33 Verrassende symptomen van fibromyalgie

Paige Wyant

Noot van de redactie: alle medische informatie die is opgenomen, is gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Neem voor vragen of opmerkingen over gezondheid contact op met een arts of een medische professional.

Fibromyalgie is eenchronische ziekte meestal bekend voor het veroorzaken van wijdverspreide pijn, moeheid en hersennevel. De ziekte is echter complex – het kan een veelvoud van symptomen veroorzaken en gaat vaak gepaard met comorbide aandoeningen, zoalsirritable bowel syndrome (IBS) of chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat fibromyalgie  slechts enkele tientallen jaren geleden formeel werd erkend , leren artsen nog steeds over de ziekte en kunnen ze misschien geen fibro-patiënten voorbereiden op alle verschillende symptomen die ze kunnen ervaren.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop deze ziekte mensen kan treffen, hebben we onze Mighty-gemeenschap gevraagd enkele fysieke symptomen van fibromyalgie te delen die hen verrasten. Heeft u onverwachte fibro-symptomen ervaren? Laat het ons weten in de comments hieronder.

297Opslaan

Dit is wat de community met ons heeft gedeeld:

1. “Als ik pijn heb, word ik misselijk en ben ik lichamelijk ziek.”

2. “De meedogenloze jeuk die willekeurig opduikt, geen rijm of reden heeft, komt soms met netelroos of rode vlekken. Jeuk dat onverzadigbaar is en van plaats naar plaats beweegt. ”

3. “Het constante gevoel dat je moe bent. Ik slaap tussen acht en twaalf uur per dag en ben nog altijd moe. ‘

4. “Vergeten gemeenschappelijke woorden die ik elke dag gebruik.”

5. “[Heeft een] overactieve blaas .”

6. “Alle andere medische aandoeningen die daarbij horen … migraine , IBS [prikkelbare darm syndroom],Fenomeen van Raynaud , chronische vermoeidheid,slapeloosheid  en zoveel meer. Het is zelden een diagnose op zichzelf. ”

7. “Huidgevoeligheid. Als iemand zelfs licht over me heen veegt, voelt het alsof ik zwaar ben geraakt. ”

8. ” Afschuwelijke menstruatiecycli die [mij] in bed achterlaten met een warmtekussen op [mijn] maag en hijgend in de foetushouding.”

9. “Feeling ‘loopy.” Ik voel me alsof ik dronken ben. Ik verlies zelfs mijn evenwicht tijdens het lopen. ”

10. “Af en toe een wazig zicht, zelfs met een bril, alsof je dingen door water ziet.”

11. “De constante hoofdpijn / migraine waarmee ik dagelijks te maken heb.”

12. “Vreemde huidsensatie en gebrek aan temperatuurregeling .”

13. “Absolute klutziness. Ik kan struikelen over mijn eigen voeten en rol met mijn enkels in gras wandelen. Het is een extreem geval van coördinatie. ”

MIDDELEN VAN DE NATIONALE FIBROMYALGIA-VERENIGING

14. “Blaren na in de zon te zijn geweest. Zelfs bij zonnebrandcrème gebruik / geen zonnebrand. ”

15. “Ik heb het gevoel dat ik beestjes in mij kruipen, tot het punt waarop ik mezelf ruw zal krassen.”

16. “Ik was verrast dat zelfs mijn haar kan doen.”

17. “Het constante zweten, zelfs als het niet heet is.”

18. “Zonder reden uitbreken in een uitslag.”

19. “De zwakte in mijn handen en armen van de pijn. Ik speelde de viool gedurende zes jaar en had ongelooflijk sterke handen, maar toen mijn fibromyalgiesymptomen begonnen, waren mijn handen het eerste dat werd aangetast en de kracht is nooit teruggekomen. ”

20. “Ruikt me gewelddadig.”

21. “Verrassend symptoom? Geen idee. Het meest schokkende is dat ik niet eens weet wat een fibromyalgie-gerelateerd symptoom is en wat niet. Zoveel symptomen, zoveel co-bestaande aandoeningen. Ik heb geen idee wat een fibromyalgiesymptoom is. ‘

22. “Neurologische traagheid! Slechte onmiddellijke recall. ”

23. “De manier waarop sommige symptomen [me] dagen kunnen uithouden en dan weg zijn, gewoon om de volgende dag terug te komen.”

24. ” Haar valt eruit ! Elke keer als ik shampoo heb, heb ik genoeg haar dat eruit valt om een ​​pruik te maken. Gelukkig heb ik veel haar. ”

25. “Vaginale spierspasmen! Ja, het laat niets onaangeroerd! En nee, het is niet prettig! ”

26. “Het nooit comfortabel zijn, ooit. Je gaat zitten en friemelt en kronkelt en probeert je op je gemak te voelen. Je gaat liggen en friemelt en kronkelt en probeert je op je gemak te voelen. Je probeert op te staan ​​en te friemelen en kronkelen en proberen je op je gemak te voelen. Niets is meer comfortabel. ”

27. “Geluiden. Eigenlijk geïrriteerd door verschillende geluiden zo erg dat [ik] de plaats waar [ik] ben, verlaat. ”

28. “Mijn huid heeft altijd het gevoel dat het ernstig verbrand is door de zon. Ik heb er nooit over nagedacht hoeveel kleding pijn kon doen. Ik ga nu meer shoppen om het gevoel van de stof en de losheid van mijn lichaam dan om hoe het eruit ziet. ”

29. “Ik ben ofwel uitgehongerd, ongeacht hoeveel ik eet of de gedachte aan voedsel maakt me ziek – er is geen tussendoortje.”

30. “Tintelingen en zwakte aan het einde van een drukke dag. Het voelt alsof mijn lichaam wanhopig probeert zichzelf te genezen wanneer het moe is. ”

31. “Mijn handen trillen en trillen. Ik heb het tot nu toe nooit eerder gehad. Raarste ding ooit! Doet geen pijn, maar ik ben mijn greep op de dingen kwijt. ‘

32. “Water doet pijn. Het is zo moeilijk uit te leggen dat het te pijnlijk is om in een poel of meer te komen. Zelfs douchen doet pijn. ‘

33. “Weet je wat? Niets verbaast me meer over fibromyalgie! ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *