9 Tidlige tegn på fibromyalgi alle bør være klar over

Hvis du kjemper med smerte, kan du tenke på om du kjemper med en sykdom kjent som fibromyalgi. Så hva er de første tegn på fibromyalgi? Denne sykdommen har en rekke forskjellige symptomer, og på grunn av dette er det viktig for oss å forsøke å forstå hva de første tegnene på fibromyalgi er før vi dømmer om hvorvidt dette kan være problemet som vi har.

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker utbredt muskel smerte og tretthet. Arthritis Foundation lister den som en av de mer enn hundre former for leddgikt; men nåværende tro er at symptomene er forårsaket av et overaktivt nervesystem. For noen forårsaker det milde symptomer, mens andre kan bli påvirket ganske alvorlig.

Fibromyalgi er en like utfordrende sykdom å diagnostisere. Det kan ikke diagnostiseres via røntgenbilder, skanning eller blodarbeid; i enkelte tilfeller går pasientene i årevis uten diagnose. Legen din kan identifisere tilstanden basert på en fysisk eksamen og ved å følge symptomhistorien din .

første fase kan symptomene dine være svært universelle og kan virke som tegn på andre forhold. Å forstå hva symptomene skal se etter, vil hjelpe deg med å jobbe med legen din for å få en riktig diagnose.

Første tegn på fibromyalgi

Det er et stort problem med dette spørsmålet, og årsaken er at fibromyalgi er forskjellig for hver enkelt person som har det. Det er åpenbart at det er noen likheter, men forskjellige mennesker vil begynne å legge merke til de første tegnene på fibromyalgi på en rekke forskjellige måter. Det avhenger av hvordan det manifesterer seg i en persons kropp, og det avhenger av hvordan personen tar seg av seg selv. Det er mange faktorer som går inn i det hele, så dette spørsmålet er nesten umulig å svare.

2. smerte

Det er sagt at det er ett symptom som alle ganske mye har til felles. Smerter, jeg vet det er et veldig generelt begrep, men det er egentlig det eneste som alle fibromyalgi-folk synes å ha felles med hverandre. Smerten kan fokuseres på forskjellige steder, men de fleste ganger er det i et område av kroppen hvor det ellers ville være uforklarlig.

Det gir ikke mye fornuft, og det kan forårsake en alarm, avhengig av hvor dårlig smerten gjør vondt og hvor ubehagelig personen er. Klart kan smerte også være en utløser for andre problemer, men smerte er nesten alltid involvert i begynnelsen av fibromyalgi.

3. Forstyrret søvn

Et annet klassisk tidlig symptom på fibromyalgi er at du ikke kan få en god natts søvn . Resten din kan bli forstyrret, eller du kan sove, men våkne opp uten å bli respektert. Kroppen din har kanskje ikke den rette balansen mellom kjemikalier for å la kroppen din gå inn i en tilstand av dyp, avslappet søvn hvis du har fibromyalgi. Klikk her for å lese tipsene for å takle søvnproblemer.

4. Abdominal ubehag

Mange mennesker som har fibromyalgi opplever ulike fordøyelsesproblemer som manifesterer seg tidlig med symptomer som magesmerter, forstoppelse eller diaré, irritabel tarms syndrom og vanskeligheter som fordøyer eller svelger mat. Eksperter sier at noen ganger fibromyalgi kan forårsake problemer i spiserørets muskler. For å lese mer KLIKK HER.

5. profus svette

Symptomet som du kanskje merker tidlig i diagnosen din, er overdreven svette . For noen mennesker, dette kan være sunn fornuft, vurderer svetting er vanligvis forbundet med angst. Noen personer med fibromyalgi svetter kraftig og kan til og med tro at de har feber. En autonom knusthet i hypothalamus er årsaken bak den.

Hypothalamus er den amandelstørreste sonen i sinnet som styrer hvile og styrer svette og andre programmerte kroppskapasiteter. Den autonome brokenness forårsaker økt svetting, noe som gjør det så mye mer ubehagelig for personen med uorden. Det er noen stoffer og livsstilsendringer som kan holde deg kjølig og fortynnet, kan hjelpe med denne fibromyalgi bivirkningen; i andre tilfeller må du kanskje snakke med legen din om hvordan du kan lette stresset fra det. For å lese mer om Fibromyalgi og svette og dets ledelse, klikk her.

6. Parestesi

Parestesi er en uforklarlig følelse av rystelser og følelsesløshet som personer med fibromyalgi kan støte på. Ofte er det kjent med nervøsitet eller angst over problemet og kan bli slått av raskt, dypt avslappende. Dette kan igjen bevirke akroparestesi, rystende i hender og føtter fra fravær av karbondioksid. Aktiviteten kan også påta seg en del i behandlingen. Mange fibromyalgi pasienter kjemper også med angst, så dette er gjentatte ganger sett tidlig i diagnosen også.

7. Generelle symptomer

I begynnelsen av fibromyalgi kan du begynne å oppdage problemer med minnet og evnen til å konsentrere seg. Det kan hende du opplever at du er svært følsom overfor støy, lys og temperaturendring. De peker ikke automatisk på en diagnose av fibromyalgi, men de er ofte tilstede i begynnelsen av fibromyalgi.

8. Tenderness

Tenderpunkter er symmetriske punkter plassert både over og under midjen, og disse ømepunktene brukes av leger for å diagnostisere fibromyalgi. Det er økt ømhet i disse områdene når en oppblåsthet kommer til å skje. Andre kan føle disse fibromyalgi tender punkter nesten hele tiden.

9. Fibro haze

“Fibro haze”, som også kalles hjernedrøm, er et annet problem som mange mennesker med fibromyalgi kan kjempe med. Dette er et sterkt fibromyalgi symptom som etterlater mange personer i smerte og forvirret. Fibro haze er en utrolig stressende ting å måtte håndtere.

Folk som sliter med dette symptomet, vil ha det vanskelig å hylle sine ord , deres kortsiktige minne er ganske dårlig, og de kan ramble i lengre perioder. De kan ringe folk med feil navn, de kan glemme hvor de er og hva de gjør, eller de kan begynne å føle seg panik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *