De 10 meest gehate dingen die mensen zeggen tegen fibromyalgie

We weten dat in aanvulling op de echte pijn, vermoeidheid en mist van fibromyalgie lijden, veel patiënten ook last van de stigmatisering in verband met het hebben van een chronische ziekte. We vroegen onze lezers om een ​​aantal van de meest gruwelijke voorbeelden van wat mensen zeggen aan hen. Wees gewaarschuwd, een aantal van dit spul is gewoon hartverscheurend. Maar het is belangrijk dat we breng dit aan het licht. We hadden een overweldigende respons, hebben we besloten om een ​​aantal van hen te delen.

Een korte opmerking content / Trigger waarschuwing: Sommige van deze dingen zijn   echt   irritant. We zullen ze publiceren in de hoop dat ze kunnen worden gedeeld met mensen die waarschijnlijk een aantal van deze dingen te zeggen en denk twee keer zeggen, maar ze kunnen ook traumatisch voor mensen die dat soort dingen horen in hun dagelijks leven .

1. Mensen met fibromyalgie zijn lui

Het is een moordenaar, en de overgrote meerderheid van de respondenten zei dat ze alleen gezegd “niet willen doen” dingen.

Enkele antwoorden:

 

Ik ben lui ik mijn fibro en geluid af te spelen in je hoofd en je kunt meer dan je denkt dat je kunt doen!

Lazy, iedereen doet pijn. Iedereen heeft artritis. U dient uit te oefenen, moet je loopt. Bla bla bla.

Mijn 17 jaar oude zoon brak mijn hart, hij zei dat ik ben niet ziek, ik was lui. Zelfs als hij mij hoort huilen in mijn slaap pijn gooide twee muren. Ik ben 53 en moet een rollator gebruiken.

Ze vertelden me dat ik lui was stond ik op en verplaatst ik voel me beter in mijn hoofd of als ik iets te vinden te houden mijn geest bezig, zou ik ok.

“Het kind diensten bescherming nam mijn 5 kinderen. In rechter records, de rechter sloeg me neer en mijn artsen en getuige-deskundige en zei dat hij was niet een ziekte en ik ben lui.

Lazy, een verspilling van ruimte, niets mis met mij, dus waarom zou ik willen af ​​bloedzuiger de regering te willen een handicap te krijgen?

Mijn ex-man vertelde me dat ik was lui sponzen c $ t en ik was niet financieel of rond het huis te dragen na heel veel van misbruik, ontdekte ik dat hij bedrogen en hij vertrok.

Zoals u kunt zien, is dit heel gebruikelijk en kwetsend. In feite, mensen eamil fibromyalgie behandeling gewoon spuwen dat soort haat. Bijvoorbeeld, werd deze persoon zo uitgewerkt dat ze eindigde in hoofdletters:

je zwakke mensen zijn op zoek naar een snelle oplossing, een eenvoudige remedie, er is niemand, ruim boven (sic) en zorgen voor je, lol geen medicatie zal helpen met fibro iedereen die je echt nodig hebt je kont te helpen. Waarom WAARHEID als dat niet posten? Stop leuren prullenbak. MISLEIDENDE YOU. Je pagina TRASHY ik unfollowed bullshit VERSLAGEN En ik blijf deze posities misleidend. GO GOEDE DAG. (Sic)

We hadden een mooie dag, en verbiedt die persoon, ook. Maar het commentaar van deze persoon raakt naar onze volgende soort van haat commentaar.

2. Fibromyalgie bestaat niet

Een klassieker die iedereen heeft gehoord, en het is zo moeilijk omdat we moeten misschien hebben de kwestie een hatelijke verklaring, want het is de basis van alle stigmatisering van mensen met fibromyalgie.

Ik zag een arts voor een andere medische aandoening. Zodra hij zag Fibromyalgie genoteerd op mijn medisch dossier, maakte hij een punt van te zeggen: “Ik geloof niet dat fibromyalgie is een echte werk. Artsen die dat doen deze dagen moeten hun rijbewijs hebben beoordeeld. Het bestaat niet. Welke medicijnen neem je voor?

Het is een vreselijke ziekte. Ik zette mijn gezicht op 24/7 moedig. Niemand kan onze pijn en lijden te zien, zodat ze vragen zich af of het echt is of we gewoon zorgvuldig onderzoek. Het is veel gemakkelijker om te doen alsof dat ik ben ok, die verklaren waarom ben ik niet.

3. Het is in je hoofd

Dit is nauw verwant aan “niet bestaan,” maar het is een veel explicieter Gaslight mensen met fibro.

Ik ben lui ik mijn fibro en geluid af te spelen in je hoofd en je kunt meer dan je denkt dat je kunt doen! En mensen zeiden dat ik niet wilde horen en we hebben allemaal problemen. Zij moeten ingrijpen in mijn schoenen voor een dag !!

Zij zullen zeggen dingen als “je wordt niet ziek, hij is in uw hoofd” of “blijkt niet dat u zich in pijn” doet pijn het hart met tranen dat niemand ooit zal begrijpen.

Ze vertelden me dat ik lui was stond ik op en ik verhuisde of beter te voelen in mijn hoofd als ik iets te vinden om te houden mijn geest bezig, zou ik ok.

Zoals u kunt zien, mensen zijn wreed en ze graag meer dan één klasse van hatelijke opmerkingen te gebruiken.

4. Vous Do not Look Ziek

Omdat Fibromyalgie is een onzichtbare ziekte, mensen die vaak niet “look” ziek, wat dat betekent. Het is ook een van de meest frustrerende dingen een krijger kan het fibro.

Je hoeft niet ziek te kijken. Kijk naar jezelf, je bent een loper. In ieder geval is dit slecht. Suck it up …. Ik verloor twee zeer goed betaalde banen als gevolg van mijn ziekte vervalst.

Ik ging naar een concert in een stadion te zeggen dat ik niet met een handicap kijken en fibromyalgie is slechts een verzinsel van mijn verbeelding op belastingplichtigen bedriegen, onnodig te zeggen dat we vertrokken het concert en het hoofd van de juiste huis, schreef een brief van klacht maar zelfs nooit een bevestiging ontvangen van hen.

Deze vrouw kwam naar de auto en zegt dat je er niet parkeren? Op hem te laten zien mijn handicap disc kijkt ze naar je af en het was walgelijk dat we een auto konden hebben ???

5. God straft u voor uw zonden

Deze mensen zijn het slachtoffer de schuld te geven naar het volgende niveau door het maken van oordeel ziekte op het morele karakter van een persoon. Het is een schande.

Mijn oom, die een predikant vertelde me dat ik gestraft door God voor alle wilde dingen die ik deed en mijn familie vraagt ​​zich af waarom ik niet geloven.

Het grofste wat ze vertelde me dat God me te straffen voor mijn zonden. Ik weet dat veel goede christenen, die zijn gestorven aan kanker … Ik denk niet dat ze waren ofwel gestraft. Hoe durven ze zeggen dat voor mij?

6. Je bent gewoon proberen om drugs te komen

Het is ook een treurig neveneffect van de crisis van opiaten in de Verenigde Staten. We gaan ervan uit dat iemand pijn heeft gewoon proberen om de pillen te krijgen.

Ik ben lui, goed voor niets, doe niets van mijn leven, ik moet meer doen, ik ben een pil popper (Ik heb problemen met het nemen van medicatie, tenzij je ook hebben) en mijn favoriet is dat ik doen alsof alles !

Ik weet het niet, maar de dag dat ik voelde me als een verslaafde links op Tylenol. Ik ben 54 jaar oud wanneer je stopt jezelf te verdedigen. Het maakte me aan het huilen.

Ik werk met mijn moeder en ik maakte een dag van vreselijke pijn. Lunch tijd, ik had eindelijk had en ik kon niet tranen te bedwingen. Ik huilde en huilde terwijl ze bracht 10 minuten me te vertellen om het te zuigen en ga weer aan het werk. Ik vertelde hem dat ik naar huis moest gaan en neem mijn medicijnen die zij zei: “Ik denk dat je bent gewoon verslaafd aan uw medicatie. ”

Ik was wel een drugsverslaafde op een gegeven moment, want ik had zoveel drugs. Ik voelde dat ik net zo goed geschoten met de manier waarop mensen keek me”.

Ik had een receptionist blik op mijn record en ik tel mijn medicatie me te vertellen dat ik nog genoeg moeten verlaten, me niet te begroeten, en ik eindelijk vertelde mijn arts na maand en het werd zo overstuur met haar en vertelde me om hem te vertellen wat meteen, heeft zij geen recht om dat te doen. Hij loste het en ook de apotheker die commentaar op mijn medicijnen en hoe ik, zonder te weten mijn vele medische kwesties.

7. Je hoeft alleen maar om te oefenen en gewicht te verliezen

Dit is vergelijkbaar met de “U bent lui” en “het is in je hoofd” met het extra voordeel van het gewicht-shaming. Het is verachtelijk. Hier is wat onze gedeelde stations:

Ik geconfronteerd met Dr.S ongeschoold die ongevoelig waren echter, zeggen dingen als, nou ja, als je wat gewicht te verliezen en uitstappen en lichaamsbeweging, je zou ok zijn en deze voorwaarde niet niet echt een voorwaarde!

Gewoon oefenen en gewicht te verliezen en u zult zich beter voelen. Of je blij om deze diagnose klinken, je gewoon op zoek naar excuses.

“Nou misschien als je hebt verloren gewicht en je beweegt zich beter voelt .. Thanks .. SIS je ook .. misschien als ze wist dat de meerderheid van meer dan 20 pillen die ik neem oorzaak gewichtstoename dagelijks en een opgeblazen gevoel. ”

rollen van de ogen en zei: “O, ik geloof niet in al deze onzin! Als je lichaamsbeweging en voeding rechts, zul je beter begint te voelen. Afvallen en u zult zich beter voelen. Ik zou in pijn, alsof ik net heb uitgelegd hele dag.

 

Gewicht te verliezen, je bent te groot, dat is de reden waarom je in pijn, je te veel gewicht te dragen op je lichaam. “Je moet om te bewegen en te oefenen. “Ik was dit vele malen verteld.

Familielid vertelde me om gewoon suck it up. U hoeft niet uw Lyrica nodig. U bent niet ziek uit een beetje meer gewicht …… U Ga niet helemaal naar … .. Het is in uw hoofd ……

8. U wil gewoon om zich te concentreren

Mensen willen graag hun diploma psychiatrie stoel te krijgen voor deze. Munchausen syndroom is een echte ding, maar het is van fibromyalgie. Mensen zijn zo onbeschoft.

“Aandacht voor onderzoek”
“Het zit in je hoofd”
“Het kan niet zo slecht”
“Staakt lui te zijn”
“Je moet om uit te gaan en meer doen oefening”
“Ik deed het met die en dit erger ‘
‘ zijn – je ervoor dat je niet op te zetten?
“Je bent altijd ziek”

Was in het ziekenhuis met de ergste pijn die brand zo veel beproevingen gehad en ze waren allemaal normaal! … .Zo dr vertelde mijn vader je dochter liever in het ziekenhuis ?? … most van gedachte die blauw gordijn rond mijn bed was geluiddicht.

Je wil gewoon aandacht. Er is niets mis met je. Je bent een hypochonder. Je hoeft alleen maar een beetje oefening en gewicht te verliezen. Dit zijn slechts enkele van de dingen die ik hoor!

9. Dat is alles wat je praat

Dit is een grote. Mensen zijn bang om te praten omdat ze een ontmoeting met de ogen rollen of erger. Hier is een tip: Als je niet wilt weten hoe het wordt gedaan, niet vragen.

Ik kan niet praten over wat ik voel … ik altijd dezelfde reactie … je altijd zeggen dat je niet goed voelt … zoals het is iets wat ik doe up.Each dag is anders en kan een strijd .. Het is moeilijk wanneer de mensen om je heen niet begrijpen hoe je je voelt en niet willen horen en niet echt schelen.

10. Oh ja, het zuigt, maar niet zo slecht als  deze

Er zijn mensen die gewoon niet kunnen inleven. Ze moeten je pijn te overwinnen door te vertellen hoeveel ze boos zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *