Leven met chronische pijn: ‘Fibromyalgie voelde alsof iemand mijn botten weghakte’

‘De pijn was alsof ik in een nest van vuurmieren had gezeten en ze kropen over mijn hele lichaam en beten me… Ik huilde mezelf de meeste nachten in slaap’

‘Ik was bang dat ik zoveel zou missen van mijn kinderen’, zegt Nina Bryan-Hewitson, bij wie fibromyalgie werd vastgesteld, die pijn over het hele lichaam veroorzaakt (Foto: meegeleverd)

Door Aasma

Nina Bryan-Hewitson begon te lijden aan fibromyalgie, die pijn over het hele lichaam veroorzaakt, nadat ze moeder was geworden. Ze vertelt Aasma Day hoe ze uiteindelijk werd gediagnosticeerd nadat ze “afgefokt” was dat de pijn te wijten was aan zwangerschap en geboorte.

“Ik dacht altijd dat chronische pijn iets was dat alleen mensen trof naarmate ze ouder werden. Ik had nog nooit van fibromyalgie gehoord , maar mijn vader leed aan artrose , dus ik wist dat pijn sommige mensen ernstig trof.

Ik dacht dat als chronische pijn jongere mensen trof, het het resultaat was van zoiets als een auto-ongeluk waardoor ze ernstige verwondingen opliepen. Ik had nooit gedacht dat het iets zou zijn dat me plotseling zou overkomen, vooral op jonge leeftijd.

Ik had last van psychische problemen en had een borderline persoonlijkheidsstoornis , depressie en angst en gebruikte sterke antidepressiva. Ik kreeg een nieuw medicijn en had het ongeveer 12 maanden gebruikt en het werkte briljant.

Alles in mijn leven was geweldig. Ik werkte bij een bank en ben in 2013 met mijn man getrouwd. Ik raakte vrijwel onmiddellijk zwanger van mijn dochter Bryanna.Nina Bryan-Hewitson, 38, die uiteindelijk de diagnose fibromyalgie kreeg na chronische pijn. De moeder van twee jonge kinderen zegt dat de pijn zo ondragelijk was, het voelde als: ‘een nest vuurmieren kroop over mijn hele lichaam en beet me’. Nina met haar man Mike Hewitson (Foto: meegeleverd)

Een zwangerschapsconsulente heeft mij direct van mijn medicatie afgehaald zonder deze te verminderen. Mijn lichaam raakte in een traumatische shock tot het punt waarop ik bijna werd doorgesneden. Ik hallucineerde en kreeg krampen. Het was verschrikkelijk.

We weten nu dat de medicatie die ik gebruikte ontwenningsverschijnselen had, vergelijkbaar met mensen die van heroïne afkomen. Een psychiater zette me weer aan de drug terwijl ik zwanger was.

Mijn dochter is perfect gezond geboren met een gewicht van 9 pond 6 oz. Maar al snel na haar geboorte merkte ik dat ik veel pijn had en constant uitgeput was.

Ik kreeg kramp van de pijn en kon niet eens naar de keuken lopen zonder onderweg te stoppen. Toen werd de pijn veel erger en kreeg ik hevige pijn in mijn knieën en op sommige dagen in mijn rug, of mijn schouders of mijn handen of voeten.

De pijn was alsof ik in een nest van vuurmieren had gezeten en ze kropen over mijn hele lichaam en beten me.

Er was geen verlichting van zitten of staan ​​en het voelde alsof iemand me constant met een ijspriem stak. Ik was in doodsangst en uitgeput door de pijn.

Ik ging heen en weer naar de dokters en vertelde hen dat ik de hele tijd zoveel pijn had, maar in eerste instantie dachten ze dat het gewoon pijn was na de bevalling en de uitputting van het zijn van een nieuwe moeder.

De pijn werd nog erger toen mijn zoon Lucian werd geboren, aangezien ik toen een eenjarige en een pasgeboren baby had. Er waren momenten waarop ik zoveel pijn had dat het voelde alsof iemand mijn botten in mijn heupen, rug en knieën weghakte.

Ik zou mezelf de meeste nachten in slaap huilen. Ik bracht mijn zoon naar de crèche toen hij zes maanden oud was, omdat ik de pijn en uitputting van het zorgen voor twee jonge kinderen niet aankon, en daardoor voelde ik me echt schuldig.

Mijn man nam ze mee naar de crèche en ik ging terug naar bed en huilde en werd erg depressief door dit alles.Nina Bryan-Hewitson, 38, die uiteindelijk de diagnose fibromyalgie kreeg na chronische pijn. De moeder van twee jonge kinderen zegt dat de pijn zo ondragelijk was, het voelde alsof: ‘een nest vuurmieren kroop over mijn hele lichaam en beet me’ (Foto: meegeleverd)

Ik nam zoveel pijnstillers dat ik waarschijnlijk een overdosis had genomen en gemakkelijk een pakje ibuprofen per dag doorkwam. Zelfs toen raakte het nauwelijks de pijn.

Het huishouden begon bergafwaarts te gaan omdat ik het gewoon niet kon. De pijn was zo vermoeiend dat ik op sommige dagen de kinderen mee naar bed nam en we daar de hele dag tv bleven kijken omdat ik geen energie had om iets anders te doen.

Ik kreeg uiteindelijk de diagnose fibromyalgie toen mijn dochter vier was – slechts drie jaar geleden. Ik verzamelde de kracht om te denken ‘ik word niet meer afgescheept’ omdat ik wist dat het niet normaal was om de hele tijd zoveel pijn te hebben.

Ik wist dat dit niet de pijn was na zwangerschap en geboorte of te maken had met het zijn van een nieuwe moeder. Ik wist dat deze chronische pijn door iets anders moest worden veroorzaakt.

Artsen probeerden te zeggen dat het werd veroorzaakt door vitamine D-tekort , maar toen zeiden ze dat ik chronisch vermoeidheidssyndroom had. Maar dit verklaarde de pijn niet. Uiteindelijk werd ik doorgestuurd naar een reumatoloog en hij stelde de diagnose fibromyalgie.

Hij porde me in mijn borst aan weerszijden van mijn sleutelbeen en ik viel bijna op de grond omdat de pijn zo ondragelijk was. Hij vertelde me dat dit een van de triggergebieden van fibromyalgie was.

Ik was kapot van de diagnose en voor mij voelde het als een doodvonnis. Toen ik erover las, werd het beschreven als chronische pijn die alleen maar erger zou worden naarmate ik ouder werd.

Ik was bang dat ik zoveel zou missen van mijn kinderen. Er is geen remedie voor fibromyalgie en het enige dat artsen kunnen doen, is proberen de pijn te beheersen.

De truc om fibromyalgie onder controle te krijgen is als er iets fysieks is dat je moet doen, om aan beide kanten ruimte te maken om te rusten en je lichaam te laten herstellen en ervoor te zorgen dat je het niet overdrijft.

Maar ik ben een moeder van twee jonge kinderen die nu zeven en zes zijn en ik kan gewoon geen ruimte maken om te rusten. Zelfs iets als een lading in de wasmachine doen kan me urenlang wegvagen.Nina Bryan-Hewitson, 38, die uiteindelijk de diagnose fibromyalgie kreeg na chronische pijn. Nina is vastbesloten om een ​​zo volledig mogelijk leven te leiden met haar kinderen, ondanks chronische pijn (Foto: meegeleverd)

Ik begon hieraan te lijden toen ik 31 was en nu 38 ben en het was heel moeilijk voor mij om toe te geven dat ik hulp nodig had. Ik kon mijn eigen haar niet eens meer wassen, omdat ik dan twee dagen buiten bewustzijn zou zijn. Uiteindelijk ging ik zonder mezelf te wassen of aan te kleden of het huis schoon te maken, zodat ik genoeg energie zou hebben om voor mijn kinderen te zorgen.

Maar eindelijk besefte ik dat ik hulp nodig had. Ik heb geluk, want het is me gelukt een beurs te krijgen om verzorgers zover te krijgen dat ze me komen helpen. Ze helpen me ‘s ochtends uit bed te komen en zonder hen kan het me een uur kosten om uit bed te komen. Ze doen dingen zoals me helpen aankleden en mijn haar wassen en ‘s middags komen verzorgers me helpen met het huishouden.

Ik heb nu een scootmobiel die in het begin heel moeilijk voor me was om te accepteren en te begrijpen. Maar het stelde me in staat om mijn kinderen nog steeds van school te halen en op te halen en een dagje naar de dierentuin te gaan. Ik ben nu dol op mijn scootmobiel en versier hem met Kerstmis en Halloween.Nina Bryan-Hewitson, 38, zegt dat het moeilijk voor haar was om toe te geven dat ze hulp nodig had – en om het gebruik van een scootmobiel te accepteren. Maar ze is nu dankbaar voor de scooter omdat ze haar kinderen van school kan halen en ophalen en op dagje uit kan gaan (Foto: meegeleverd)

Ik gebruik nu zowel morfine als ibuprofen en dat helpt enorm tegen de pijn. Ik betaal ook om de twee weken floattherapie, wat een verschil maakt bij de chronische pijn.

Leven met chronische pijn is ongelooflijk moeilijk en het is geen zichtbare aandoening en omdat het fluctueert, realiseren mensen zich niet hoe erg het is. Het pijnniveau dat ik dagelijks heb, zou waarschijnlijk de meeste mensen naar het ziekenhuis sturen.

Ondanks dat ik chronische pijn heb, ben ik vastbesloten om zoveel mogelijk met mijn kinderen te doen en een volledig leven met hen te leiden. Als dat betekent dat ik hulp moet accepteren, dan ben ik bereid dat te doen.”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.