De patiëntzijde van de Opioid-discussie die moet worden gehoord

Sarah Hauer

Maandagavond nam ik mijn wekelijkse dosis methotrexaat, wat dinsdag betekent gezogen. Ik kon dinsdag niet thuis blijven zoals ik gewoonlijk doe. Ik had een bijeenkomst op school en een andere in de kerk. In het midden van de metho-brandwond en de lupus / fibromyalgie middeleeuwse foltertechnieken, ik zocht mijn keukenkast op voor wat opluchting voordat ik om half twee ‘s middags naar bed ging. Helaas, de fles Norco bestond uit vier eenzame tabletten. Ik stond daar te debatteren. Neem ik een kostbare tablet of bewaar ik het voor een nog regenachtiger dag? Na een snelle maar pijnlijke afweging liet ik ze alle vier op de bodem van de fles zitten. Ik ging naar boven om te grijnzen en het te verdragen. Immers, met deze recente aanvallen op opioïdengebruik, kunnen dit mijn laatste vier zijn. Ik had al genoeg pijn om mijn benen te laten trekken, maar volgende week zou ik nog meer pijn kunnen doen.

bottles of pills sitting on wood surface

Ik kreeg die fles van 30 tabletten bijna zes maanden geleden nadat mijn dokter had geboord over mijn gebruik om zeker te weten dat ik niet verslaafd was en om ervoor te zorgen dat ik verantwoordelijk genoeg ben om voor mezelf te zorgen. Ik voelde dat ik als pijnpatiënt dacht dat ik de rede niet kon gebruiken als het op mijn eigen lichaam aankwam.

Heb ik geen andere opties? Zeker.

1. Massage – Werkt wonderen op mij! Het wordt niet gedekt door mijn verzekering en bij ongeveer $ 100 is een sessie niet realistisch als een doorlopende behandeling.

2. Fysiotherapie – houd ervan! Mijn verzekering dekt er een deel van. Maar ik wordt het om een ​​onbekende reden geweigerd en niemand zal mijn oproep beantwoorden om uit te leggen waarom. Mijn fysiotherapeut is net zo in de war als ik.

3. Acupunctuur – Werkt ook. Het is ook niet gedekt door een verzekering. Hoewel niet zo duur als massage, klopt de prijs nog steeds te snel. Ja, ik begrijp dat het een placebo-effect kan zijn. Als het werkt, dus wat?

4. Andere pijnmedicijnen op recept – Ik heb Lyrica, Cymbalta, Amitriptyline, Topomax en Gabapentin geprobeerd. De Gabapentin werkt het beste voor mij, maar laat me in slaap vallen. Daarom neem ik het voor het slapen gaan.

5. Over the counter meds – Acetaminophen helpt me met hoofdpijn en kleine pijnen. Het doet niets voor de grote pijn. Alle anderen verdunnen mijn bloed. Ik heb al te weinig bloedplaatjes.

6. Medicinale cannabis – Ben je daar geweest, schreef het boek. Het heeft me wel geholpen. Het was ook een te zware last voor mijn familie vanwege het stigma eromheen, net als de opioïde crisis.

7. Heet baden, rekken, meditatie, enz. – Controleer, controleer en controleer. Ik doe dat allemaal en meer.

8. Opioïden: een optie die wegebt door overheidsbeleid, mediahype en goedbedoeld publiek om mezelf te redden.

Ik hoef niet gered te worden van mezelf. Ik moet gered worden van mijn lupus. Een remedie zou veel van deze discussie uitroeien. Voor mij is lupus tot op zekere hoogte controleerbaar. Dus waarom is de maatschappij er klaar voor om een ​​van mijn noodzakelijke hulpmiddelen weg te nemen om het te beheersen? Ik heb mijn opioïde van keuze nodig, niet om aan de wereld te ontsnappen, maar erbij te komen.

Hoe kan ik worden gezien als een drugsverslaafde wanneer een fles met 30 pillen goed is voor zes maanden? Waarom word ik als een kind behandeld alleen maar omdat ik een chronische ziekte heb? Ik gebruik Norco al vier jaar. Kan ik in de toekomst verslaafd raken? Misschien, maar ik betwijfel het. Het had vier jaar geleden moeten gebeuren toen ik meerdere pillen per dag slikte.

Ik sta niet alleen in mijn vermogen om op verantwoorde wijze pijnstillers te gebruiken om mijn toestand te beheersen. Verre van dat. Natuurlijk ken ik mensen die hebben geworsteld met belangrijke verslavingsproblemen , die alles verloren wat ze hadden aan drugs, sommigen zelfs hun leven. Wie niet? Maar wie kent niemand met ernstige chronische pijnproblemen ? Er zijn miljoenen van ons.

Ik ga geen statistieken citeren. Ik zal dat overlaten aan de experts. Ik ben ook niet zo naïef om te geloven dat ik verslavingen kan verslaan als het me ooit zou pakken. Ik ben momenteel echter in het midden van een gevecht met een ziekte die mijn leven wil stelen en alles waar ik me dierbaar in voel. Een deel van mijn familie zijn, een plek hebben in deze wereld – dit zijn de dingen die het belangrijkst voor me zijn.

Wat zijn de ‘double-hockeysticks’ die er zijn dat ik en anderen zoals ik onze rechten op pijnverlichting ontzegd worden?

Waar zijn onze voorstanders? Ik heb het uithoudingsvermogen niet. Wanneer mijn eigen arts zegt dat ik mijn dosis Gabapentine moet verdubbelen omdat hij dat kan, heb ik niet de woorden om hem eraan te herinneren dat ik hem niet ben. Hij is twee keer zo groot als ik. Hij deelt mijn ziekten niet. Is hij vergeten dat individuen niet allemaal hetzelfde reageren op medicijnen? Moet ik van dokter wisselen? Weet je hoe veranderende artsen naar een apotheker of een ER-arts kijken die op zoek is naar een pijnstiller of een recept voor pijn wil invullen?

Helpen! Iemand komt naar die opioïde discussietafel ! Ik heb Britt Johnson daar zien werken om onze stem te laten horen. Toch blijven wij patiënten in het stof achter. Dit moet veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *