Gabapentin: The Good, the Bad and the Ugly

Gabapentine , een generieke voor Neurontin , wordt vaak voorgeschreven voor fibromyalgie . Dit medicijn is aangetoond dat pijn te verminderen, maar het heeft een aantal nadelen. Ik heb op gabapentin al meer dan twee jaar en het geeft wel enige verlichting, maar ik ben bezorgd over de bijwerkingen.

Als u momenteel de drug of denkt over het starten, hier zijn een paar dingen die je moet weten:

The Good : Voor veel van fibromyalgie krijgers, deze drug is een redder in nood. Het is een anticonvulsivum en een anti-epileptische en  hetzelfde type geneesmiddel als Lyrica. Enkele andere toepassingen voor gabapentine epileptische aanvallen, zenuwpijn, migraine, angststoornissen, opvliegers, en rusteloze benen.

Hoewel vermindering van de pijn is een grote plus, zijn er enkele negatieve bijwerkingen vergelijkbaar met die mogelijk is met Neurontin dat je bewust van moet zijn.

Het slechte :  Ik heb een paar ervaren bijwerkingen  , variërend van onbeduidend of gênant om schrijnend. Angst, spierpijn, zweten, droge mond en slapeloosheid zijn slechts een paar van de vele bijwerkingen die kunnen optreden. U kunt ook het verlies van evenwicht, hoofdpijn, misselijkheid, wazig zien, zwelling van de borsten, en schokkerige bewegingen. Ik kan niet vergeten om de gewichtstoename, huiduitslag, en hoge bloeddruk die zich kunnen voordoen noemen.

Onlangs heb ik moeite met de mond problemen. Om een ​​of andere reden, kan deze drug ertoe leiden dat u steek je tong en portemonnee je lippen zonder dat je realiseert dat je het doet. Onvrijwillige eye rolling is een andere leuke reactie. Mijn gezicht kreeg me in de problemen op het werk een paar weken geleden. Mijn baas beschuldigde mij van het rollend mijn ogen en het maken van gezichten naar hem tijdens een vergadering. Ik wist niet dat ik een van deze dingen te doen. Hoe beschamend!

The Ugly:  Gabapentin kan verslavend zijn. Als u wilt stoppen met het innemen van dit medicijn, moet u eerst uw arts te zien. Je moet jezelf langzaam afbouwen. Ik heb geprobeerd om mijn dosering te verlagen door slechts één pil per dag en eindigde zieker dan een hond. De ontwenningsverschijnselen waren verschrikkelijk. Mijn arts stelde voor dat ik beginnen met het verminderen van elke dosis van 100 mg en na twee weken, te verminderen door nog eens 100 milligram, en ga zo maar door.

Een andere lelijke waarheid is wat dit medicijn kunt doen om uw ongeboren kind als u hiermee rekening terwijl je zwanger bent. Studies hebben aangetoond dat het interfereert met de vorming van de hersenen synapsen, die vooral optreden tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van het leven. Deze studie van 2009 door Stanford University roept een aantal verontrustende vragen over het gebruik van deze drug. Ik heb gezien dat verschillende meningen met betrekking tot de vorming van synapsen bij volwassenen, maar hoe dan ook, moet men voorzichtig zijn bij het gebruik van deze medicatie.

Het risico van zelfmoord is ook vermeld als een bijwerking van gabapentine. In 2008, de FDA aangekondigd dat, “kondigde de vandaag Amerikaanse Food and Drug Administration zal de fabrikanten van anti-epileptica nodig hebben om toe te voegen aan informatie over het voorschrijven van deze producten, of de etikettering, een waarschuwing dat het gebruik ervan verhoogt het risico op suïcidale gedachten en gedrag ( suïcidaliteit). De actie omvat alle anti-epileptische geneesmiddelen, waaronder die worden gebruikt om psychiatrische stoornissen, migraine en andere voorwaarden, evenals epilepsie te behandelen.”

Omwille van mijn zorgen met betrekking tot de vele bijwerkingen en na mijn ogen rollen en nare uitdrukkingen uit te leggen, heb ik besloten om mijn associatie met deze zogenaamde therapie te beëindigen. Ik heb genoeg problemen al.

Voor mij is de negatieve neveneffecten opwegen tegen de voordelen die ik heb meegemaakt. Besprak ik mijn beslissing met mijn dokter en zij heeft ingestemd het was de beste keuze voor mij. U kunt een andere ervaring hebben. Wat je ook doet, zorg ervoor dat uw arts te betrekken bij het gesprek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *