5 manieren Mijn Fibromyalgie maakt me schuldig voelen (hoewel ik niet zou moeten zijn)

Fibromyalgie is een van die handicap die dag verandert tot dag, soms van uur tot uur.Een minuut, kon ik goed genoeg om naar buiten te gaan voelen. De volgende, kon ik vast te zitten in bed, in staat om zelfs te verplaatsen. Hier zijn vijf manieren mijn fibromyalgie voel ik me schuldig, zelfs als ik echt geen reden te zijn:

1. Toen mijn vrienden willen om uit te gaan en ik gewoon … kan het niet. Of wanneer ze willen dat ik buiten te blijven met hen en mijn lichaam zal schreeuwen naar me naar huis te gaan. Het is niet omdat ik niet wil, dan is dat omdat mijn lichaam en mijn hersenen gewoon willen dat ik te zitten in bed, kijken naar “Law and Order” en niets doen voor uren. In feite, ik eigenlijk uitput mezelf soms om uit te blijven en wind up terug te vorderen dagen. Ik voel me nog steeds schuldig toen mijn vrienden dat ik buiten te blijven voor een langere tijd en het is gewoon fysiek onmogelijk voor mij.

2. Wanneer ik mijn stok. Wat als mensen geloven me niet? Wat gebeurt er als mensen denken dat ik het faken om aandacht? Ik heb al mensen staren me aan voor jong en fluisteren naar mij om te kunnen lopen een kleine trap met mijn stok (toen er geen lift rond). Ik voel me schuldig met behulp van mijn stok omdat mijn onzichtbare ziekte is alleen dat – onzichtbaar. Ik wil niet dat mensen denken dat ik ben faken, dus soms, zelfs wanneer ik het nodig heb, ik ga zonder.

3. Wanneer ik de lift. Traplopen maakt mijn heupen branden met pijn, en lopen de trap maakt me voel me zo duizelig ik val. Ik voel me nog steeds schuldig gebruik van de lift, want soms heb ik het gevoel dat er anderen zijn die meer dan ik worstelen. Echt, hoewel, het ergste wat je kunt doen als u een chronische aandoening, zoals fibromyalgie is om jezelf met anderen te vergelijken met wat je waarneemt als “erger” handicap. Neehandicap is beter of slechter dan een ander, maar soms is het moeilijk om te onthouden dat.

4. Wanneer ik neem de bus ergens een mijl afstand. Een mijl naar iemand zonderchronische pijn kan gewoon lijkt misschien een normale hoeveelheid van het lopen. Een mijl naar iemand met chronische pijn is als het lopen van een marathon. Ik neem de bus rondom mijn stad, zelfs al is het maar een halve mijl, omdat de pijn is te intens, en omdat ik weet dat als ik loop te veel op een dag, kan dit betekenen Ik moet in bed blijven voor de rest van de week.

5. Als ik “fibro mist.” Ik werk in een bar op dit moment en soms zal ik de meest elementaire dingen, zoals waar bepaalde bril liggen vergeten. Ik doe soms dingen zonder erbij na te denken over het voor het eerst, of zullen staren in de ruimte en de focus te verliezen, of zullen dezelfde vraag meer vragen dan eens omdat ik rond vergat het antwoord van de eerste keer. Ik waardeer wanneer mensen geduldig met me, maar het maakt me nog schuldig voelen en boos op mezelf.

Het hebben van fibromyalgie is een leerproces voor mij elke dag. Het is een kwestie van leren hoe te leven en hoe te vechten door middel van de pijn. Ik worstel elke dag en het is onmogelijk voor mij om mijn leven voorstellen zonder de chronische pijn. Ik heb geen reden schamen voor te doen wat voel ik me best, of dat het nemen van de lift of met behulp van mijn stok te zijn. Ik moet leven met deze ziekte voor de rest van mijn leven – ik moet doen wat voel ik me het meest comfortabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *