Fungerer kinesisk medisin for fibromyalgi?

Mange mysterier må til for å løses i det medisinske feltet. Noen ganger ser det ut til at de aldri kommer til å bli løst, uansett hvor mye studier som gjøres som leddgikt, HIV eller kreft. Disse forholdene er mystiske og har ingen kur. Selvfølgelig er det noen tilstander som er uhelbredelige, men ikke dødelige, men disse tilstandene kan gjøre livet surt.

En av disse forholdene inkluderer fibromyalgi. Fibromyalgi er den mest mystiske og uhelbredelige tilstanden folk kjenner til. Det fører ikke noen til døden, men kan påvirke folks liv til det punktet hvor alt blir så vanskelig og skremmende. Det er mange tilfeller der pasienter blir sengeliggende i dager, måneder eller til og med år.

Hovedsymptomet på fibromyalgi er utbredt smerte, og det ser ulikt ut for forskjellige mennesker. Noen ganger blir denne smerten håndterbar eller kan være alvorlig, mild eller til tider bare forsvinner. Men det er en type kronisk smerte og ingen kur er der for denne smerten.

Fibromyalgi som mystisk

Mye forskning har blitt gjort, men fortsatt vet vi ikke den faktiske årsaken til fibromyalgi. Så langt er alt vi vet at noen faktorer kan påvirke om personen har dette syndromet eller ikke. De viktigste faktorene er som under:

  1. Høy forekomst av fibro0myalgi i familier har sjanser for å utvikle seg videre i andre familiemedlemmer også. Studier viser at spesifikke gener er ansvarlige for å utvikle fibromyalgi.
  2. Nevrotransmittere fungerer ikke ordentlig hos fibromyalgipasienter. Smertesignalene sendes ikke riktig til hjernen og hjernen oppfatter smerten på en annen måte.
  3. Visse triggere. Det antas at fibromyalgi kan utvikles på grunn av visse stressende hendelser som oppstår i ens liv som en skade, å leve i et voldelig forhold eller mange andre ting.
  4. Søvnproblemer. Det antas at mangel på søvn kan forårsake tretthet som i seg selv kan forårsake høye nivåer av smerte.

Behandlinger for fibromyalgi

Det er sant at fibromyalgi ikke har noen kur, men det er en slags behandling man kan klare. 3 legemidler er godkjent av FDA for behandling av fibromyalgi. Dessuten er andre medisiner også tilgjengelige for å håndtere smerte og andre symptomer.

  1. Lyrica er det aller første stoffet som ble godkjent av FDA i 2007 (markedsført av Pfizer Inc.). Opprinnelig var diabetisk perifer nevropati, anfall og smerter relatert til helvetesild utslett hovedsakelig ment å behandles med dette stoffet, men nå er det også godkjent for fibromyalgi.
  2. Cymbalta  Opprinnelig ble angst, depresjon og diabetisk perifer nevropati behandlet av den. Men nå er den godkjent for behandling av fibromyalgi også.
  3. Savella er det eneste legemidlet som er godkjent for fibromyalgibehandling.
  4. Naltrekson er også et effektivt medikament for behandling av fibromyalgi. Tidligere ble det gitt til personer som er narkotiske og alkoholavhengige for å redusere abstinenssymptomene.

Disse legemidlene anses å være effektive for behandling av fibromyalgi. Dessuten er det også viktig å vite at alle disse stoffene også har noen bivirkninger. Siden naturen er som antidepressiva, kan de ha bivirkninger som vekttap, søvnløshet eller til og med selvmordstanker.

Kan kinesisk medisin fungere effektivt?

For et tiår siden kom det medisinske feltet til den nyeste teknologien som det er i dag, det var et eget medisinsk system av kinesisk som virker så funksjonelt selv nå. Kinesisk medisin hjelper fibromyalgipatienter med å lindre smerte og mange andre symptomer de har.

I utgangspunktet, av tre hovedgrener, består denne tradisjonelle kinesiske medisinen av. Disse grenene er Tai Chi, akupunktur og urtemedisin. Alle disse praksisene hjelper til med å lindre smerte, spesielt akupunktur hjelper til med å balansere kroppen, spesielt med Tai Chi, og reduserer andre symptomer, spesielt urtemedisin. Disse kan brukes enten sammen eller hver for seg. Det kommer an på hva du ønsker.

En kinesisk medisinspesialist vil anbefale deg visse urter i henhold til symptomene du har. Disse urtene hjelper til med å behandle fibromyalgi (muskel BI-syndrom som på kinesisk) i tre tilstander som inkluderer vind, kulde og fuktighet. Disse tre tilstandene av fibromyalgi er forskjellige for hver pasient, så den anbefalte behandlingen er forskjellig.

Den kinesiske medisinen er bevist å forbedre livskvaliteten for fibromyalgi lider. Selv om det er en mindre lindring av smerte, betyr det fortsatt mye for personer med fibromyalgi fordi de har problemer med å håndtere smerte i en veldig lang periode.

Så til syvende og sist er kinesisk medisin verdt å bruke den, siden den kan gjøre livet mye bedre. En ting å huske er at du bør konsultere en lege først før du bruker litt praksis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *