Implantert occipital nervestimulator viser seg gunstig for fibromyalgi

AV JULIA NELSON

Ømhet og stivhet i muskler gir en konstant smertetilstand hos fibromyalgipasienter. Smertene kan noen ganger være svært alvorlige. Personer som er rammet av fibromyalgi bør se opp etter det middelet som fungerer best for dem. Siden panikktilstanden varierer fra person til person, varierer også beroligende og avslappende tilstand, så det er veldig viktig å sette opp en tidsplan med teknikker som passer best til pasientens tilstand.

Fortsatt er det ingen riktig behandling funnet for sykdommen, så hovedfokuset til de medisinske ekspertene er å lindre smerten eller undertrykke symptomene. Smertebehandling kan oppnås ved treningspraksis, medisiner eller stresslindringsteknikker. Den andre metoden for smertebehandling er gjennom en implantert occipital nervestimulator. De siste studiene viste at det er veldig gunstig for de med fibromyalgismerter.

Occipital nervestimulering(ONS) har hjulpet mye for ofrene for fibromyalgi. Behandlingen innebærer endringene i aktiveringsmønstrene til de områdene i hjernen som oppfatter og bearbeider smerte.

Et eksperiment ble gjort i Belgia der 25 pasienter med fibromyalgilidelse fikk implantert en ledning under den oksipitale protuberanten, og ONS ble utført i seks måneder. Signifikante forbedringer i smerte ble observert etter seks måneder. Resultatene ble konkludert etter å ha observert kommentarer fra personer på spesifikt utformet spørreskjema om behandlingen. Studien viste at denne behandlingen viser seg å være svært gunstig for fibromyalgipasientene.

Etter dette ble det utført en oppfølgingsstudie på seks pasienter hvor positronemisjonstomografi ble utført og oksipitale nervestimulatorer ble implantert. Simuleringsresultatene viser signifikante forskjeller i mønsteret til personer som ikke hadde ONS-aktivatorer og viser at den radioaktive reiseprofilen ble betydelig endret i flere områder av hjernen. Disse endrede områdene består av cingulert cortex, posterior cingulert cortex, dorsolateral prefrontal cortex og andre.

Visse andre faktorer ble også kontrollert i denne studien. Pasientene ble testet for baseline humør, smerte, tretthet og annen informasjon før testen. Dette eksperimentet var et dobbeltblindt eksperiment som betyr at både deltakerne og forskerne ikke hadde noen anelse om at hvilke deltakere som ble tildelt hver gruppe, og resultatene av slike eksperimenter eliminerer enhver atferd fra deltakerne eller forskeren som kan påvirke resultatet av studien.

Resultatet dokumenterte at det var en stor reduksjon i intensiteten av og smertekatastrofer under stimuleringene. Ni av elleve fikk permanent implantasjon som responderte på prøvebehandling. Mens bare to pasienter ikke responderte på behandlingen. Smerteintensiteten til disse avtok bemerkelsesverdig etter seks måneder. De andre fordelene inkluderer mindre tretthet, færre triggerpunkter og så videre.

De medisinske ekspertene konkluderte med at ONS er en gunstig behandling for fibromyalgi. Forbedringene vises i seks måneder etter implementering, og fortsetter etter.

Folk som lider av fibromyalgi søker konsekvent etter måter som kan eliminere eller lindre smerten. ONS dukket opp som et nyttig tiltak mot denne sykdommen.

De andre smertelindrende metodene inkluderer massasje, trening, yoga og andre. Folk bør ha regelmessig massasje enten fra en profesjonell eller hjemme. Personene som søker profesjonelle til massasjen bør kort informere dem om tilstanden deres for å sikre at karosseriet utføres på en skånsom måte. Daglig massasje hjemme er også fordelaktig. Massasje kan gjøres ved å rulle tennisballen forsiktig over stive og ømme muskler hjemme.

Det andre middelet er bevegelse og trening. Trening kan ha positive effekter ved å øke serotoninnivået i hjernen. Den beste måten å få fleksibilitet og styrke på er yoga. Restorativ eller skånsom yoga er bra siden den har langsomme og milde bevegelser. Den andre teknikken som er nyttig på grunn av sine langsomme og milde bevegelser er Tai Chi som anbefales for å slappe av og gi komfort til både sinn og kropp.

Varme dusjer eller bad anbefales for å frigjøre muskler og leddstivhet. Denne praksisen vil bidra til å slappe av muskler og lette litt stivhet.

Det er flere naturlige og hjemmemedisiner som vil hjelpe mennesker som er berørt av sykdommen, og den beste teknikken for din tilstand bør velges av legens bekymring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *