15 natuurlijke benaderingen van fibromyalgie

Fibromyalgie , ook wel fibromyalgiesyndroom of FMS genoemd, is een chronisch pijnsyndroom dat wordt gekenmerkt door spierpijn, algemene pijn en vermoeidheid . De spierpijn, spierpijn genaamd, is meestal diffuus en wordt door het hele lichaam gevoeld. Fibromyalgie treft ongeveer 10 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen getroffen, waarvan negentig procent vrouw. Studies tonen aan dat 68 procent van degenen met fibromyalgie voedingssupplementen hebben geprobeerd om hun symptomen te verlichten.

De conventionele geneeskunde heeft de specifieke oorzaak van fibromyalgie nog niet ontdekt. Veel artsen in de integratieve en functionele geneeskunde geloven dat het probleem in de mitochondriën ligt, of de krachtcentrales van onze cellen. Een casusrapport uit 2011 van een patiënt met een mitochondriale ziekte, bij wie aanvankelijk de diagnose fibromyalgie werd gesteld, ondersteunt dit.

Hoewel de oorzaak van fibromyalgie door velen als onbekend wordt beschouwd, is het bekend dat patiënten met FMS 40 procent minder co-enzym Q10 in hun bloed hebben en minder antioxidanten . .

Degenen met FMS hebben ook een verminderde hoeveelheid mitochondriën in hun bloedcellen. Mitochondriën zijn delen van onze cellen die ons energie geven door het energiemolecuul Adenosine Trifosfaat (ATP) te maken. Andere onderzoekers hebben opgemerkt dat een bacteriële overgroei in de dunne darm (bekend als SIBO of bacteriële overgroei in de dunne darm) aanwezig is bij 90-100 procent van de patiënten met fibromyalgie. Veel experts zijn van mening dat SIBO , een lekkende darm en een lage productie van co-enzym Q10 mogelijk betrokken zijn bij de oorzaak van fibromyalgie.

Bijbehorende voorwaarden

Patiënten met fibromyalgie hebben vaak andere gerelateerde aandoeningen. Deze omvatten migrainehoofdpijn , prikkelbare darmsymptomen (opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree en/of obstipatie) en interstitiële cystitis. Slecht slapen of slapeloosheid is ook een veelgehoorde klacht.   

Symptomen van fibromyalgie

  • Pijn in het hele lichaam
  • Spiergevoeligheid en verhoogde pijngevoeligheid
  • Vermoeidheid
  • Depressie
  • Ongerustheid
  • Prikkelbare Darm Syndroom
  • Lekkende darm
  • Verlangen naar suiker

Hoe u fibromyalgie kunt omkeren

Ontgift je lichaam

In de afgelopen 100 jaar zijn er duizenden chemicaliën gemaakt door bedrijven en weggegooid in onze watervoorziening, lucht en zelfs thuisomgevingen. Van veel van deze chemicaliën hebben we nog bijna geen idee hoe ze ons beïnvloeden. We weten echter dat veel ervan negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben, en fibromyalgie is daar waarschijnlijk een van. Elke persoon heeft giftige chemicaliën in zijn lichaam – er is geen manier om het volledig te vermijden. We kunnen echter proberen de langetermijneffecten van blootstelling aan chemicaliën te minimaliseren. Het ontgiften van het lichaam is cruciaal om het lichaam te versterken zodat het geneest. Meer informatie over het ontgiften van het lichaam .  

Herstel je darmen

Velen met fibromyalgie zijn gediagnosticeerd met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) . Het bewijs suggereert dat gastro-intestinale problemen de oorzaak kunnen zijn van fibromyalgie en niet alleen geassocieerd zijn. Studies suggereren dat Leaky Gut Syndrome, of Small Intestinal Bacterial Overgrowth (SIBO), een rol speelt bij fibromyalgie. In 2004 toonde Dr. Mark Pimentel in zijn studie aan dat patiënten met meer slechte bacteriën in hun darmen meer pijn hadden in verband met hun fibromyalgie. Dr. Alex Vasquez heeft ook gemeld dat het LPS-eiwit (Lipopolysaccharide) van deze bacteriën, wanneer het in een persoon wordt geïnjecteerd, de pijn kan reproduceren die patiënten met fibromyalgie ervaren.

Ruim je dieet op

Het vermijden van bewerkt voedsel is uiterst belangrijk bij elke chronische aandoening. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten chemicaliën die vreemd zijn aan het menselijk lichaam (xenobiotica) en effecten op ons hebben die we niet helemaal begrijpen. Deze omvatten voedselconserveringsmiddelen en kleurstoffen voor levensmiddelen.

Consuming a diet high in fruits and vegetables is a good place to start. If possible, pesticide-free (organic) fruits and vegetables should be purchased. Also, consume meat that is primarily grass-fed, antibiotic free, and hormone free. While this may be more expensive up front, there is a potential for cost savings if it helps prevent chronic health conditions and improves one’s quality of life.

Kunstmatige zoetstoffen en MSG moeten ook worden vermeden. Van aspartaam ​​(Nutrasweet) is gemeld dat het niet alleen migraine veroorzaakt, maar ook geassocieerd wordt met andere neurologische problemen. Studies hebben verbetering van fibromyalgiesymptomen aangetoond bij degenen die gevoelig waren voor aspartaam ​​en MSG (mononatriumglutamaat) toen deze chemicaliën uit het dieet werden verwijderd .

Een studie uit 2017 in Nutricion Hospitalaria toonde aan dat degenen met fibromyalgie die een laag FODMAP- dieet gebruikten, minder pijn hadden die geassocieerd wordt met fibromyalgie. Een laag FODMAP-dieet kan vaak helpen bij het verbeteren van de spijsvertering bij mensen met PDS en een lekkende darm.

Oefening

Het is aangetoond dat lichaamsbeweging nuttig is voor mensen met fibromyalgie. Verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat aërobe oefening helpt pijn te verminderen en tegelijkertijd de algehele functionele capaciteit te verbeteren. Oefening helpt de mitochondriale gezondheid te verbeteren.

FDA goedgekeurde medicijnen voor fibromyalgie

Medicatie zou mijns inziens een laatste redmiddel moeten zijn, pas nadat voldoende veranderingen in voeding en levensstijl zijn aangebracht en onvoldoende blijken te zijn. Medicijnen zijn niet bedoeld om fibromyalgie te “genezen”, maar om u in staat te stellen comfortabel te leven terwijl u de medicatie voor onbepaalde tijd gebruikt.

Fibromyalgie Door de Federal Drug Administration (FDA) goedgekeurde medicijnen zijn onder andere:

Duloxetine (Cymbalta) – 60 mg per dag. De kosten in de VS zijn $ 320 voor een levering van 1 maand

Pregabaline (Lyrica) – 150 mg tot 225 mg tweemaal daags. Het kostenbereik in de VS is $ 415 tot $ 445

Milnacipran (Savella) – 50 mg tweemaal daags. De kosten in de VS zijn $ 397

Andere niet door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen die vaak worden gebruikt, zijn gabapentine, amitriptyline en fluoxetine. Deze medicijnen zijn generiek en minder duur en vertonen een vergelijkbaar voordeel.

Fibromyalgie wordt vaak behandeld met verdovende middelen (opiaten) ondanks absoluut geen bewijs van voordeel. Narcotica kunnen zelfs schadelijker zijn en lijken op de lange termijn de algehele pijn te verhogen. Opiaten zijn tramadol, fentanyl, hydrocodon, oxycodon en morfine.  

According to the American College of Rheumatology“Hoewel het niet wordt aanbevolen als eerste behandeling, kan tramadol worden gebruikt om fibromyalgiepijn te behandelen. Deze pijnstiller is een opioïde verdovend middel. Artsen raden niet aan om andere opioïden te gebruiken voor de behandeling van fibromyalgie. Dit is niet vanwege angst voor afhankelijkheid. Integendeel, er zijn aanwijzingen dat deze medicijnen de meeste mensen met fibromyalgie niet veel voordeel opleveren. Ze kunnen zelfs een grotere pijngevoeligheid veroorzaken of de pijn aanhouden.”

Supplementen voor fibromyalgie

Van verschillende supplementen is aangetoond dat ze nuttig zijn bij het verlichten van de symptomen van fibromyalgie . Velen nemen één supplement per keer, merken geen verschil en stoppen er dan mee. Supplementen kunnen een synergetisch effect hebben. Degenen die succesvol zijn, beginnen vaak met één supplement, voegen een tweede toe en misschien een derde tot ze verbetering merken. Bovenal is het belangrijk om te focussen op veranderingen in voeding en levensstijl, zoals hierboven besproken.

Vitamine D – Een veel voorkomend symptoom van vitamine D-tekort is spierpijn en spierpijn. Studies tonen aan dat mensen met fibromyalgie lagere vitamine D-spiegels hebben in vergelijking met controles. Een studie uit 2017 in Clinical Rheumatology toonde aan dat mensen met fibromyalgie minder pijn hadden als vitamine D werd vervangen. Veel andere onderzoeken hebben vergelijkbare bevindingen opgeleverd. Het corrigeren van vitamine D-tekort is van cruciaal belang voordat de diagnose fibromyalgie wordt gesteld, aangezien een lage vitamine D ook spierpijn veroorzaakt. Aanbevolen dosering: 2.000 IE – 5.000 IE per dag. Lees meer over vitamine D.

Magnesium – Studies tonen aan dat magnesium, een natuurlijke spierverslapper, nuttig kan zijn bij mensen met fibromyalgie. Een studie uit 2013 in Rheumatology International toonde aan dat oraal magnesiumcitraat pijn verminderde bij mensen met fibromyalgie. Verder toonde een studie uit 2015 in de Journal of Integrative Medicine aan dat wanneer magnesiumchloride op de huid werd aangebracht, er een vermindering van pijn was. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat een combinatie van magnesium en appelzuur nuttig kan zijn. Magnesium is verkrijgbaar in capsules , sprays en lotionformuleringen . Aanbevolen orale dosis: magnesiumchelaat 125 mg tot 500 mg of zoals aangegeven op het etiket.

Melatonine – Melatonine is het slaaphormoon dat elke nacht door de pijnappelklier wordt afgescheiden. Dit hormoon heeft antioxiderende voordelen naast het bevorderen van een goede nachtrust. Een studie uit 2016 in Pain and Therapy toonde aan dat melatonine de pijn als gevolg van fibromyalgie kan helpen verminderen. Een onderzoek uit 2015 toonde vergelijkbare voordelen. Aanbevolen dosis: Melatonine 3 mg tot 10 mg elke nacht.

Co-enzym Q10 – Mitochondriale disfunctie is een populaire theorie voor de oorzaak van fibromyalgie en draagt ​​waarschijnlijk bij aan de symptomen ervan. Een studie uit 2012 in PLOS ONE toonde aan dat fibromyalgiepatiënten een laag gehalte aan co-enzym Q10 hadden en dat suppletie de hoofdpijn bij die patiënten hielp verminderen. Een studie uit Spanje wees uit dat vrouwen met fibromyalgie die CoQ10 innamen in een dagelijkse dosis van 300 mg, een verbetering van hun symptomen opmerkten. Aanbevolen dosering: CoQ10 100 mg tot 300 mg per dag

SAM-e – Er is een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie uit 1991 waaruit bleek dat SAM-e nuttig zou kunnen zijn bij mensen met fibromyalgie. Aanbevolen dosering: SAM-e 800 mg per dag.

Thiamine (vitamine B1) –  Enkele onderzoeken hebben het voordeel van thiamine voor fibromyalgiepatiënten aangetoond. In 2013 toonde een BMJ Case Reports – studie verbetering van fibromyalgiesymptomen aan wanneer suppletie met thiamine werd gestart met 300 mg per dag en werd verhoogd tot 1800 mg per dag.

5-Hydroxytryptofaan (5-HTP ) – Een studie uit 1990 in de Journal of International Medical Research toonde aan dat 5-HTP de symptomen van fibromyalgie zou kunnen verbeteren . Een studie uit 1992 toonde een soortgelijk voordeel. Aanbevolen dosering: zoals aangegeven op het etiket.

L-carnitine –  Volgens een onderzoek uit 2007 kan dit supplement nuttig zijn en pijngerelateerde symptomen bij het fibromyalgiesyndroom verminderen. Aanbevolen dosering: zoals aangegeven op het etiket.

Spirulina – Een kleine studie toonde aan dat spirulina nuttig kan zijn bij het verminderen van de symptomen van fibromyalgie. Dit komt mogelijk door het prebiotische vermogen (voedsel voor de goede darmbacteriën) en het vermogen om het lichaam te ontgiften van gifstoffen.

Essentiële oliën voor fibromyalgie

Essentiële oliën kunnen topisch worden aangebracht op pijnlijke spieren en gewrichten. De aanbevolen oliën voor fibromyalgie zijn wierook , wintergroen , lavendel , rozemarijn , kruidnagel en kamille . Lees meer over essentiële oliën en hun voordelen .

Andere alternatieve therapieën

Massage, yoga, acupunctuur, qigong en traditionele Chinese geneeskunde (TCM) zijn andere therapeutische trajecten die mensen met fibromyalgie hebben ondernomen om hun kwaliteit van leven te helpen verbeteren en zouden moeten worden opgenomen in uw reis naar welzijn.

U kunt uw fibromyalgiesymptomen verbeteren

Over het algemeen is fibromyalgie een zeer moeilijke aandoening die bij veel mensen lijden veroorzaakt. Het belangrijkste is om het evenwicht te herstellen en gezondheid te zoeken. Het vermijden van voedingsmiddelen die de aandoening verergeren, wordt geadviseerd en het consumeren van een dieet dat rijk is aan fruit en groenten wordt ook sterk aangemoedigd. Een eliminatiedieet kan ook nuttig zijn – begin met het elimineren van producten op basis van zuivel, gluten en maïs. Narcotica kunnen ervoor zorgen dat een persoon zich beter voelt, maar op de lange termijn kan fibromyalgiepijn erger worden. Studies hebben bewezen dat lichaamsbeweging nuttig is, waarschijnlijk vanwege de aanmaak van extra mitochondriën en het vermogen om chronische ontstekingen te verminderen. Supplementen kunnen ook erg nuttig zijn. Overweeg om te beginnen met vitamine Dvervanging eerst, voeg dan elke één tot twee weken een extra supplement toe totdat uw symptomen verbeteren. Eet gezond, denk gezond en wees gezond.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.