Fibromyalgie schouderpijn 

Schouderpijn en fibromyalgie

Omdat het het meest mobiele gewricht in het lichaam is, kan de schouder zeker veel dingen voor ons doen, zoals tillen, reiken en ondersteunen van onze goede houding.

Het probleem is dat met al die mobiliteit en slijtage in de loop van de tijd, we fibromyalgie schouderpijn kunnen krijgen die kan uitstralen, branden, zich op en neer langs de arm uitstrekken en resulterende zwakte veroorzaken. 

Fibromyalgia Tampa, FLIs het je opgevallen dat wanneer je fibromyalgie-schouderpijn oplaait, je problemen kunt hebben met reiken, schrijven, typen, sms’en, je muis gebruiken of liggen?  

Ik was onlangs bezig met een live-videoserie op de Facebook-pagina die alles over de schouder vertelde, en hoe eenvoudige dingen zoals in bed op onze rug liggen, ook schouderpijn kunnen veroorzaken als de schouder in een lagere positie gaat rusten.

Je zou daar niet aan denken totdat het jou overkomt, en jongen, kan het pijnlijk zijn. 

Misschien reikt u omhoog om wat borden uit de kast te halen en voelt u een scherpe en uitstralende pijn in uw bovenarm (humerus)?
Oh ja, dat snap ik, en waarom het me altijd herinnert aan de kwetsbaarheid van dit gebied. Schouderpijn kan ook leeftijdsgebonden zijn, ik weet het zelf, ik heb meer schouderproblemen gehad sinds ongeveer mijn 50e. 

Letsel, herhaalde beweging of leeftijdsgerelateerde schouderpijn


Bij schouderpijn bij fibromyalgie hebben we meer variabelen dan alleen schouderpijn.

Met fibromyalgie hebben we de neiging om zowel gevoelige gebieden rond de lagere nek als triggerpoints die overal rond het hoofd, nek, schouder en sleutelbeengebied kunnen optreden. 


Dingen kunnen zich in de loop van de tijd ophopen. Een baan waarbij je repetitieve bewegingen maakt met je bovenlichaam, kinderen optilt, te ver uit het lichaam steekt en meer. 

Triggerpoints kunnen worden gecreëerd door blessures of repetitieve bewegingen, en ik zeg graag dat het eruit kan zien als een connect the dots-spel. In tegenstelling tot gevoelige gebieden, hebben triggerpoints de neiging pijn uit te stralen EN ze hebben de neiging om ontstekingen te veroorzaken.

Als iemand die je kent ooit zegt dat fibromyalgie niet ontstekingsremmend is, stuur ze dan hier, ik heb het hier vaak over. 

Doe de Apley Scratch-test 


De Apley Scratch-test is gewoon een test die iedereen kan doen om het bewegingsbereik rond de schouder en bovenarm (humerus) te bepalen.

Zoals ik hieronder laat zien, reik je gewoon naar achteren, alsof je aan je rug krabt.
Hoe ver kun je reiken? Kun je met de ene arm verder reiken dan met de andere? 
Ik heb meer bereik met mijn linkerarm, die ik hier gebruik, de rechter niet zo veel. 

Activiteiten van het dagelijks leven


Er zijn veel dagelijkse levensactiviteiten die druk op de schouders kunnen uitoefenen.

Wanneer u een activiteit doet zoals stofzuigen, zorg er dan voor dat u gefocust bent en in de beweging duwt, in plaats van de beweging aan uw arm of schouder te laten “trekken”. 


Als je iets wilt pakken, wees je dan altijd bewust van het gewicht van wat je oppakt. Het ergste is om je arm al gestrekt te hebben en dan te ontdekken dat iets te zwaar is.

Zoals je je kunt voorstellen, krimp ik ineen als ik mensen in de sportschool Kettle Bells zie gebruiken, omdat het gevaarlijk kan zijn om het gewicht te ver van het lichaam te verwijderen, en we willen gewoon voorzichtig zijn. 


Als u langere tijd achter uw computer zit, neem dan pauze en verander zelfs de arm die u met uw muis gebruikt.

Ik geef de voorkeur aan een draadloze muis, omdat de muis die in de laptop is ingebouwd erg zwaar kan zijn voor de schouders en bovenarmen. 

Pas op dat u niet op uw armen of schouder leunt. Ik leunde onlangs op mijn kookeiland en ondersteunde mijn voorhoofd met mijn hand, en binnen enkele seconden nadat ik mijn arm op de bovenkant van het eiland had laten rusten, kreeg ik een scherpe uitstralende pijn tot aan mijn schouder. Het was waarschijnlijk de hoek en de druk samen. 

Suggesties
om schouderpijn te verminderen 


Er zijn veel suggesties die ik in de loop der jaren heb gegeven voor schouderpijn, maar laten we ons hier concentreren op een paar belangrijke. 

1. Circulatietherapie (in dit geval warme/koude therapie) is belangrijk en kan de intensiteit van de pijn verlichten. In tegenstelling tot een onderste extremiteit, is het misschien een beetje uitdagender om dit gebied te bereiken, maar we moeten creatief zijn.
Je kunt warm en koud water in de douche afwisselen (niet voor iedereen haalbaar) of afwisselend warme en koude pakken op het schoudergedeelte. 


(LET OP dat de vaak aanbevolen tijd voor warme/koude therapie vaak 20 minuten heet, 20 minuten koud is. Bij fibromyalgie zeg ik echter liever 10 minuten of zelfs minder) Probeer in totaal 45 minuten tot een uur per dag binnen te krijgen , en dit zal voldoende zijn voor vele, 1-2 keer per dag of indien mogelijk. 

2. Wees je bewust van slaapgewoonten. Het is duidelijk dat zijdelings slapen niet het beste is, maar ook als je op je rug gaat liggen, mag de schouder verder naar achteren vallen dan wanneer je rechtop staat. Ik vind het erg handig om een ​​klein kussentje onder mijn schouder te gebruiken als ik het nodig heb. 

3. Zorg dat het bloed blijft stromen door elke dag te bewegen op het juiste niveau. Volg mij op de fitnesspagina, Fibro Fit People , waar ik een videogedeelte heb met trainingsvideo’s in één categorie die gericht zijn op en afgestemd zijn op fibromyalgie. 

4. Gebruik het apparaat “Schouderrug” dat hier wordt weergegeven in het artikel over pijn in de bovenrug . Ik gebruik dit en ik heb veel goede opmerkingen en feedback gekregen van anderen die het gebruiken.
Het helpt houding, schoudersteun, en zoals mijn ervaring, mensen melden dat het gewoon goed voelt. Je draagt ​​het niet de hele tijd, net genoeg. 

5. Wees je bewust van je houding, loop in je zelfvertrouwen. Denk je dat het niet uitmaakt? Het doet echt. Een vallende houding beïnvloedt de schouders, de hele rug, borst, buik en sleutelbeen. 

Natuurlijke remedies/ontstekingsremmers en een video die helemaal over de schouder gaat 


Of het nu de fibromyalgiepijn zelf is die u schouderpijn, artritis of bursitis veroorzaakt, u kunt eerst natuurlijke remedies proberen te gebruiken. Ik hou van Boswelia, CBD-oliën of -crème en Astazanthine. 

Bij gewrichtspijn kan er een ontsteking zijn. Alle bovenstaande suggesties zijn ook bedoeld om ontstekingen te verminderen. Zorg ervoor dat u eventuele problemen met de botdichtheid aanpakt, en als u ouder bent dan 50 zoals ik, is het een goed idee om elke twee jaar een DEXA-botscan te krijgen. 

Ik weet dat dit een moeilijk gebied kan zijn. Blijf eraan werken. Ik heb hier een recente video waarin ik een paar oefeningen en hulpmiddelen voor de schouder laat zien. Lisa. CT. PT. 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.