De verbinding tussen geest en lichaam
bij fibromyalgie

De verbinding tussen lichaam en geest en ‘symptoom- en pijnbeheersing’ van fibromyalgie is cruciaal. Bij het leven met een chronische ziekte gaat het niet om de geest boven de materie… 

Net als bij jou resoneerden die vaak herhaalde woorden nooit met mij. 

Ik TRAIN liever mijn brein voor succes. 

Ik zeg graag “Het gaat erom dat geest en lichaam samenwerken”. 

Het kan een uitdaging zijn om uit het vlees te komen als de pijnniveaus en symptomen hoog zijn, maar we zijn niet alleen een lichaam.

Het is leren hoe je mind-body conditionering kunt gebruiken. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar het IS de ESSENTIËLE eerste stap.

Onthoud dat ons lichaam geweldig is in het dienen van dienaren, maar niet zo goed in het zijn van meesters.

Als we erin slagen slimmer te leven met fibromyalgie , kunnen we niet toestaan ​​dat het lichaam ons dicteert.

We kunnen het ons niet veroorloven ons te laten beheersen door het toenemen en afnemen van elk symptoom. Mind Body-verbindingstechnieken stellen ons in staat meer controle te hebben en proactief te zijn in plaats van reactief.

Hé, ik snap het zelf zeker, leef met symptomen en ernstige chronische migraine sinds de leeftijd van 9, en nu op 54-jarige leeftijd, geloof ik echt in en schrijf ik alles toe wat we gebruiken om de kwaliteit van leven te verbeteren, zonder valse genezingen of snelle oplossingen!!

De verbinding tussen geest en lichaam met fibro-herstel is essentieel.Het is NIET geest over materie, het is geest en lichaam die samenwerken

Hoe de ene persoon zijn geest-lichaam-verbinding bedient, kan enorm verschillen van hoe een andere persoon zijn geest en lichaam bedient.

Dit werd me nog duidelijker toen ik meer dan vijftien jaar geleden door het land vloog om drie weken lang een klinische behandeling bij te wonen voor chronische fibromyalgiepijn. 


Ik was zo gefocust op het lichaam als zowel patiënt als beoefenaar dat ik niet genoeg had nagedacht over de verbinding tussen geest en lichaam. Ik had het niet persoonlijk meegemaakt. En toch heb ik altijd geweten dat er iets ontbrak.

Ik dacht vaak dat mijn geloof en geestelijk leven gewoon niet sterk genoeg waren. Als ik maar dichter bij God kon komen, Hem nog meer kon vertrouwen.

Toch ontdekte ik dat alles wat ons ondersteunt bij het conditioneren van de geest, het lichaam en de geest een proces is. We moeten eraan blijven werken.

We zijn niet alleen een lichaam. 

Ik snapte het niet meteen. En mijn pijn was nog steeds hoog, drugs waren nog steeds geen optie, en dus wist ik dat ik nog beter moest worden in out-of-the-box denken.

Ik bleef de dingen doen die werkten en begon toen een betere strategie te ontwikkelen, waaronder meer persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en meer ontspanningstechnieken gebruiken.

De sleutel is echter om deze VOORDAT te oefenen en niet terwijl we ons in stressvolle situaties bevinden. Probeer bijvoorbeeld te mediteren terwijl je onder zware stress staat, werkt gewoon niet en ik raad het niet aan. 


Tijdens mijn 3 weken durende opname in het ziekenhuis kreeg ik een video te zien, ” The MINDBODY  Prescription ” over het werk van Dr. John Sarno op het gebied van de verbinding tussen lichaam en geest. 

Zijn werk is zeer krachtig geweest voor mensen die leven met chronische rugpijn en andere pijnaandoeningen. 


De ontdekkingen op cellulair niveau van ons lichaam in de afgelopen twintig jaar zijn echt opmerkelijk geweest en hebben onze ogen geopend voor een nieuw model van de verbinding tussen lichaam en geest. Het oude model van ons brein dat bovenop de rest van ons lichaam zit en het bestuurt via een systeem van zenuwimpulsen, is verdwenen.

Als je eenmaal de Mind Body Science  -pagina hebt gelezen, zul je enig begrip krijgen van hoe onze emoties en trauma’s, zowel huidige als vroegere, grote schade kunnen toebrengen aan onze pijnervaring; en je zult zien dat we door ” bewuste  intentie ” dat proces kunnen bemiddelen en kunnen ingrijpen in de symptomen van fibromyalgie.  

In feite kunnen we de daadwerkelijke fysieke veranderingen ongedaan maken die worden veroorzaakt wanneer onze negatieve emoties de “chemische boodschappers” beïnvloeden waar ik het over heb op de Mindbody Science-pagina. Klik op deze link   ” Opzettelijke interventie kan de effecten van negatieve herinneringen ongedaan maken ” . In dit gedeelte van de Mindbody Science-pagina kun je lezen over onderzoek met babyapen dat dit heeft bewezen. Het is behoorlijk opmerkelijk! 

Voor degenen onder u die een wetenschappelijke interesse of technische aanleg hebben, raad ik u aan om ” The Molecules of Emotion ” te lezen van Candace Pert, PhD, een briljante, baanbrekende lab (bench) wetenschapper. Ze legt de wetenschap uit achter ons nieuwe model van de verbinding tussen geest en lichaam. 

En aangezien velen van u vrouw zijn, bent u misschien geïnteresseerd in de professionele barrières die dokter Pert tegenkwam in de door mannen gedomineerde wereld van medisch onderzoek, die ze ook slim afwisselt tussen de technische hoofdstukken van haar boek. 

Voor de rest van jullie heb ik de bevindingen van al mijn onderzoek van vele bronnen samengevat die je kunt vinden door op deze link te klikken: 

 Geest Lichaam Wetenschap


De Mind-body-verbinding werd de eerste en doorlopende stap die alle andere elementen van mijn protocol met elkaar verbindt en bestaat uit de volgende hoofdelementen:

 • Met stress omgaan
 • Persoonlijke verantwoordelijkheid nemen
 • Outside-the-box denken
 • Houding conditionering
 • De lichaamsklok
 • Angst Symptomen
 • Fibromyalgie en bijnierstress
 • Pijnsensaties bij fibromyalgie
 • Natuurlijke Therapie
 • Reizend

OPMERKING: Elk van deze is ook een link naar een meer gedetailleerde discussie op een aparte pagina.


Het verbinden van lichaam, geest en ziel


Dit gaat niet alleen over interactie, het gaat over PROACTIE . Als je hier bent, dan ben je klaar voor grotere genezing, op welk niveau dan ook voor JOU mogelijk is. Ik pleit voor een andere manier van denken.

Ik onderwijs en beoefen een verbindingsbenadering tussen geest en lichaam die uniek en werkbaar is, maar toch individueel moet worden ervaren.

Ik ben elke dag meer gepassioneerd dat ik dit in actie kan brengen met mensen met wie ik werk. Het werkt echt, niet als een remedie, maar als een stapsgewijze benadering van genezing.

Allereerst moeten wij fibro-patiënten accepteren dat er op dit moment geen “snelle oplossing” en geen remedie is.

Ook is mijn ervaring dat niet-fibro-mensen (waaronder veel artsen) het niet “snappen” als het gaat om fibromyalgie. Zelfs die mensen die willen steunen, kunnen zich de verschrikkelijke prijs niet voorstellen die wordt geëist door de chronische pijn, het gevoel “gebrekkig” te zijn en het verlies van hoop.

Na jaren van oefenen met veel verschillende Personal Trainers, realiseerde ik me dat ze het ook niet ‘snapten’, hoewel velen echt wilden en probeerden te helpen.

Ik realiseerde me dat de fibro-gemeenschap een Personal Trainer nodig had die leed aan ernstige fibro die een op ons afgestemde trainingsroutine kon ontwikkelen; dus ik studeerde uitgebreid en werd nationaal gecertificeerd met ACE en ging door met het ontwikkelen van niet alleen fibro-veilige trainingen, maar ook veiligere manieren om me aan te passen aan de dagelijkse activiteiten van het leven. 

Mijn punt is dat als wat je doet niet werkt, je de controle moet nemen en alles moet doen wat nodig is om naar een betere plek te gaan in je strijd met fibro. Met andere woorden, u moet persoonlijke verantwoordelijkheid nemen voor het omgaan met uw ziekte.

Denk en handel buiten de gebaande paden


Een plek om te beginnen is om te beginnen met “out of the box denken”. Ik noem dit “op duwen” die muren.

U moet doen wat nodig is om uw herstel vooruit te helpen; niemand anders zal het doen.

Trouwens, out of the box denken leidt er vaak toe dat we dingen proberen die niet intuïtief zijn voor iemand die lijdt aan de chronische pijn van fibro.

15-20 jaar geleden, toen ik achter in de dertig was, waren de fibro-symptomen bijzonder ernstig, ik voelde dat ik “vast” zat. De pijn die ik ervoer van wat we ” de activiteiten van het dagelijks leven ” (ADL’s) noemen, had ervoor gezorgd dat ik bang begon te worden voor de oefening die ik van jongs af aan gewend was; dat was intuïtief.

Ik had echter een muur bereikt in mijn pogingen om mijn fibro-symptomen te behandelen. Omdat ik ernstige MCS/CVS/ME heb, had ik ook de extra uitdaging van een gecompromitteerd immuunsysteem. 

Ik moest mijn lichaam beter conditioneren, maar zonder de juiste lichaamsbeweging en krachttraining was ik het aan het deconditioneren. Ik had toen een niet-intuïtieve, out of the box gedachte. Wat als ik alles opnieuw evalueer waar velen van ons ‘aankopen’ met betrekking tot fibromyalgie en lichaamsbeweging?

Dat is het moment waarop ik begon en een nationaal gecertificeerde personal trainer werd, en ijverig werkte om meer specifiek met fibromyalgie te werken. Geen gemakkelijke taak zal ik zeggen. 
Hoewel het niet van de ene op de andere dag gebeurde, kon ik voortbouwen op kleine successen en gedurende langere periodes genieten van vermindering van zowel symptomen als pijn.

Wat nog belangrijker is, in een korte tijd toen ik positief bleef en van elk klein succes genoot, begon ik grotere niveaus van endorfine te ervaren, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam!

Ik begon meer “goede” dagen te hebben dan slechte. Maar dat begon pas te gebeuren door grotere proactiviteit. En een heel belangrijk punt hier is dat de:

Pijn door ADL’s voorspelt geen
pijn door inspanning


De oefeningen die ik heb gemaakt, worden gedaan in een zeer gecontroleerde situatie met bijvoorbeeld veel aandacht voor vorm ; ADL’s (activiteiten van het dagelijks leven) omvatten echter veel stoppen, starten, buigen, reiken, enz. Waar we helemaal niet op onze vorm zijn gericht. 

Ik hoor mensen met fibro vaak vragen hoe ze kunnen sporten als ze hun huis niet eens kunnen schoonmaken. De twee activiteiten zijn heel verschillend.


Dit concept is van het grootste belang en heeft geleid tot verkeerde informatie met betrekking tot fibromyalgie en lichaamsbeweging.

Veilige en effectieve lichaamsbeweging is goed geverifieerd voor fibromyalgie en de bijbehorende aandoeningen.

De sleutel hier is om specifiek te zijn voor fibromyalgie. Volg de fitnesspagina als je wilt. 
Fibro Fit-mensen, dit is wat ik doe, zowel leven met als anderen helpen met fibromyalgie. 

Hogere niveaus van gezondheid zullen ons nooit worden overhandigd, we moeten ze creëren. Als wat we doen niet werkt, moeten we iets anders gaan doen.

Praten en stilstaan ​​bij symptomen wordt een zekere manier om de ziekte te bestendigen. Het praten over symptomen heeft zijn plaats, en we MOETEN het op zijn plaats houden en ons concentreren op hogere niveaus van genezing.

Wanneer een symptoom zich voordoet, concentreer ik me op wat de oorzaak zou kunnen zijn die op de meest niet-invasieve manier moet worden aangepakt.

Misschien heb ik meer voedingsstoffen nodig, meer beweging, een minder giftige omgeving, hulpmiddelen voor lichaam en geest, veranderingen in levensstijl, enz. Er begonnen zich grotere veranderingen voor te doen toen ik de symptomen uitdaagde en actie ondernam. 

Waar
 paste de mind-body-verbinding in het bovenstaande succes?


 •   Ik vermeed symptoompraat en zelfs symptoomgedachten.
 •   Ik concentreerde me op elk (zelfs klein) succes.
 •   Ik was vastbesloten om positief te blijven en dat deed ik
 •   Ik was de “kleine motor die kan”
 •   Ik visualiseerde de uitkomst – de beste versie van mij!
 •   Ik controleerde stress door diep ademhalen en specifieke oefeningen 
 •   Ik maakte opnieuw verbinding met mijn natuurlijke lichaamsklok

Dit zijn daadwerkelijke wijzigingen die ik heb aangebracht. Ik oefende ze dagelijks totdat ze bijna een tweede natuur waren.  

Ik merkte echter dat als ik succes had, ik soms te veel van mijn succes zou genieten. Door opgetogenheid zou ik even vergeten hoe ik daar was gekomen, en pijn en andere symptomen zouden om de hoek liggen.  


Dan wijdde ik mezelf opnieuw aan deze principes en begon weer vooruitgang te boeken.  

Ik denk dat dat de menselijke aard is, maar fibro zal je in de rug schoppen en je eraan herinneren dat consistentie je grootste vriend is!

Positiviteit versterkt de toekomst


We moeten focus, vastberadenheid gebruiken en naar een plek in onze geest gaan die ons ‘in staat stelt’ muren af ​​te breken, bochten te nemen.

Niet op een kwetsende manier, maar op een manier die uitdaagt en geneest op elk niveau dat voor ieder van ons mogelijk is. 


Wat is bijvoorbeeld het beste natuurlijke antidepressivum? 

Antwoord: Kies er een: gebed, meditatie, zon, beweging, natuur, dieren, dankbaarheid, doel, doelen, holistische levensstijl, enz.

Zoveel dingen om geluk en vreugde te ondersteunen, elke dag! Er is geen tijd voor depressie bij het gebruik van deze hulpmiddelen.

Geloof in jezelf, in het beheersen van onze ziekte en in onze toekomst zal de weg wijzen.Positief geloofssysteem


Ik bewaar een soortgelijke afbeelding op mijn koelkast. 

Kijk, we kunnen onze gedachten niet altijd beheersen; wij zijn mensen. 

Als we echter een geloofssysteem hebben, zullen onze gedachten MEER vaak volgen.

 Geloof in jezelf, in beheersing van onze ziekte en in onze toekomst zal de weg wijzen.

Het conditioneren van de verbinding tussen lichaam en geest kost tijd, net als bij voeding, fitness, enz. We moeten consistent en proactief zijn in het overwinnen van negatieve overtuigingen.

Wanneer we onze geest en ons perspectief veranderen, veranderen we; echte verandering komt van binnenuit. 

Forceer voorlopig niets, wees gewoon waar je ook bent, maar wees bereid om in iets groters te geloven.


Verspil geen tijd; Ik weet dat ik het deed. 

Ik moest werken aan de “Negatieve Nelly” die al vele jaren in mij leefde.

Ik moest beseffen dat ze niet langer gerechtvaardigd was en dat ik mijn manier van denken ging veranderen.

 •  Negativiteit rechtvaardigt.
 •  Positiviteit geeft kracht.

Mind-body-verbindingsconditionering kan en zal een dramatisch effect hebben op uw herstel.

Het is een ESSENTIËLE eerste stap in mijn herstelprotocol.

Bedankt dat je hier bent, ik ben erg gepassioneerd over dit onderwerp en help ons ALLEMAAL om ons door God gegeven geboorterecht en potentieel te realiseren. <3 Lisa. CT, PT 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.