Viral forstoppelse og fibromyalgi

forstoppelse

Alle går gjennom det på et tidspunkt i livet. Det er preget av treg tarmbevegelser som skjer oftere enn normalt. Det er ikke en alvorlig sykdom; Du vil føle deg bedre når kroppen din er tilbake på vanlig spor. Tiden mellom tarmbevegelser varierer fra person til person, enkelte har tarmbevegelser 3 ganger om dagen, andre har få ganger i uken.

symptomer

>> En følelse av ufullstendig evakuering

>> Magesmerter

>> Problem med tarmbevegelse

>> Små avføring

>> Hard avføring

>> Noen ganger vil du at andre skal hjelpe deg med å oppnå full evakuering, enten ved å trykke på magen eller fjerne dem ved hjelp av fingrene fra bunnen.

Årsaker til forstoppelse

Mange årsaker kan bidra til forstoppelse, få er nevnt her.

>> Kolonkarsinom

>> Graviditet

>> Mangel på fiber i kostholdet ditt

>> Sedentary livsstil

>> Stress

>> Overdreven bruk av avføringsmidler

>> Irritabel tarmsyndrom

>> Spiseforstyrrelser

Noen er fysiologiske, mens andre er patologiske forstyrrelser. Vi må finne ut den underliggende årsaken for å behandle tilstanden.

Akutt og kronisk forstoppelse skal differensieres fordi akutt forstoppelse kan b være resultatet av noe underliggende karcinom. Akutt årsak krever umiddelbar vurdering og behandling. Hvis forstoppelse er ledsaget av blødning, oppkast og magesmerter, trenger det alvorlig vurdering på et presserende grunnlag. Hvis enkle tiltak bringer lettelse, er det ikke nødvendig å panikk.

Fibromyalgi påvirker en treg bevegelse

Hyppigst fibromyalgi (FMS), kronisk utmattelsessyndrom (ME / CFS) og irritabel tarmsyndrom (IBS) går sammen, ingen vet virkelig årsaken bak dette, men vi vet at alle de tre forholdene kan inkludere ubalanser av kjemisk serotonin, men i fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom er ubalansen i hjernen mens i IBS er ubalansen i tarmene.

I likhet med fibromyalgi og kronisk tretthetssyndrom er irritabel tarmsyndrom i seg selv svært ødeleggende og kan forårsake mange restriksjoner på kostholdet ditt og din livsstil. Det er så viktig å behandle irritabel tarmsyndrom, ettersom noen smerter eller stress kan forverre symptomene på kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi. Enkel innsats er nødvendig for å behandle symptomene på irritabel tarmsyndrom.

Det antas at fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom og irritabel tarmsyndrom, de beveger seg sammen. Årsaken bak dette er fortsatt ikke forstått fullt ut. Det er en anelse om at alle disse forholdene skyldes serotonin ubalanse, men de adskiller seg på en måte som i fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom ligger ubalansen i serotonin i hjernen, mens det i irritabel tarmsyndrom ligger ubalansen i serotonin i tarm.

En sakte bevegelse av tarm kan gjøre dagen verre med fibromyalgi. Hvis du har spist to eller tre måltider om dagen, bør du ha en eller to tarmbevegelser per dag, selv en tarmbevegelse er også nok.

Ting du kan gjøre for å hjelpe en treg bevegelse

Du bør ha nok fiber i kostholdet ditt og tygge maten grundig. Fiber hjelper ikke bare tarmbevegelsene, men det er også en ernæringskilde for tarmfloraen. Ulike kilder til fiber inkluderer frukt, grønnsaker, hvete, havrekli, syntetisk metylcellulose, polykarbofil. Økt gassproduksjon er den vanlige bivirkningen av overdreven bruk av fibre. Ikke ignorere kroppens ønske om å evakuere. Hvis du føler trangen til å evakuere, så gå for den og hør på kroppens behov. Drikk mye vann.

I kroppen vår er det 75% vann, så det anbefales å drikke 8-10 glass vann om dagen. Vannet er godt for nyre og hud, og det myker også avføringen, slik at de kan bevege seg raskt gjennom tarmkanalen. Gjøre øvelsen; det vil gjøre avføringen lettere. De essensielle fettsyrene spiller en svært viktig rolle i ditt hormon og immunsystem, de trengs av hver celle i kroppen din, og kroppen kan ikke syntetisere dem alene. Vi trenger å få dem fra mat vi spiser eller fra kosttilskudd. De er viktige for tarmhelsen. Unngå koffein, det kan være dehydrering. Reduser for å ta meieriprodukter; de kan også bidra til forstoppelse hos noen mennesker.

Oppsummering:

  • Gjøre øvelsen
  • Drikk mye vann
  • Tug maten din grundig!
  • Spis nok fiber
  • Spis din EFA eller essensielle fettsyrer

Når det er behov for lege?

Hvis du har plutselig forstoppelse, og alvorlig magesmerter og blod i avføring, ring for legen med en gang. Det er en nødsituasjon hvis du legger merke til en betydelig nedgang i vekten, din form og konsistens av avføring har endret seg dramatisk, livsstilene dine hjelper deg ikke, og når du ikke klarer å passere gass.

Prinsipper for behandling

Det første prinsippet er å skille mellom akutt og kronisk forstoppelse. Behandling bør b starte så snart som mulig, og det bør ikke b være skadelig for pasienten. Dette vil forhindre og redusere alvorlighetsgraden av forstoppelse og skaden som gjøres ved bruk av skadelige stimulanter.

Det andre prinsippet er basert på tidspunktet for å vurdere årsaken til kronisk forstoppelse. Det er tid til å vurdere årsaken til kronisk forstoppelse når pasienten ikke reagerer på enkle behandlinger. Behandlingen bør ikke være basert på et mål å ha tarmbevegelser daglig, men det bør b baseres på et mål å ha tarmbevegelser hver 2. eller 3. dag og uten vanskeligheter og smerte.

Svelgende avføringsmidler

De er vanligvis kjent som avføring mykemidler. De inneholder en forbindelse som heter docusate som øker vannets gjennomtrengende og blandingsevne, slik at det kan blandes godt med tarmen og myke det. De brukes til langsiktig behandling for forstoppelse og kan trenge en uke eller to for å vise effekten. Deres dose bør økes etter en eller to uker, hvis de ikke viser noen effekt.

Bivirkningen av dokusat er at den kan øke absorpsjonen av noen medisiner fra tarmen, inkludert mineralolje som kan akkumuleres i lever og lymfeknuter som fører til betennelse. Så disse avføringsmidlene bør ikke b foreskrevet med mineraloljer.

Støttegruppe:

Bli med i støttegruppen, og diskuter problemene dine i den med andre fibromyalgi pasienter. Som du vet deler, er omsorgsfull. Klikk her for å bli med

Spesielt tips

Drikk et glass varmt vann med sitronsaft eller en spiseskje eplecider eddik 20 minutter før du spiser.

magnesium

Magnesium hjelper en langsom, bevegelig tarm. Matvarer rik på magnesium inkluderer spinat, bananer, brune rike og svarte bønner, havregryn, rosin klid og riven hvete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *