevegelser eller aldersrelaterte skuldersmerter


Med fibromyalgi skuldersmerter har vi flere variabler enn bare skuldersmerter i seg selv.

Med fibromyalgi har vi tilbøyelighet til både ømme områder rundt nedre nakke, og triggerpunkter som kan oppstå hvor som helst rundt hodet, nakken, skulderen og kragebenet. 


Ting kan hope seg opp over tid. En jobb hvor du driver med repeterende bevegelser med overkroppen, løfter barn, strekker deg for langt ut fra kroppen og mer. 

Triggerpunkter kan skapes fra skader eller gjentatte bevegelser, og jeg liker å si at det kan se ut som et “connect the dots”-spill. I motsetning til ømme områder har triggerpunkter en tendens til å utstråle smerte OG de har en tilbøyelighet til å forårsake betennelse.

Hvis noen du kjenner noen gang sier at fibromyalgi ikke er inflammatorisk, send dem hit, jeg snakker ofte om dette. 

Ta Apley Scratch-testen 


Apley Scratch-testen er ganske enkelt en test alle kan gjøre for å bestemme bevegelsesområdet rundt skulderen og overarmen (humerus)

Som jeg viser her nedenfor, strekker du deg ganske enkelt tilbake, som om du klør deg på ryggen.
Hvor langt kan du nå? Kan du nå lenger på den ene armen enn den andre? 
Jeg har mer rekkevidde med venstre arm, som jeg bruker her, høyre ikke like mye. 

Dagliglivets aktiviteter


Det er mange daglige aktiviteter som kan legge press på skuldrene.

Når du gjør en aktivitet som støvsuging, sørg for at du er fokusert og presser deg inn i bevegelsen, i stedet for å la bevegelsen “dra” på armen eller skulderen. 


Når du strekker deg etter noe, vær alltid oppmerksom på vekten av det du plukker opp. Det verste er å ha armen allerede forlenget, og så oppdage at noe er for tungt.

Som du kan forestille deg, grøsser jeg når jeg ser folk på treningssenteret som bruker Kettle Bells, fordi det kan være farlig å strekke vekten for langt fra kroppen, og vi vil bare være forsiktige. 


Hvis du er ved datamaskinen i lengre perioder, ta pauser og bytt til og med armen du bruker med musen.

Jeg foretrekker en trådløs mus, siden musen som er innebygd i den bærbare datamaskinen kan være veldig tøff for skuldre og overarmer. 

Vær forsiktig med å lene deg på armene eller skulderen. Jeg lente meg nylig ned på kjøkkenøya, støttet pannen med hånden, og i løpet av sekunder etter at jeg la armen min på toppen av øya, fikk jeg en skarp utstrålende smerte helt opp til skulderen. Det var sannsynligvis vinkelen og trykket sammen. 

Forslag for å
redusere skuldersmerter 


Det er mange forslag jeg har gitt opp gjennom årene for skuldersmerter, men la oss fokusere på noen viktige her. 

1. Sirkulasjonsterapi (i dette tilfellet varm/kald terapi) er viktig og kan lindre intensiteten av smertene. I motsetning til en underekstremitet kan det være litt mer utfordrende å nå dette området, men vi må være kreative.
Du kan veksle varmt og kaldt vann i dusjen (ikke gjennomførbart for alle) av vekselvis varme og kalde pakker på skulderområdet. 


(MERK at den ofte anbefalte tiden for varm/kald terapi ofte er 20 minutter varm, 20 minutter kald. Men med fibromyalgi liker jeg å si 10 minutter eller enda mindre) Prøv å få totalt 45 minutter til en time daglig , og dette vil være tilstrekkelig for mange, 1-2 ganger per dag eller når det er mulig. 

2. Vær bevisst på sovevaner. Det er åpenbart at sidesøvn ikke ville være det beste, men også når du legger deg på ryggen får skulderen falle lenger tilbake enn når du står oppreist. Jeg synes det er veldig nyttig å bruke en liten pute under skulderen når jeg trenger det. 

3. Hold blodet flytende ved å gjøre et hvilket som helst nivå av daglig bevegelse som er riktig for deg. Følg meg på treningssiden, Fibro Fit People , hvor jeg har en videoseksjon med treningsvideoer i én kategori som er fokusert og skreddersydd for fibromyalgi. 

4. Bruk enheten “Skulderrygg” vist her i artikkelen om øvre ryggsmerter . Jeg bruker denne, og jeg har fått mange gode kommentarer og tilbakemeldinger fra andre som bruker den.
Det hjelper med holdning, skulderstøtte, og som min erfaring rapporterer folk at det bare føles bra. Du bruker den ikke hele tiden, akkurat nok. 

5. Vær oppmerksom på holdning, gå i selvtillit. Tror ikke det betyr noe? Det gjør det virkelig. Fallende holdning påvirker skuldrene, hele ryggen, brystet, magen og kragebenet. 

Naturmidler/anti-inflammatoriske midler og en video som handler om skulderen 


Enten det er fibromyalgismerter i seg selv som forårsaker skuldersmerter, leddgikt eller bursitt, kan du prøve å bruke naturlige midler først. Jeg liker Boswelia, CBD-oljer eller krem, og Astazanthin. 

Ved leddsmerter kan det være betennelse. Alle de ovennevnte forslagene er også ment å redusere betennelse. Sørg for å ta opp eventuelle bentetthetsproblemer, og hvis du er over 50 som meg, er det en god idé å få en DEXA beinskanning hvert annet år. 

Jeg vet at dette kan være et tøft område. Fortsett å jobbe med det. Jeg har en nylig video rett under der jeg viser noen få øvelser og verktøy for skulderen. Lisa. CT. PT. 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.