Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

ICD-10-CM, akronym for den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, tiende revisjon, klinisk modifikasjon, er en liste over diagnostikkoder for Medicare, Medicaid og National Health Center servicesenter, som inneholder medisinsk informasjon i USA. United ICD-10 -CM. Ifølge ICD-10, statistisk klassifisering av sykdommer publisert av Verdens helseorganisasjon.

ICD-koder er mye brukt i helsevesenet, inkludert leger, forsikringsselskaper og myndigheter. De brukes til å identifisere diagnostiserte og klassifiserte sykdommer og tilstander.

Brukt før 1. oktober i diagnosen til en pasient med fibromyalgi, hadde legene generell kode 729.1: myalgi og myosit, uspesifisert. Enhver type muskel smerte eller betennelse kan inngå i koden. Men FM er anerkjent som en egen enhet med egen kode M79.7 – Fibromyalgi.

Fordi det er viktig?

En ICD-10-CM kode for fibromyalgi har mange potensielle fordeler, men fire kommer særlig til å tenke på.

Det faktum at fibromyalgi har sin egen diagnostiske kode, gjør det nesten umulig for leger som sier at det ikke er ekte. Verdens helseorganisasjon og regjeringen i USA har gitt sin offisielle avtale.
ICD-10-CM-kodene brukes av forsikringsselskaper, Medicare og Medicaid-refusjonsbeslutningssentrene. Hittil har enkelte forsikringsselskaper nektet å behandle behandlinger for fibromyalgi, og insisterte på at det ikke var en ekte sykdom. De kan ikke si det samme.
Til tross for ulempen med å si at det ikke bare er etablert på grunnlag av en diagnose som gjenkjenner at fibromyalgi er en legitim diagnose, er dette en av grunnene til at den noen ganger brukes som grunnlag for avslag og kan føre til funksjonshemning. Litt lettere å eliminere seieren.
En annen diagnostisk kode vil forbedre konsistensen av fibromyalgiforskning. Ginevra Liptaň, MD, bemerket i sin siste artikkel i National Pain Report: “Den nye koden vil også tillate en dypere analyse av behandlingen av fibromyalgi-resultater; Nærmere informasjon om mange av disse observasjonsstudiene er utarbeidet ved å følge diagnosekodene. Uten egen diagnostisk kode hindres studier av fibromyalgi av gouache data, inkludert pasienter som faktisk er fibroids, men en annen tilstand som forårsaker muskelsmerter. ”
Høydepunktet på en lang tur.

Reisen mot legitimiteten til fibromyalgi har vært lang og hard. Etter å ha blitt glemt i mange år, den amerikanske regjeringen. UU Han begynte å realisere en etter en at fibromyalgi er ekte. FDA åpnet veien i 2007, da den første medisinen for behandling av FM ble godkjent. I 2012 utstedte personvernbyrået en avgjørelse om å anerkjenne fibromyalgi som et legitimt hinder. I 2015 har Medicare og Medicaid service sentre og National Center for Health Statistics en offisiell FM diagnostisk kode.

Dette fullfører trioen av legitimitet og er et verdig parti av det navnet i mars!

Redaktør Karen Lee Richards ProHealth. Som en fibromyalgi pasient, grunnla hun ideell organisasjon, nå kjent som National Association for Fibromyalgia (NFA), og fungerte som visepresident i åtte år. Han har også vært redaktør for Conscious Fibromyalgia, det første blanke fargemagasinet dedikert til FM og andre usynlige sykdommer. Etter å ha forlatt NFA, tjente Karen som en guide til fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom. The New York Times Company og deretter som en nettverksguide Health Center Health Kronisk smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *