Kan avslapning og musikk være behandlingene av fibromyalgi?

Alle opplever smerte minst en gang i livet. Denne smerten kan enten være en fysisk eller følelsesmessig smerte.

Smerten kan bli så mye vanskeligere å håndtere hvis både fysiske og følelsesmessige smerter kombineres og påvirker hver eneste dag i livet.

Dette er en trist realitet for millioner av mennesker over hele verden. Fibromyalgi tar deg kanskje ikke i hjel, men det kan ta deg til sengs i årevis og du kunne ikke komme ut på grunn av smertene, siden det er vanskelig å håndtere.

Fibromyalgi er så mye skremmende og mystisk for legen så vel som for pasienten.

Hvorfor er fibromyalgi fortsatt komplisert?

Som vi alle vet, er fibromyalgi blant de mest mystiske og kompliserte medisinske tilstandene, og det er minst forstått av alle. Vi vet svært lite om utviklingen av fibromyalgi og fortsatt er diagnosen ikke kjent.

Det er noen fagfolk som fortsatt benekter eksistensen av fibromyalgi. Mange kjendiser har fortalt historiene sine åpent om fibromyalgi for å øke bevisstheten, men likevel er det noen vantro der ute.

Fremfor alt er det mange symptomer på fibromyalgi som varierer mye hos forskjellige mennesker. Så det gjør diagnosen vanskelig. Noen av symptomene er de samme som symptomene på andre tilstander, så fibromyalgi blir feildiagnostisert med andre tilstander som leddgikt, lupus, myofascial smertesyndrom eller kronisk utmattelsessyndrom.

Det er noen symptomer som dukker opp med den utbredte kroniske smerten som følsomhet for medisiner, mat, lukt, lys, hodepine, angst, depresjon, irritabel tarm og blære, søvnløshet, kognitive problemer (fibrotåke), restless leg syndrome, og så videre.

Behandling av fibromyalgi

Det er ingen kjent kur for dette syndromet, og det er ustoppelig. Årsakene til fibromyalgi er fortsatt kjent, men det er mange risikofaktorer som nå tas i betraktning, men ingen forskning har vært i stand til å bekrefte den eksakte årsaken til fibromyalgi ennå.

For eksempel anses det at genetikk spiller en viktig rolle i utviklingen av fibromyalgi. Forskere har vist at hvis fibromyalgi kjører i familien, er det sjanser for at det oppstår da. Det er ingen direkte påvirkning av genene, da de samme genene også er ansvarlige for andre medisinske tilstander.

Behandlingene vi har for å behandle symptomene separat. Tre typer legemidler har blitt godkjent av FDA for å behandle fibromyalgi, men dette er ikke kjent hvordan disse medisinene virker.

Disse medisinene hjelper også med å lindre smerte, tretthet og andre symptomer, men det er ikke kjent hvorfor disse medisinene er effektive.

Disse tre stoffene er Lyrica, Cymbalta og Savella. Alle er godkjent for behandling av fibromyalgi. De har alle noen bivirkninger. Opprinnelig ble Lyrica godkjent for å behandle smerte, helvetesild anfall og utslett, men det har noen bivirkninger. Så det er viktig å forstå disse tingene før du tar medisiner.

Cymbalta og Savella har en antidepressiv natur som betyr at begge har noen bivirkninger som ligner på antidepressiva som søvnløshet eller søvnighet, vekttap eller -økning, svette, selvmordstanker og så videre.

Er avslapning virkelig effektiv for behandling av fibromyalgi?

Siden det er en rekke tankeganger angående årsakene til fibromyalgi, er en av dem at stress og stressende hendelser er årsaken til fibromyalgi. Slike hendelser som å leve et stressende liv, ha et voldelig forhold, noens død, en ulykke eller andre hendelser som kan føre til utvikling av fibromyalgi.

Derfor, fra denne tankegangen, er det fornuftig at avslapning kan være effektiv for behandling av fibromyalgi, siden det er et effektivt verktøy for tretthet, smerte, depresjon og noen andre symptomer på fibromyalgi. Følgende er imidlertid noen ting som kan være de beste avslapningsteknikkene:

  1. Meditasjon: det hjelper å ta av deg fra smerten og andre symptomer også. Hvis du ønsker å lære meditasjon, kan det være enkelt og mye mer avslappende for deg selv om du ikke lider av fibromyalgi.
  2. Yoga: det kan også være en avslappende teknikk. Det er noen stillinger som slapper av kroppen og sinnet, og yoga gjør deg også lettere å strekke ut ekstremt sensitive muskler. Det kan være mye mer avslappende for fibromyalgi lider.
  3. Varmt bad: bare å ta et bad kan være nyttig. Eteriske oljer som lavendel som har magiske egenskaper for å håndtere muskelkramper, stivhet og søvnløshet, og er også bra for avslapning.
  4. Tenne opp noen duftlys: noen dufter er nyttige for og i stand til å slappe av oss. Det er det samme som de essensielle oljene som tilsettes mens du tar et bad. Så du vil føle deg avslappet ved å tenne opp noen duftlys, og tankene dine vil være borte fra smerten.
  5. Musikk: musikk er den mektigste og største kunsten. Den har evnen til å sende emosjonelle meldinger og slappe av oss mer enn noe annet. Chill-out musikk, klassisk musikk eller instrumental musikk kan hjelpe deg med å slappe av og ta deg vekk fra smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *