Hva er det verste tilfellet med fibromyalgi?

Fibromyalgi er en sykdom som er minst forstått. I utgangspunktet skaper det en bred følelse av ømhet og tretthet rundt kroppen din. Ingen er sikker på de riktige forklaringene om årsaken til fibromyalgi, men en rekke av dem er tilgjengelige.

Noen leger mener at fibromyalgi er en autoimmun sykdom. I denne sykdommen begynner kroppens immunsystem å angripe de friske cellene som gjør dem hovne og ømme og forårsaker smerte i bestemte punkter rundt kroppen din. Årsaken til fibromyalgi er ikke kjent nøyaktig av noen, det er en svekkende sykdom som påvirker mennesker på mange forskjellige måter.

Alvorlige fibromyalgi symptomer

Vi spurte vårt store samfunn som lider av fibromyalgi hvilke symptomer de anser mest forferdelige og hvordan de håndterer dem. Se på de strategiene de bruker Hvis du også gjennomgår disse kompliserte symptomene, og ikke overse at du ikke er alene i å håndtere vanskeligheter med fibromyalgi.

Konstant tretthet

“Aldri ender tretthet, jeg prøver fortsatt å forstå hva som hjelper, men hittil er visse homøopatiske medisiner effektive. Min online støttegruppe hjelper enormt! Og det er alltid Netflix. Krammer fra kattene mine hjelper også! “Ved å få dem til å føle en kontinuerlig følelse av ømhet og tretthet, påvirker fibromyalgi mange mennesker.

Så for folk som har fibromyalgi, kan dagliglivet bli svært vanskelig. Og historiene til folk som har lidd av sykdommen i flere tiår er hjerteskjærende. Vel, den gode nyheten er at din fibromyalgi ikke vil drepe deg. Men fibromyalgi kan fortsatt alvorlig begrense livskvaliteten din.

Kronisk utmattelse

Fibromyalgi begynner generelt i sine tidlige stadier med noen advarselsskilt. Disse varselsskiltene inkluderer kronisk tretthet og merkelig smerte i atten punkter rundt kroppen. Selv om du har fibromyalgi, vet du sikkert allerede hvordan det går, men du trenger fortsatt en riktig diagnose. Den kroniske scenen, der smerten og tretthet er uvanlig, er det neste målet for fibromyalgi.

Dette er hva de fleste fibromyalgi pasienter lever med hver dag. Ikke alle er nyttige, men det er mange behandlinger. Og alles fibromyalgi ser ut til å reagere annerledes på forskjellige stoffer. Selv de mest oppdaterte og banebrytende behandlinger kan være helt ineffektive for mange mennesker. Det mest forferdelige tilfellet med fibromyalgi er denne typen behandlingstilt tilstand, siden den ikke reagerer på behandling og ofte kan virke som det blir verre.

Dette er imidlertid et vanskelig spørsmål å diskutere med viss sikkerhet. Noen pasienter rapporterer sikkert at deres sykdom blir verre over tid, mens de fleste leger sier at fibromyalgi ikke er en progressiv sykdom for de fleste.

Ikke-eksisterende sosialt liv

“Den verste delen av fibro er ikke ømhet / stivhet eller konstant tretthet for meg; det er mitt ikke-eksisterende offentlige liv og gjentatte ganger føler meg uledsaget og misforstått. Selv i de forferdelige dagene finner jeg alltid noen måte å takle, eller jeg ligger bare i sengen og gnager til kjæledyrene mine. Men det er vanskelig å finne en måte å “takle” med ensomheten og depresjonen som følger den. ”

Felles stivhet

“Felles stivhet og leddsmerter er det verste jeg får, oppkastet, og blir utmattet hele dagen og da ikke i stand til å sove om natten. Jeg er en stor fan av varmeputen, og holder meg hydrert, og tar dagene mine en dag av gangen. “” Hele kroppen stivhet som om du har jobbet hvert bein i kroppen din dagen før.

Ingen måte å håndtere smerte, men å trene hjelper, reduserer noe av stivheten. Jeg merker det virkelig mer når jeg ikke gjør cardio. Jeg forteller familien min, jeg trener for å gå ned i vekt, noe som er sant, men det er mer for å hjelpe med stivheten. ”

Fibromyalgi fører til funksjonshemning?

Folk vil trolig lide hele livet med unvariøse og ukontrollable smerter hvis situasjon er det allerste av fibromyalgi. Dette fører til alvorlige problemer i deres daglige liv. Så det er en mulighet for at smerte og utmattelsesnivåer kan begynne å platå og forbli omtrent hvor de er, mens noen dager vil være verre enn andre hvis du nettopp har blitt diagnostisert med fibromyalgi. Men i verste fall av fibromyalgi, vil sykdommen bli mer smertefull og svekkende over tid.

Selv å komme seg ut av sengen er det nær uvirksom for personer med enormt alvorlig fibromyalgi. De krever store doser smertestillende for å gå selv. Og det tar dem tunge doser med sovende medisiner for å få noe nær en full natts søvn. Gjentatte ganger kan de ikke finne jobbene sine på grunn av virkeligheten at de er effektivt deaktivert. Arbeid blir umulig på grunn av konstant ømhet og tretthet og den mentale skyighet eller fibro tåke .

Hver dag er det en fysisk innsats for de som har det verste fallet av fibromyalgi. Men det kan også være en følelsesmessig kamp. Det er vanskelig å fokusere når noe alltid gjør vondt. Når du aldri får god søvn, er det utrolig vanskelig å komme seg gjennom en arbeidsdag uten en lur.

Kognitive problemer

“For meg er det de kognitive problemene . Jeg kan gjemme smerten, men når jeg ikke kan danne ord eller gå seg villig på kjente steder og se medlidenhet på andres ansikter, vil jeg gråte. Jeg pleide å være trygg og utadvendt. Nå vil jeg bare gjemme meg bort. ”

“Smerte er i alle deler av kroppen min! Noen dager gjør det til og med vondt å puste. Jeg skjemmer bort meg selv på de dagene og gjør bare det som er nødvendig. Jeg legger til side en bok jeg vet at jeg vil bli forsvunnet ved å lese, ha en liten lur, og prøv å roe ned mine stramme muskler for å redusere smerten. Jeg klemmer og dyrker hundene mine også. Jeg bor av meg selv i Minnesota-nordlige skoger langt borte fra støy og stress for å bo i en by. Den stille og ensomhet hjelper meg til å slappe av. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *